1. NullNash

    NullNash Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 23, 2021
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    So when I tried to install through Awoo it says Invalid NCA Signature detected and it fails, At this point I think its the files, but I have no idea how I can find a source for NSP files. every website I've tried looks sketch as hell and its as if all sources of nsp files have disappeared...
     
  2. mdmachine

    mdmachine GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Messages:
    189
    Country:
    United States
    If it isn't sig patches then it could be unsigned code.
    I know in tinfoil you can bypass that check (if your sure the NSPs are safe, i believe it can happen when converting XCIs into NSPs).

    If your looking for more information that isn't talked about here checkout reddit.
     
    Last edited by mdmachine, Feb 23, 2021
  3. NullNash

    NullNash Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 23, 2021
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    Yo so I have a program called NSC Builder, and I processed the files through that and I was able to install them afterwards, it looks like data within the files had to be modified in order to be installed. found a good place to get files now as well. lookin pretty good now.
     
  4. hippy dave

    hippy dave BBMB
    Member

    Joined:
    Apr 30, 2012
    Messages:
    6,528
    Country:
    United Kingdom
    There's an option in awoo's settings to disable the signature checking. Make sure you trust your source.
     
  5. xdMatthewbx

    xdMatthewbx Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 9, 2017
    Messages:
    7
    Country:
    Canada
    Any particular reason that Mariko units don't support updating Atmosphere?
     
  6. Homlet

    OP Homlet GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Feb 28, 2020
    Messages:
    317
    Country:
    France
    They can't reboot to payload. Eventually I'll come up with a workaround though
     
  7. xdMatthewbx

    xdMatthewbx Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 9, 2017
    Messages:
    7
    Country:
    Canada
    You need to reboot to a payload to update Atmosphere? Damn this is an in-depth project then. If you need a tester on a Mariko unit let me know discord is xdMatthewbx#1337.
     
  8. Homlet

    OP Homlet GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Feb 28, 2020
    Messages:
    317
    Country:
    France
    Since ams 0.15 you can't overwrite fusee-secondary and another file while HOS running. And thanks, I might :)
     
  9. Zegapain

    Zegapain Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 19, 2011
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    So I attempted to update from 9.2 emuNAND to 11.1 via the utility in OP. Installed via handbrake and now my Switch won't boot past the logo. Just straight to black. I remember it asking which option to choose and so I chose the right option being something like FAT32+exFAT?
     
  10. Homlet

    OP Homlet GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Feb 28, 2020
    Messages:
    317
    Country:
    France
    Did you also update Atmosphère prior to updating your firmware? Try deleting your atmosphere+Sept+bootloader and get a fresh Atmosphére (+Hekate if you need it) and try again. Fat32+exFAT is indeed what you should pick
     
    Last edited by Homlet, Feb 25, 2021
  11. Zegapain

    Zegapain Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 19, 2011
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    I did, everything was fresh. I'm guessing it's not as easy as just downloading the firmware and installing via Daybreak.
     
  12. Homlet

    OP Homlet GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Feb 28, 2020
    Messages:
    317
    Country:
    France
    It should be. Have you really done a new clean install? Also what payload are you injecting? Make sure it's the latest Hekate/fusée primary
     
  13. sudeki300

    sudeki300 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Messages:
    787
    Country:
    is the older cheat updater program still working properly as i ran it earlier but games like DK tropical freeze hasn't got any cheats installed. would have expected a game like that to have cheats made.
     
  14. Homlet

    OP Homlet GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Feb 28, 2020
    Messages:
    317
    Country:
    France
    yeah it's still working (or should be), but even if only for updating cheats, I would suggest using that one. It's more polished, both the UI and under the hood, and you have access to cheatslips.
    It did download a bunch of cheats for tropical freeze for me, build ID F48BD40D89B529C1
     
  15. sudeki300

    sudeki300 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Messages:
    787
    Country:
    sorry buddy, do you suggest using the standalone cheat updater app?
     
  16. Homlet

    OP Homlet GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Feb 28, 2020
    Messages:
    317
    Country:
    France
    no I mean I recommend using aio-switch-updater, but I doubt that will resolve you donkey kong troubles. I think you might not have the latest update for DK tropical freeze?
     
  17. sudeki300

    sudeki300 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Messages:
    787
    Country:
    ok cool but i didn't have any cheats installed prior to running the app. ii'm not worried about that game just used it as an example, think its just the base game installed. thanks for the replies
     
    Last edited by sudeki300, Feb 26, 2021
  18. First_Blueberry

    Newcomer

    Joined:
    Jul 18, 2018
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    Hello, I'm not sure I get the install update procedure correct using this. I. On Atmosphere 0.18.0 and Emmummc 11. However, when I use update atmosphere and go through that process I then reboot my switch into Emmummc and it does not show Ams 0.18.1 in system. It still shows Ams 0.18.0. It seems many posts also comment on the inconsistency of updating Atmosphere using this app. What is the correct procedure? Thank you.
     
    Last edited by First_Blueberry, Feb 27, 2021
  19. Homlet

    OP Homlet GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Feb 28, 2020
    Messages:
    317
    Country:
    France
    It's pretty straight forward really, press continue until the switch reboots itself, you shouldn't have anything to do. When you say "i reboot my switch into emummc", what do you mean? You should let the app reboot to its own payload and it will reboot to hekate or fusee-primary, depending on what you have
     
  20. Falcoman

    Falcoman Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 22, 2020
    Messages:
    2
    Country:
    Australia
    I'm using the GBAtemp cheat archive and it works, I was wondering if there is any menu to select and deselect what I don't want to use.
    Having overpowered Link (in BOTW) it's fun but I'd like to have just what I want and not everything.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Sigpatches, directly, Updater