Action Replay on Flash Card games?

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by ketheriel, Dec 10, 2008.

Dec 10, 2008
  1. ketheriel
    OP

    Newcomer ketheriel Member

    Joined:
    Nov 5, 2002
    Messages:
    23
    Country:
    United States
    I did a very cursory glance and couldn't find a topic regarding this, but I imagine there is one and I just didn't see it. I have a G6 flash card and all that jazz, and I'm wanting to find out how to use action replay codes on the games on the card. I just use the card to play games I'm not all that keen on shelling out money for, and now I just want to blow past them without even putting much effort into it. So there you go.
     
  2. dinofan01

    Member dinofan01 Misses the old days...

    Joined:
    Jul 4, 2008
    Messages:
    2,842
    Country:
    United States
    theres no need since the flash carts are action replay cheat compatible. it has the action replay built in basically.
     
  3. ketheriel
    OP

    Newcomer ketheriel Member

    Joined:
    Nov 5, 2002
    Messages:
    23
    Country:
    United States
    Really? Ain't that a kicker. Well, how do I go about using them? I have a G6 Flash thinger and a Passcard 3.
     
  4. dinofan01

    Member dinofan01 Misses the old days...

    Joined:
    Jul 4, 2008
    Messages:
    2,842
    Country:
    United States
    im not too sure for your g6. I suggest searching before making a post to ask though. im sure you can find it somewhere.
     
  5. fgghjjkll

    Member fgghjjkll GBATemp MegaMan

    Joined:
    Jul 7, 2008
    Messages:
    2,040
    Country:
    Australia
    the g6 real firmware is like the m3 real so i think you shove cheat.db in SYSTEM.
    (can someone correct me? i think i mixed up with sakura)
     
  6. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    You're confused about the actual product itself. He has a G6, not a G6 Real. Big difference in that what he has is a slot-2 device.

    As far as I'm aware, the slot-2 Supercards are the only slot-2 devices to support cheats for DS games. I'm not entirely certain about that however.
     
  7. LivingToDie

    Banned LivingToDie Banned

    Joined:
    Jun 11, 2008
    Messages:
    416
    Location:
    The world that never was
    Country:
    Netherlands
    uhhm i have a reaallly old card (firecard-> n-card clone) and it doesnt support AR codes.... how can i still use AR codes on my flashcard games ?
     
  8. Vague Rant

    Member Vague Rant Deceptively cute

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Messages:
    1,980
    Location:
    Melbourne
    Country:
    Australia
    Get DSATM and patch cheats into your ROMs.
     
  9. LivingToDie

    Banned LivingToDie Banned

    Joined:
    Jun 11, 2008
    Messages:
    416
    Location:
    The world that never was
    Country:
    Netherlands
    but i want AR codes for pokemon platinum...(i dont really like to CHEAT) i just want to use AR for Azure flute and Oaks letter and that kind of stuff....
    so if i patch it in my rom with DSATM how will that work ? i mean....if i enter like a cheat for azure flute i have to go to pokemarkt and theres a green guy who will give you the azure flute
    but if i enter 3 AR codes in my rom... xD will there be 3 green guys ? or will the first cheat disable after i got the item .......
     

Share This Page