Akaio 1.6.2 doesn't work for the new ak2 cards?

Discussion in 'Acekard' started by theplasmastorm, Apr 23, 2010.

  1. theplasmastorm
    OP

    Newcomer theplasmastorm Advanced Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    87
    Country:
    United States
    Before I start, I would like to say sorry that I:
    *Am a new ak user
    *Didn't search beforehand
    *Probably pissed someone off somewhere
    *Am being a noob/etc

    Anyways, I've recently received 2 acekards, an ak2 and an ak2i, from ndscardsale.com.
    Akaio get stuck on a green loading screen when trying to boot a game in ak2.
    Interestingly enough, just by taking the sd card out of the ak2 and putting it in the ak2i and booting from that, games work fine.

    Could anyone explain why this is?
     


  2. HBK

    Member HBK Clover - Fearless to Speak Now. ;)

    Joined:
    Mar 30, 2007
    Messages:
    1,813
    Location:
    Portugal
    Country:
    Portugal
    Your AK2 is probably fake, that's why it isn't working. Getting AK2 aren't recommended, they tend to be clones (hence fake, not being able to load AKAIO). That's why most people are opting for AK 2i, which have a lot more chance of being legit.

    I suggest you try to get a refund from the manufacturer or ask them to send you an AK2i in exchange for your faulty AK2.

    Good luck.
     
  3. theplasmastorm
    OP

    Newcomer theplasmastorm Advanced Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    87
    Country:
    United States
    Well I checked the chip and everything and it looks nothing like the the clone chips in the other thread.
    Unless it doesn't matter.
     
  4. emigre

    Member emigre Has complex motives

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    7,918
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    Try using the official acekard firmware version 4.07. If that firmware works than I'm presuming that you have teh problamatic AK2.1 cards. Basically these are real acekards but there's a porblem preventing them using the latest firmwares. I wouldn't worry too much about it though as the next next version of AKAIO should fix the problem.
     
  5. coolness

    Banned coolness PSN: Dutch_DarkLord

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Messages:
    2,016
    Location:
    Rotterdam Bitches!!
    Country:
    Netherlands
    Clone wars [​IMG]
     
  6. theplasmastorm
    OP

    Newcomer theplasmastorm Advanced Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    87
    Country:
    United States
    Do you have any idea of when it's going to come out, like release time patterns? Or is it one of those things that comes out when it's done.
     
  7. Hakoda

    Member Hakoda GBAtemp Addict

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    2,133
    Location:
    San Jose, CA
    Country:
    United States
    What's your HWID (Find it by going to Start --> Help, HWID is listed at the bottom of the that box) and what color was the PCB (color of the circuit board) when you opened it? If the HWID is 80 and the PCB (circuit board color) was Black, I need you to PM me immediately. Another World is compiling a database of real and clone cards so I'll want some high-res pictures of the internals and the packaging before you send it back to submit to him, crediting you. Then you can send it back for an AK2i [​IMG]
     
  8. jHoNDoE

    Newcomer jHoNDoE Member

    Joined:
    Apr 15, 2007
    Messages:
    35
    Country:
    United States
    And there is no Akaio 1.6.2, the latest one is AKAIO 1.6 RC2.
     
  9. theplasmastorm
    OP

    Newcomer theplasmastorm Advanced Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    87
    Country:
    United States
    @Hakoda
    Hmm? Bingo. Hwid 80, pcb is black or dark greenish.
    Why the sense of urgency you're implying?


    You're scaring me.
    Is it a clone card or a bad batch card?
     
  10. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    you have the ak2.1 that has been manufactured from dec 09 until april 2010. this card has a small hardware variation that the official acekard team can not figure out. this card is indeed working on the akaio 1.6 rc3 (the current beta).

    0shippingzone.com has confirmed with me that they are receiving the old design again, which appears to be the new card. instead of trying to fix the firmware acekard simply went back 1 revision.

    acekard does have the code to fix the official firmware, it was provided for them by the akaio team.

    be patient and wait. your card is not a clone. you will be able to use it sometime very soon.

    -another world
     
  11. GreatCrippler

    Member GreatCrippler Greatness Fallen

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    1,141
    Country:
    United States
    RC3? Beta? How can one Acquire?
     
  12. theplasmastorm
    OP

    Newcomer theplasmastorm Advanced Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    87
    Country:
    United States
    Oh thank you for the reassurance.
     
  13. kurtisboyd

    Newcomer kurtisboyd Member

    Joined:
    Aug 18, 2007
    Messages:
    49
    Country:
    Australia
  14. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    you are off to a very bad start.

    you know that bit at the end of .nfo files that says "don't find us, we'll find you"? it's a bit like that.

    -another world
     
  15. GreatCrippler

    Member GreatCrippler Greatness Fallen

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    1,141
    Country:
    United States
    "It's not available yet." Would have sufficed... But, either way I suppose. >.>
     
  16. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    its available, i'm running it. i have been running in since it was akaio 1.6 gay edition.

    -another world
     
  17. GreatCrippler

    Member GreatCrippler Greatness Fallen

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    1,141
    Country:
    United States
    Just not available to someone curious enough to ask about it. Maybe because he has been having issues with older AKAIO versions all night, and the thought of something new to play with would be nice. Friendly of ya though. [​IMG]
     
  18. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    it should be released soon. i've been talking to norm about a new release. there just isn't that much new in the rc3 version. i can count all the updates on one hand. so it might be awhile until a worthy version is finished.

    -another world
     
  19. GreatCrippler

    Member GreatCrippler Greatness Fallen

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    1,141
    Country:
    United States
    I can live with that. Just having an issue that I am starting to think is more the kart than the firmware.

    Edit: Well, just fixed the issues I was having with Spirit Tracks, and FF Tactics. I noticed they were only working properly on my AK2i that was in my DSi... For some reason updating the cart so it works on a DSi seemed to fix the problem across the board... I am confused. Happy, but confused.
     
  20. kieran

    kieran Newbie

    Will the cards that Shoptemp sell have the same issue? I just bought one...
     

Share This Page