Hacking All Installed Icons Missing After Updating Luma

aluminumPP

New Member
OP
Newbie
Joined
Jan 22, 2021
Messages
3
Trophies
0
Age
23
XP
26
Country
United States
Hello everyone!

I have a N3DS, and today I manually updated Luma from 10.2 to 10.2.1 so that I could update the system to from 11.13 to 11.14. I did so by replacing the boot.firm and boot.3dsx files on the root of my SD card. I inserted the SD card back into my system and all icons that were not pre-installed were gone (FBI, Luma Updater, etc.). However, the Rosalina Menu still worked and was showing Luma as up to date, and the theme I had before was still present.

I did not think to backup the luma boot files on the SD card before replacing them with the new ones. I downloaded the old 10.2 boot files to see if that would fix the issue. The icons were still missing, and now my previous theme was reverted back to the original 3DS default.

I put back the new 10.2.1 boot files (my old theme re-appeared) and checked software management. All of my previously installed titles were appearing normally. I then updated the system to 11.14 and still nothing changed.

My titles also appear in FBI (using the HB Launcher via Rosalina) BUT fails to launch any. Exiting FBI also causes the system to hang (cannot access home menu, but Rosalina still accessible)

Unsure what my options are from here. Browsing through some of the directories I still see .sav files, so I still have my progress saved. What I'm more worried about is having to reinstall all of my games (less than 300, but would still take several hours) and not knowing how to import my save games.
 

fmkid

Just another GBATemp's random guy
Member
Joined
Apr 23, 2015
Messages
1,914
Trophies
0
XP
1,387
Country
Colombia
Hello everyone!

I have a N3DS, and today I manually updated Luma from 10.2 to 10.2.1 so that I could update the system to from 11.13 to 11.14. I did so by replacing the boot.firm and boot.3dsx files on the root of my SD card. I inserted the SD card back into my system and all icons that were not pre-installed were gone (FBI, Luma Updater, etc.). However, the Rosalina Menu still worked and was showing Luma as up to date, and the theme I had before was still present.

I did not think to backup the luma boot files on the SD card before replacing them with the new ones. I downloaded the old 10.2 boot files to see if that would fix the issue. The icons were still missing, and now my previous theme was reverted back to the original 3DS default.

I put back the new 10.2.1 boot files (my old theme re-appeared) and checked software management. All of my previously installed titles were appearing normally. I then updated the system to 11.14 and still nothing changed.

My titles also appear in FBI (using the HB Launcher via Rosalina) BUT fails to launch any. Exiting FBI also causes the system to hang (cannot access home menu, but Rosalina still accessible)

Unsure what my options are from here. Browsing through some of the directories I still see .sav files, so I still have my progress saved. What I'm more worried about is having to reinstall all of my games (less than 300, but would still take several hours) and not knowing how to import my save games.
Perharps this post can be useful
 

Tai1717

Member
Newcomer
Joined
Aug 1, 2020
Messages
6
Trophies
0
Age
30
XP
75
Country
Mexico
Since you can load your games that means you are using an emunand i cant explain it but you just need to enable emunand at the Luma menu
 

lone_wolf323

Well-Known Member
Member
Joined
May 27, 2011
Messages
4,420
Trophies
1
XP
3,462
Country
Canada
Since you can load your games that means you are using an emunand i cant explain it but you just need to enable emunand at the Luma menu
What does that have to do with anything? if they never made mention of a emunand i would guess they have no clue how to set one up. Its rather obsolete now at this point.
 

aluminumPP

New Member
OP
Newbie
Joined
Jan 22, 2021
Messages
3
Trophies
0
Age
23
XP
26
Country
United States
What does that have to do with anything? if they never made mention of a emunand i would guess they have no clue how to set one up. Its rather obsolete now at this point.

You're correct, I have NOT set up a EMUNAND. My SysNAND is booted directly by Luma and I do have backups. Sorry if this wasn't clear to everyone.

Perharps this post can be useful

I will be trying this when I have time later tonight and let you know how it goes. Thank you for the response!
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo: Lol