Acekard 2i not showing on Dsi after MSD reformatting

Discussion in 'Acekard' started by MuntikWagan, Jun 23, 2012.

  1. MuntikWagan
    OP

    Newcomer MuntikWagan Newbie

    Joined:
    Nov 20, 2011
    Messages:
    4
    I've downloaded the latest game Pokemon Black 2, since it's having some issues in Acekard 2i even if it's already patched its keeping telling me "Fat Error" or Loading enormously so long. So I've decided to reformat my MSD since most of the forum talks about it. I used Panasonic Formatter. After that I used the latest AKAIO 1.8.9z firmware... I already updated my Acekard for Dsi 1.4.4 before reformatting and it is okay before reformatting. After that my Acekard 2i doesn't show up in the DSi Menu? Pls HELP>......
     
  2. EyeZ

    Member EyeZ GBAtemp Addict

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    2,336
    Country:
    United Kingdom
  3. MuntikWagan
    OP

    Newcomer MuntikWagan Newbie

    Joined:
    Nov 20, 2011
    Messages:
    4
    i've already tried it but it doesn't work... my Acekard 2i is working just fine before I reformatted my SD card... :(
     
  4. EyeZ

    Member EyeZ GBAtemp Addict

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    2,336
    Country:
    United Kingdom
    I dunno then, usually a FAT error is sorted with a format, but you say it's not even recognised by the DSi
     
  5. MuntikWagan
    OP

    Newcomer MuntikWagan Newbie

    Joined:
    Nov 20, 2011
    Messages:
    4
    yes... I tried putting my Brain Age orginal game card, having tought my Dsi card slot has a problem but the original Brain Age showed on the Dsi menu but my Acecard doesn't shows up even I used the paper Trick...
     
  6. EyeZ

    Member EyeZ GBAtemp Addict

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    2,336
    Country:
    United Kingdom
    I would of thought it probably is a contact issue, i would try again with that remedy if i was you.
     
  7. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Sounds like it might be a contact issue between your MicroSD and the acekard, not the acekard and the DS.
     
  8. deishido

    Member deishido Texture Modder

    Joined:
    Jul 8, 2009
    Messages:
    205
    Location:
    Indiana
    Country:
    United States
    I've got this problem too, I think the FAT error may have bricked the system. I will attempt to reflash my two acekards and report back sometime this week. If it works, I will let you know what you can do to fix it. if it doesn't I'm simply going to buy a new acekard.

    In all honestly, I love this flashcard better than the other 4 I've tried, including the multiple alternate firmwares. :)

    Update: My old backup flashcart doesnt work anymore, so I can't try flashing the Acekards. Looks like I'm buying a new cart, good luck with your endeavors.
     

Share This Page