AKAIO 1.8.5 Not Finding akmenu4.nds

Discussion in 'Acekard' started by c_house, Jan 19, 2011.

Jan 19, 2011
  1. c_house
    OP

    Member c_house GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    202
    Location:
    US of A
    Country:
    United States
    This morning i downloaded AKAIO 1.8.5 from akaio.net and loaded the _aio folder and akmenu4.nds onto my SD Card. I booted up my DSi and started the AK2i and a black screen with the message akmenu4.nds could not be found came up, even with it being on the root of my SD Card. Whats going on here?
     
  2. bjorno

    Member bjorno GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    428
    Country:
    Netherlands
    Download AKAIO 1.8.5a open the file and copy and paste it. It should work now.
     
  3. c_house
    OP

    Member c_house GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    202
    Location:
    US of A
    Country:
    United States
    Copy and paste it where exactly? The .rar contains a loaders folder, which I already downloaded this morning and replaced the old loaders folder in the _aio directory. So that did not work.
     
  4. Masked Ranger

    Member Masked Ranger GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    502
    Country:
    Antarctica
    Do a fresh install, not just overwriting what you currently have.
     
  5. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    Extract and Copy 1.8.5 to your MicroSD
    Then Extract and Copy 1.8.5a to your MicroSD
     
  6. Aijelsop

    Newcomer Aijelsop Question Asker

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    1,000
    Country:
    United States
    I had the same problem. Get 1.8.5a.
     
  7. Smiths

    Member Smiths AKAIO Person of Interest

    Joined:
    Feb 24, 2003
    Messages:
    1,318
    Location:
    The land of Dairy Queen
    Country:
    United States
    i needed 1.8.5a for my cheapo sandisk 2gb.

    it works like awesome. updated loaders as well online.

    what a great thing this AKAIO is!
     
  8. Lazycus

    Member Lazycus Rotten

    Joined:
    Jul 22, 2006
    Messages:
    871
    Country:
    United States
    Let's bump this back to the top. I had the same issue with a Kingston 8GB micro-SDHC. Worked fine with previous versions of AKAIO on my AK2i but kept getting the 'ak4menu.nds not found' when I tried 1.8.5. Frustrated myself for a half hour before I came to GBAtemp for the solution. 1.8.5a fixed the problem.
     
  9. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    Somewhat unrelated to the original purpose of this thread, but it seems I cannot directly boot Moonshell2 anymore.
    I take the moonshl2_DirectBoot.nds file and DLDI patch it then rename it to AKMENU4.NDS and it tells me "System File is Missing".
     
  10. 1DSnerd

    Newcomer 1DSnerd Newbie

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    1
    Country:
    Australia
    Its seems all the bugs have not been fixed as i have just recently set up 4 acekards with AKAIO 1.8.5 and 1.8.5a using sandisk 8bg micro sd cards and i could only get 3 of the 4 cards to work, i tried reformatting with Panasonic SD Formatter several times and changing acekard as well, in the end the only thing that worked was using 1.8.1 firmware [​IMG]
     
  11. Etalon

    Member Etalon Former Akaio Fanboy

    Joined:
    Oct 18, 2010
    Messages:
    1,205
    Country:
    Morocco
    SanDisc is best. Get used to it, Mr Smiths. [​IMG]

    [​IMG]

    I'm a SanDisc, insert me to an Acekard, and you'll have endless enjoyment. TansFlash 2000.
     
  12. Xeology

    Member Xeology GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 24, 2010
    Messages:
    129
    Location:
    Keansburg, NJ
    Country:
    United States
    That is the card I am using and still getting the akmenu4.nds error. Yes, I installed it right considering I had to do the 1.8.5a "fix" for my 4gb Sandisk. Seems like AKAIO is still broken for some. I will NOT be purchasing a new one though because my 2g was the replacement I bought once for this acekard.

    SIDE NOTE: As a developer for another area of programming all together it is common practice for developers to develop products based on their SUPPORTER's/CUTSOMTER'S needs not their own. "Well it works on mine" is just a sign of a bad developer. IMHO Acekard is dead because there is no official support (INSTEAD riding off of OTHERS work on their product) and the unofficial support devs are arrogant and conceded. I guess the point here is get another brand of flashcart.
     
  13. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    The whole "official team's menu isn't updated" is a strawman. If you know so much about development why are you encouraging duplicate effort? The official team does updates when they need to (such as for 1.4 and 1.4.1), and the official OS is only updated when there's a serious issue (such as the "bad batch" issue). The new features and game fixes are left for AKAIO. As well, AKAIO's not a "third party", it's officially-endorsed by the Acekard team, and they work together (to what extent varies, but the AKAIO team has done things the Acekard team wanted, like a one-off build of 1.8.1 for the R4i Ultra). You ever check the acekard site? They post about big AKAIO updates and officially recommend it over the base firmware.

    As for support you're not seeing what you want because you're looking in the wrong place. GBAtemp is not the bug reporting forum. If you want to see where actual suggestions are posted and bugfixes are done, check the AKAIO forums.
     
  14. Smiths

    Member Smiths AKAIO Person of Interest

    Joined:
    Feb 24, 2003
    Messages:
    1,318
    Location:
    The land of Dairy Queen
    Country:
    United States
    hey.
    we're not conceded.


    we're conceited.
     
  15. Etalon

    Member Etalon Former Akaio Fanboy

    Joined:
    Oct 18, 2010
    Messages:
    1,205
    Country:
    Morocco
    What? I don't know these words. Conceded, conceited, whatever.

    Akaio is the damned best thing you can use for your DS, DS lite, DSi and DSi XL. And maybe even for your 3DS.

    Get a new mSD, Mr Xeology. 16 GB for 20 Euros. SanDisc. Of course. They invented TransFlash. [​IMG]
     
  16. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    Conceited means stuck up, arrogant.
    Conceded means to give something up, like "He conceded the point".
     
  17. Etalon

    Member Etalon Former Akaio Fanboy

    Joined:
    Oct 18, 2010
    Messages:
    1,205
    Country:
    Morocco
    Oh. Thanks. Thanks a lot, twiztidsinz. Well, Conceited is right, I think. lol. But for a reason. [​IMG]
     

Share This Page