Advice please - loaders will not run, but softchip will

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by khunaus, Dec 29, 2009.

  1. khunaus
    OP

    Newcomer khunaus Newbie

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    Australia
    Hello.

    I have a Wii Serial number LAH111 from Australia. It has firmware 4.2E.

    My issue is I cannot get any backup loaders to launch any games from USB either from a hard drive or USB stick. I have tried wiiflow, uloader and USB Loader GX

    I followed the guide here http://gbatemp.net/index.php?showtopic=171901 and all the steps went well. I then followed the steps here http://usbloadergx.koureio.net/help/readmii to load and install the usb loader GX, and I then installed the games using WBFS manager. The result was that I can load the USB loader, browse games, install covers, but cannot get any games to launch. Every game just renders a black blank screen after a few seconds of hard drive activity. The furthest any game gets is Mario Kart Wii, which will get to the initial safety screen before moving on to a black screen.

    I then installed shipchip which surprisingly did work with a selection of games using ios 249. Then I tried neogamma but this will not work also using 249 and it just times out or goes blank. I then installed cIOSCORP version 3.6, and most of my games will load via the main channel using disc's and this seems to work well with the exception of "New Super Mario bros Wii, which will ONLY load using "uloader" and no other program. This is one of the things that is confusing me.

    I would really like to get a USB loader working and am looking for advice and a possible cause with the above info as to why i am having issues. If anyone has any help or incite to help me get this "working" it would be much appreciated.

    Should I start again and get my wii back to original to start again?, or is there a way to ensure i have the correct files (ios) installed?

    Thanks for any and all help

    Khun Aus
     
  2. bula

    Member bula GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 4, 2009
    Messages:
    814
    Country:
    United States
    Install hermes_v4 cios and try to load games via usb cIOS222 insted of 249. What cIOS249 version did you install?
     
  3. khunaus
    OP

    Newcomer khunaus Newbie

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    Australia
    Hi, Thanks for the reply.

    I tried this as you mentioned (thou i already had it installed.) I downloaded the installer again and whenrunning a usb loader i have the same issue, just a black screen. after trying to load the game.

    Thanks for your help.

    Cheers

    Khun Aus
     

Share This Page