Acekard Wii Connectivity with SoulSlilver

Discussion in 'Acekard' started by liamash3, May 9, 2010.

May 9, 2010
  1. liamash3
    OP

    Newcomer liamash3 Advanced Member

    Joined:
    Jul 6, 2008
    Messages:
    88
    Location:
    Frankston
    Country:
    Australia
    Ok, i have encountered a problem with my acekard on soulsilver and pokemon pearl - I tested both in-case it was just soulsilver. Anyway, when i load up pokemon SS or Pearl it doesn't show the "connect to wii" option in the game menu - where you can select your save, make a new game, connect to pokewalker, etc. Pokewalker is HG/SS only, though. I have tried the "Hold X when loading the game to enable wii connectivity" i have seen posted around the site forums - i DID check for an answer first - and it didn't work. The loading thing turned red though. it normally is green when loading the game. So...what i would like is for some help. If anyone knows what could be causing the problem, please tell me.
     
  2. Hakoda

    Member Hakoda GBAtemp Addict

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    2,133
    Location:
    San Jose, CA
    Country:
    United States
    I believe Wii Connectivity with Pokemon HGSS was fixed in AKAIO 1.6RC2
     
  3. liamash3
    OP

    Newcomer liamash3 Advanced Member

    Joined:
    Jul 6, 2008
    Messages:
    88
    Location:
    Frankston
    Country:
    Australia
    Sorry, sorry, i don't have a wii at my house, but it's at my nana's house [​IMG]. I just tested it and i found that it only shows the "connect to wii" option if the wii is broudcasting it. i was under the impression that it shows this option all the time, even if the wii isn't sending a signal. And yes, the connect to wii works great. My game didn't connect, but thats porbably due to me having badly hacked pokemon, so i am now slowly recatching the pokemon i had wit a wild pokemon modifier code, so the abilities and moves are legit. i used pokesave to get my pokemon before, and now see it was an error - at least in terms of BR! Thanks for the help, anyway.
     
  4. spark1223

    Member spark1223 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    409
    Country:
    United States
    the wild pokemon modifier can also give non legit pokemon because the place you caught them isn't considered legit (I couldn't trade a ho-oh obtained with that code over GTS). You can use pokesav, just use .pkmn files from a legit source (when I used these from that database filled with legit pokemon, it worked fine) and becareful not to make their moves and stats over the top like you said.
     

Share This Page