AKAIO 1.8.7 and Pokemon

Discussion in 'Acekard' started by Nelhew, Jun 19, 2011.

Jun 19, 2011

AKAIO 1.8.7 and Pokemon by Nelhew at 3:46 PM (2,767 Views / 0 Likes) 17 replies

  1. Nelhew
    OP

    Newcomer Nelhew Member

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Messages:
    31
    Country:
    Malaysia
    I seem to hang the moment I click new game on Pokemon B/W

    Patch or no Patched.

    And I hang the moment the darkness lifts and I can see Professor Juniper with a Pokeball.

    Please help!
     
  2. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,805
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
  3. Nelhew
    OP

    Newcomer Nelhew Member

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Messages:
    31
    Country:
    Malaysia
    Can't work. Stupid darn thing won't work.
     
  4. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,912
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
    If reformatting your SD card the way A Gay Little Catboy suggested doesn't work, try re-obtaining a fresh copy of the ROM, preferably from another source. There is no reason for Pokémon B/W not to work with AKAIO 1.8.7.

    I know you said you've tried both, but you don't want to use a patched Pokémon B/W ROM with AKAIO 1.8.7. There is no need, and the only thing that can come of it is compatibility issues.
     
  5. Alikhan

    Newcomer Alikhan Member

    Joined:
    Oct 30, 2010
    Messages:
    36
    Country:
    United Kingdom
    Disable cheats and soft-reset and then try.
     
  6. xxteargodxx

    Member xxteargodxx GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 12, 2010
    Messages:
    293
    Country:
    United States
    I use AKAIO 1.8.7 and I have no problem starting a new game on pokemon black or white. Not sure if I am up to the part you mentioned about professor juniper.
     
  7. Nelhew
    OP

    Newcomer Nelhew Member

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Messages:
    31
    Country:
    Malaysia
    I tried nearly everything you guys said.

    No avail. I downloaded the European and US version.

    Fresh copies without any tampering.

    Still doesn't bloody work.

    Every other game works just bloody fine.
     
  8. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,912
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
    Try re-downloading AKAIO 1.8.7. You might also try doing a full format of your SD card using your operating system's formatting software, just as a matter of troubleshooting. Also try disabling AAP.
     
  9. Nelhew
    OP

    Newcomer Nelhew Member

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Messages:
    31
    Country:
    Malaysia
    I downloaded from acekard.com and akaio.net

    Both seem to crash the moment I click new game and when the fog lifts up the game just hangs
     
  10. Hakoda

    Member Hakoda GBAtemp Addict

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    2,133
    Location:
    San Jose, CA
    Country:
    United States
    If you've formatted your card using the specified software and settings, reinstalled AKAIO, tried different settings in AKAIO, and tried different sources for ROMs, I think it's safe to say you should now try a new MicroSD. If it works then your MicroSD can't handle the data transfer speed.
     
  11. Nelhew
    OP

    Newcomer Nelhew Member

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Messages:
    31
    Country:
    Malaysia
    So I tried something else. I copy my save data from another flashcart and put it into my Acekard. It loaded and worked until I tried to save and then it crashes.

    This microsd is quite new.. Nevertheless I will try using another flashcart when I have it.

    Wait.....Does Acekard 2i support 16GB?
     
  12. molh394

    Member molh394 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 13, 2004
    Messages:
    209
    Country:
    Singapore
    Yes it does.
     
  13. serenade.63

    Member serenade.63 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 17, 2011
    Messages:
    419
    Country:
    United States
    There is no reason your acekard wouldn't work with pokemon black and white, you must have a faulty ROM, try downloading a new one and make sure its clean.
     
  14. Nelhew
    OP

    Newcomer Nelhew Member

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Messages:
    31
    Country:
    Malaysia
    Everything else didn't work. I did nearly everything.

    But when I switched to a 2GB microSD. It works.

    I will never ever buy a 16 GB microSD ever again.

    Thank you Hakoda Man of the Water Tribe. I will never forget your advice.
     
  15. molh394

    Member molh394 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 13, 2004
    Messages:
    209
    Country:
    Singapore
    It has nothing to do with the size of the microSD. I am sure that many 16GB microSDs work perfectly, just that *that one* you have does not. More information can be found here, under "Which SD card should I get for my flashcart": http://gbatemp.net/t278137-ds-dsi-3ds-hacking-f-a-q
     
  16. exhyni

    Newcomer exhyni Newbie

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    Turn on the DS

    Load Acekard

    Find the rom

    Press y and a box should come up

    Press Y and you should get some setting for the rom

    Go to the last option which is Bypass AntiPiracy and change it from default to enabled
     
  17. Hakoda

    Member Hakoda GBAtemp Addict

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    2,133
    Location:
    San Jose, CA
    Country:
    United States
    1) Try what exhyni said on your 16GB. I assumed that was already done but when taking a second look at the thread, it wasn't so try that.

    2) If it still doesn't work then your 16GB card is too slow. It has nothing to do with capacity, brand, or class. It just has to do with the random access speeds.
     
  18. Aeter

    Member Aeter A walking contradiction

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Messages:
    935
    Location:
    The lands of nether
    Country:
    Netherlands
    The problem is the read speed of the card and most of the times a higher class sd card will also have faster reading speed, it doesn't have to be, but it normally is.
    It is recommended to buy at least class 4, so you don't have this kind of problem.
     

Share This Page