Acekard 2i Firmware Update for 3DS3.0 and DSi1.4.3.

Discussion in 'User Submitted News' started by eggsample, Dec 7, 2011.

  1. eggsample
    OP

    Member eggsample punahussy

    Joined:
    Mar 29, 2010
    Messages:
    529
    Country:
    Poland
    http://www.acekard.c...s3.0_DSi143.zip

    Mirror:
    http://www.4shared.com/file/ESF9pQbv/ak2ifw_update_3ds30_DSi143.html

    Readme:
    New icon:​
    The Chronicles of Narnia​
    Prince Caspian​
    Disney Interactive Studios​
    [​IMG]
    Thankyou AK team for this fix.
     
  2. jimmyemunoz

    Member jimmyemunoz GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Feb 23, 2009
    Messages:
    1,958
    Location:
    Louisiana
    Country:
    United States
    It's about time. Dang, they told me it would be released tomorrow, liars :P

    Just checked my email and found this from the aK team:


    we have released the update patch for 3DS 3.0,please visit http://www.acekard.com/download.php to download the udpate patch for your Acekard 2i.

    Kind regards
     
  3. Fluto

    Member Fluto A potato in disguise

    Joined:
    Apr 17, 2009
    Messages:
    1,273
    Location:
    The Moon
    Country:
    Australia
    I LOVE YOU!!!!!
     
  4. jimmyemunoz

    Member jimmyemunoz GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Feb 23, 2009
    Messages:
    1,958
    Location:
    Louisiana
    Country:
    United States
    New icon: The Chronicles of Narnia
     
  5. Chaosruler

    Member Chaosruler GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 5, 2009
    Messages:
    491
    Location:
    Tekoa
    Country:
    Israel
    Norm never stops suprising me with his programming speeds
     
  6. eggsample
    OP

    Member eggsample punahussy

    Joined:
    Mar 29, 2010
    Messages:
    529
    Country:
    Poland
    For me this upgrade works with DSL only. DSi version just freezes XL and 3DS with no affect to exploit.
    Please report your observations.
     
  7. xile6

    Member xile6 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 15, 2006
    Messages:
    361
    Country:
    United States
    Thank you. Now i can play my cart :D been waiting since i picked up mario.
     
  8. Janthran

    Member Janthran Solarian

    Joined:
    Sep 17, 2011
    Messages:
    3,777
    Location:
    The Pacific Northwet
    Country:
    United States
    Works for me.
     
  9. ThaBaws

    Newcomer ThaBaws Member

    Joined:
    Nov 4, 2011
    Messages:
    11
    Country:
    Sweden
    Try to run the update within a folder, that solved my problem with it, meaning don't have the file in the root of the SD card :)
     
  10. Ammako

    Member Ammako GBAtemp Guru

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,372
    Country:
    Canada
    Normmatt is in the AceKard team?
     
  11. loco365

    Member loco365 GBAtemp Guru

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Messages:
    5,459
    IT'S TIME TO UPDATE 'Y'ALL. That includes me.
     
  12. Xuphor

    Banned Xuphor I have lied to all of you. I am deeply sorry.

    Joined:
    Jul 14, 2007
    Messages:
    1,681
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    I guess I'll be playing Chronicles of Narnia more now :P

    Works for me, DSL updated, previously had 3DS with Mario 3D Land update and Wifi Video recording update, but works on 3DS too. HWID 81
     
  13. Qtis

    Member Qtis Grey Knight Inquisitor

    Joined:
    Feb 28, 2010
    Messages:
    3,762
    Location:
    The Forge
    Country:
    Antarctica
    Nope:


    In other words, AceKard makes AKAIO loadable on the DSi/3DS and AKAIO makes games load.
     
  14. Ammako

    Member Ammako GBAtemp Guru

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,372
    Country:
    Canada
    Wouldn't it have been easier and faster to just say Acekard updates the bootstrap while AKAIO updates the software?
     
  15. MelaniaKerr

    Newcomer MelaniaKerr Newbie

    Joined:
    Dec 14, 2011
    Messages:
    1
    I know...... I know...... It's probably been answered 100 times before but I just can't find it anywhere.... I have purchased two new 3DS's for Christmas which are both on v1 firmware. I have 2 Acekard 2i's and just want to double check the process.
    1 - Download the ak2ifw_update_3ds3.0_DSi143 file from the Acekard site and put onto the root of the sd card.
    2 - Run the update on the 3DS
    3 - Go into the settings on the 3DS and now update the 3DS firmware from v1 to v3

    Is this the correct procedure........

    Thanks so much for any help - just want to be sure I don't brick them....
     

Share This Page