AceKard RPG game save gone after OS menu upgrade

Discussion in 'Other Flashing Hardware & Software' started by rickshaw888, Dec 24, 2007.

  1. rickshaw888
    OP

    Newcomer rickshaw888 Member

    Joined:
    Oct 15, 2007
    Messages:
    28
    Country:
    Canada
    Hi. This happened to me all the time. Everytime I upgrade the menu os of my Acekard RPG my save file won't work anymore. When I start the game, it will create a new save file. Is this normal? What is the proper way to do the upgrade so that I don't lose my save files?

    Thanks!
     
  2. golden

    Member golden What a Digital Dummy!!!

    Joined:
    Dec 1, 2007
    Messages:
    1,453
    Country:
    United States
    Are you just replacing the akmenu and the __rpg folder? That's how I think it should be. Strange, mine should arrive in the mail shortly and I hope not to encounter this problem.
     
  3. DaMummy

    Member DaMummy GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 22, 2007
    Messages:
    1,265
    Location:
    Cleveland
    Country:
    United States
    i say back up your save files at least, but you keep workin on it an let us know of your results so we know when ours arrive in the mail
     
  4. OSW

    Former Staff OSW Wii King

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    4,796
    Country:
    Australia
    you need to keep the "savelistex.bin" in the "__rpg" folder for upgrades.
    that file stores savetype information, and if it is deleted, then the acekard will write over the existing save next time (Unless u manually select the savetype)
     
  5. rickshaw888
    OP

    Newcomer rickshaw888 Member

    Joined:
    Oct 15, 2007
    Messages:
    28
    Country:
    Canada
    Ah. Okay. Next time, I'll keep in mind to save that file and restore it back (+ my save files). Right now, I tried one thing. After the game created the save file, I then override that file with my saved save file. It works. But alas for me, it was too late, I have to start all of my games again, from the beginning.

    Merry Christmas to everyone!
     
  6. OSW

    Former Staff OSW Wii King

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    4,796
    Country:
    Australia
    ah yes, you can do that if you've backed up your saved games, but copying the savelistex.bin is best.

    and to you too.
     
  7. DaMummy

    Member DaMummy GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 22, 2007
    Messages:
    1,265
    Location:
    Cleveland
    Country:
    United States
    can you just back up yor savelistex.bin or do you also have to backup your saves as well?
     
  8. golden

    Member golden What a Digital Dummy!!!

    Joined:
    Dec 1, 2007
    Messages:
    1,453
    Country:
    United States
    Why backup the saves? you are not going to overwrite it. Sure it is a good idea but I think the savelist.bin is the only thing that needs to be saved.

    Just one question though, does the savelist.bin change every time you save a game or just when a new game is being added to the savelist.bin? As in, do I have to back it up every time I save in a game or every time I get a new game has a save file written?
     
  9. Kijof

    Newcomer Kijof Advanced Member

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    94
    Country:
    Brazil
    You just need make the backup when upgrading the kernel for save reasons, maybe you saves too. [​IMG]
     

Share This Page