Action Replay on M3 sakura.

Discussion in 'M3 Adapter' started by chrisruls00, Jun 8, 2008.

Jun 8, 2008
  1. chrisruls00
    OP

    Newcomer chrisruls00 Advanced Member

    Joined:
    Dec 6, 2006
    Messages:
    82
    Country:
    United States
    I go to the config menu and turn the codes on but when I play the game they don't work at all. What could be causing this?
     
  2. warmijwilfaain

    Member warmijwilfaain War Mage MILF

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    1,297
    Location:
    Kent. lolol
    Country:
    United Kingdom
    Have you enabled the cheat function?
    Second one down on the left, set it to the third and final option

    I hope it works

    -Warmijwilf Out-
     
  3. chrisruls00
    OP

    Newcomer chrisruls00 Advanced Member

    Joined:
    Dec 6, 2006
    Messages:
    82
    Country:
    United States
    Great! Most of the codes work! I still cant get the pokemon walk through walls cheat to works but everything else does! Now If I could just get DSorganise to work...
     
  4. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,262
    Country:
    it doesnt support AR codes that uses DC000000 xxxxxxxx
     
  5. Niall

    Newcomer Niall Newbie

    Joined:
    Jun 5, 2008
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    how can this be fixed?


    or how do we know which codes have this code in it?
     
  6. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,262
    Country:
    you look at the codes, where ever you see DC000000 in the code, that code wont work

    I've already notified them about this problem, hope they'll fix it in the official release which could come out tomorrow if everything goes well...
    or you could try using the DC Code Enabler made by kenobi

    523FE274 E79B9009
    023FE274 E08B9009
    D2000000 00000000

    simply add this code to your cheat list and use it together with your other codes
     
  7. Xeronage

    Member Xeronage GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    612
    Country:
    Im sorry, but didn't they already fix the DC0 problem awhile ago?
     
  8. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,262
    Country:
    they fixed on M3real but not on Sakura
     
  9. Xeronage

    Member Xeronage GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    612
    Country:
    That doesn't make sense, does it?
     
  10. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,262
    Country:
    it makes sense...that means they used the old m3real firmware (b4 they fixed the DC type) when they add sakura to it
     
  11. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,262
    Country:
    new version of Sakura will support *.dat cheat files, so that's good news
     
  12. antonben

    Newcomer antonben Member

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    18
    Country:
    Philippines
    @dsrules
    where do you get the information? do you know when will they release it?thanks
     
  13. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,262
    Country:
    someone posted an email reply from m3 in the official forum...the translation is not the reason why it's not released yet. they also have to fix the problem where you have to turn off the DS after going into Game Settings, and a few more new functions like *.dat cheat file support and maybe soft reset.. rumors that it'll be out at the end of ths week.

    google translation

     
  14. thedicemaster

    Member thedicemaster GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 26, 2008
    Messages:
    2,412
    Country:
    Netherlands
    actually, the setup not returning to the romlist is most likely caused by the lack of a soft-reset file.
     
  15. Kevann

    Newcomer Kevann Newbie

    Joined:
    Jun 24, 2008
    Messages:
    3
    Country:
    Australia
    can sombody help please im having the same problem
    i drag the rom to the left for options and i select the cheat option and select the switch option
    the cheat directory is system/cheat or similar
    when i start up pokemon and press select + left
    nothing happens

    EDIT: whoops just checkd out another thread
    i actually had to press the top right and select the cheats first
    heh
    sorry bout that =\
    in kinda new

    ty anyway

    great forum (Y)
    SAKURA ROCKS
     
  16. GreenBanana

    Member GreenBanana GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 18, 2007
    Messages:
    401
    Country:
    Antarctica
    How is that good news? .dat files are freaking huge compared to .db.

    So... um. This thread seems to date back to June, yet it still seems to be prevalent.
     
  17. er_mouloud

    Newcomer er_mouloud Member

    Joined:
    Aug 19, 2008
    Messages:
    45
    Location:
    switzerland, italy, japan
    Country:
    Switzerland
    About the cheats.
    I selected the cheats I wanted in the game menu, enables the cheats with the option on the left, then save, but when I start the game I still don't have the cheats working....
    what can I do?
     
  18. slothsminion62

    Newcomer slothsminion62 Member

    Joined:
    Aug 8, 2010
    Messages:
    34
    Country:
    United States
    Hi, I'm new to Action Replay cheats.
    1. What type of file is needed to use on Sakura?
    2. Is it possible to selectively turn cheats on/off on Sakura?
     

Share This Page