Tutorial [AIO] PS4 Exploit Guide

  • Thread starter KiiWii
  • Start date
  • Views 2,905,574
  • Replies 21,953
  • Likes 178

godreborn

Welcome to the Machine
Member
Joined
Oct 10, 2009
Messages
31,576
Trophies
2
XP
21,010
Country
United States
but explain more, how to do it, etc... seems interesting.
ps4.png

image.jpg

image2.png



I haven't tried it, but I know it works. psdevwiki may have other calls.
 
  • Like
Reactions: KiiWii

Gamemaster1379

Well-Known Member
Member
Joined
May 5, 2008
Messages
775
Trophies
0
Age
28
Location
United States
Website
1379tech.110mb.com
XP
1,688
Country
United States
Hi friends. Hoping you can all help me out.

I originally played Marvel's Spider-Man from a legit digital release some years ago. I have a save file dump (from Apollo) of all of my saves. It looks like fingerprints and keystones are all there from the original.

I am trying to load that save up on an fpkg of the same game, but I kept getting told it's corrupt.

Is it at all possible to somehow inject the keystone from my Apollo dump into the FPKG so that my save loads with it?
 

godreborn

Welcome to the Machine
Member
Joined
Oct 10, 2009
Messages
31,576
Trophies
2
XP
21,010
Country
United States
Hi friends. Hoping you can all help me out.

I originally played Marvel's Spider-Man from a legit digital release some years ago. I have a save file dump (from Apollo) of all of my saves. It looks like fingerprints and keystones are all there from the original.

I am trying to load that save up on an fpkg of the same game, but I kept getting told it's corrupt.

Is it at all possible to somehow inject the keystone from my Apollo dump into the FPKG so that my save loads with it?
Yes, you'd have to repkg the game.
 

Jasonclarke1986

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 22, 2022
Messages
259
Trophies
0
Age
36
Location
England
XP
499
Country
United Kingdom
Hi friends. Hoping you can all help me out.

I originally played Marvel's Spider-Man from a legit digital release some years ago. I have a save file dump (from Apollo) of all of my saves. It looks like fingerprints and keystones are all there from the original.

I am trying to load that save up on an fpkg of the same game, but I kept getting told it's corrupt.

Is it at all possible to somehow inject the keystone from my Apollo dump into the FPKG so that my save loads with it?
either like whats been said repack the game with the original keystone, or use apollo and import the keystone from the fpkg into the save (you'd need to put the keystone file in /data/apollo/{userID}/CUSAXXXXX/)
 
  • Like
Reactions: godreborn

Gamemaster1379

Well-Known Member
Member
Joined
May 5, 2008
Messages
775
Trophies
0
Age
28
Location
United States
Website
1379tech.110mb.com
XP
1,688
Country
United States
either like whats been said repack the game with the original keystone, or use apollo and import the keystone from the fpkg into the save (you'd need to put the keystone file in /data/apollo/{userID}/CUSAXXXXX/)
I've been trying to import keystones, but with limited success. It continues to suggest they're corrupt. Not entirely sure why.

Which keystone needs to be imported into /data/apollo/{userID]/CUSAXXXXX/? Is it the key stone of the FPKG? I've been trying to import my old retail save data with new keystone (from fpkg) and am still getting corrupted indications. Not entirely sure if I"m just doing it incorrectly, or if there's an integrity problem with the fpkg.
 

Gamemaster1379

Well-Known Member
Member
Joined
May 5, 2008
Messages
775
Trophies
0
Age
28
Location
United States
Website
1379tech.110mb.com
XP
1,688
Country
United States
I've been trying to import keystones, but with limited success. It continues to suggest they're corrupt. Not entirely sure why.

Which keystone needs to be imported into /data/apollo/{userID]/CUSAXXXXX/? Is it the key stone of the FPKG? I've been trying to import my old retail save data with new keystone (from fpkg) and am still getting corrupted indications. Not entirely sure if I"m just doing it incorrectly, or if there's an integrity problem with the fpkg.
Following up on this. I think this Spiderman package is just bad. It loads, but it can't be parsed by orbis-chk (everyone else I have can be though).

So, I guess another question arises. Is it still possible for me to get ahold of my retail spiderman game? I deleted it off my PS4 and I can't connect to PSN's store to download it again without updating.

I did recently swap my PS4 HDD though. The new 1 TB SSD is in the system. It has neither game. HOWEVER, the old 500 GB HDD is untouched, and has my retail copies of Spider-man. It also has a copy of Kingdom Hearts 2.8 (USA) (which I'm unable to find a replacement for). I don't think I can re-insert the old HDD without having to format it? Is there anyway to rip those packages another way?
 

godreborn

Welcome to the Machine
Member
Joined
Oct 10, 2009
Messages
31,576
Trophies
2
XP
21,010
Country
United States
Following up on this. I think this Spiderman package is just bad. It loads, but it can't be parsed by orbis-chk (everyone else I have can be though).

So, I guess another question arises. Is it still possible for me to get ahold of my retail spiderman game? I deleted it off my PS4 and I can't connect to PSN's store to download it again without updating.

I did recently swap my PS4 HDD though. The new 1 TB SSD is in the system. It has neither game. HOWEVER, the old 500 GB HDD is untouched, and has my retail copies of Spider-man. It also has a copy of Kingdom Hearts 2.8 (USA) (which I'm unable to find a replacement for). I don't think I can re-insert the old HDD without having to format it? Is there anyway to rip those packages another way?
I've heard that you can put the old hdd in, but games will be locked again. the problem with that spiderman game may be that the person didn't use all 0's as the passcode. one way around that it is to redump it while it's on your system.
 

Jasonclarke1986

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 22, 2022
Messages
259
Trophies
0
Age
36
Location
England
XP
499
Country
United Kingdom
I've been trying to import keystones, but with limited success. It continues to suggest they're corrupt. Not entirely sure why.

Which keystone needs to be imported into /data/apollo/{userID]/CUSAXXXXX/? Is it the key stone of the FPKG? I've been trying to import my old retail save data with new keystone (from fpkg) and am still getting corrupted indications. Not entirely sure if I"m just doing it incorrectly, or if there's an integrity problem with the fpkg.
open the fpkg using orbis-pub-gen and extract the keystone, if you try all 0's and it doesnt work then run the game on ps4 and ftp into it from your pc and goto /mnt/sandbox/CUSAXXXXX_000/app0/sce_sys and get the keystone from there.

when you have the keystone load apollo and goto your spiderman save and scroll down to export keystone. Press this make make note of where it saves, then ftp into that location and backup the keystone from there as thats your original keystone incase you get the retail again. then delete the keystone from that location and replace with the one you got from the fpkg, reload apollo and go back to your spiderman save, this time select import keystone then goto the top option (apply changes and save) press this. Then close apollo and reload spiderman, your save should now show and work. Do this for all saves you need and if theres a profile save or options save make sure you change those as well or you will still get corrupted error.
 

Marc_LFD

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 3, 2021
Messages
2,048
Trophies
1
Age
32
XP
2,542
Country
United States
Might as well just get a PS3 and then install CFW/HEN on it if you want to load backups.

I installed HEN on mine and thought about upgrading to CFW, but I kinda like HEN as it is. One click and it's done. CFW is already unlocked from the moment it's boot up.
 
  • Like
Reactions: Mentelos

godreborn

Welcome to the Machine
Member
Joined
Oct 10, 2009
Messages
31,576
Trophies
2
XP
21,010
Country
United States
Apparently the new horizon zero dawn game is floating around on the Web somewhere.... I can only find the update mind 🙈
so far that has had the coolest special edition of any game I've bought. that mammoth's tusks or whatever they are that move, and the different colored leds for the eyes. I should have a star trek figure interact with it. maybe scan it, then get impelled. he'd have to be wearing a red, security officer's tunic. :D
 
  • Like
Reactions: ZeroT21
General chit-chat
Help Users
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    I have no idea what's happening with all my friends from other places
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    It's weird people in their mid 50s-20s seems to like social media more than TikTok and YouTube
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Unless they get paid to upload videos
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    I used TikTok a couple of days and got tired
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    But it's still better than Facebook
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    One dude here swore I was trolling him on twitch and I never even used it
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    But that's a thing with social media; it creates an illusion of proximity, when in truth everyone is overwhelmed with all the information and all the social demands in the platforms
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    And a lot of people are addicted to the phone, checking social media or talking with someone. Some exercise in the gym while being glued to the phone, not even activity takes them away from it
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    And I was like that too, until I left social media. Now sometimes I'm grabbing my phone, opening the browser and thinking: I've seen everything I wanted to see, I don't have a reason to use the phone. And I put it down
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    I'd rather look at my phone than sit at a computer 24/7
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Funnily when I'm out I hardly use my phone other than checking a message here and there
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    I'm mostly too busy making sure my neighbor doesn't get himself arrested
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    This evening two guys were speeding head first into my car in these:
    bolt-announces-a-custom-built-scooter-model-2-1024x536.jpg
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    I didn't make case, I made my manoeuver to park the car. But I caught them off-guard, the one ahead hit the brakes and had to jump from the scooter. For a second I thought he would go against the car. They were trying to race through a gap they perceived, thinking I was going to always drive forward
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    I guess they learned a valuable lesson, don't assume that real roads are a playground
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    I had a woman walk in the middle of the intersection once I was debating on flooring it
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    In those cases I honk
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    I need to get my uncle to install a cow horn
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    Those scooters go 40km/h, and the kids were riding them with no helmets
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    And trying to make for the gap like they're Millennium Falcon
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Annoying can't find any type c to usb adapters in my place at least they're like $3
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Sweet found one installing emudeck
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Lol stupid ips is blocking rom sites time for a vpn
    Gift
  • Gift
  • sley @ sley:
    hrth
    Gift
    sley @ sley: hrth