1. Devante

    OP Devante Crescent fresh at best.
    Member

    Joined:
    Nov 29, 2002
    Messages:
    1,221
    Country:
    United States
    Just something to let potential buyers know if they wondered.


    I assume this is something not "fixable" with the OS updates they put out.
    Or am I wrong?
     
  2. jalaneme

    jalaneme Female Gamer
    Member

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    6,257
    Country:
    so does the cyclo ds.
     
  3. Scytheandsickle

    Scytheandsickle GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 23, 2007
    Messages:
    253
    Country:
    Could they possibly add that feature to the CycloDS in the future? Isn't a PassMe just a some code in the icon part of the menu data?
     
  4. Devante

    OP Devante Crescent fresh at best.
    Member

    Joined:
    Nov 29, 2002
    Messages:
    1,221
    Country:
    United States
    You mean the CycloDS requires input at the health warning screen as well?
     
  5. jalaneme

    jalaneme Female Gamer
    Member

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    6,257
    Country:
    yes, you have to touch the screen before the menu will load, it's annoying after a while.
     
  6. Monkey01

    Monkey01 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Aug 27, 2006
    Messages:
    586
    Country:
    Netherlands
    Yeah, really annoying. I actually stopped buying real games because of the exact same reason, if Nintendo wants to stop piracy, they should start with getting rid of that health warning screen or make it disappear automatically!
     
  7. Destructobot

    Destructobot Crave the Hammer
    Member

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    5,005
    Country:
    United States
    I doubt that this could be fixed with an update. It would require the actual firmware to be updated, and most flashcarts don't have the capability of doing that (the updates that people refer to as "firmware" are usually just menus and rom loaders).

    There are a couple of ways around this. The obvious one is to flash the DS so that it never shows the health & safety screen.

    The other method is to set the system to start the game automatically, then remove the battery to clear the personal data. When you start up the system it will go through the initial setup again, and as long as you don't press A to power down the system and finish the setup the DS will always bypass the health screen and load the flashcart automatically.

    The downside of that method is that until you finish the initial setup (thus undoing this trick) you won't be able to get into the DS's menu to change settings or use download play or pictochat.
     
  8. science

    science science rules
    Member

    Joined:
    Jun 9, 2006
    Messages:
    3,704
    Country:
    Canada
    Am I the only one who doesn't like this bypassing stuff? I like to see the health screen, and then select my flash cart
     
  9. VatoLoco

    VatoLoco Don't crush that dwarf, hand me the pliers.
    Member

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    2,314
    Country:
    United States
  10. dib

    dib GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    May 1, 2004
    Messages:
    1,576
    Country:
    United States
    Erm...blame Nintendo? They're the ones that decided it was more important to annoy literally millions of gamers to satisfy a few health nuts.
     
  11. Vapourstreak

    Vapourstreak GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 27, 2007
    Messages:
    127
    Country:
    Canada
    dont worry i like ti too [​IMG]
     
  12. Chedderknight

    Chedderknight GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 9, 2008
    Messages:
    128
    Country:
    United States
    the M3Real bypasses it, or rather the screen shows for a second and then autoloads to the menu
     
  13. Minox

    Minox Thanks for the fish
    Former Staff

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    6,850
    Country:
    Japan
    So does quite a few other flashkarts too, for example: Scds1, R4, CycloDS Evo (CycloDS also has the ability to disable that function).
     
  14. Destructobot

    Destructobot Crave the Hammer
    Member

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    5,005
    Country:
    United States
    How do you enable that option on the Evo? I wasn't able to find it in the menu.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - AceKard2, bypass, health