AceKard 2 GBA saves to VBA?

Discussion in 'Acekard' started by demonicstrife, May 23, 2009.

May 23, 2009
  1. demonicstrife
    OP

    Member demonicstrife *INSERTGENERICTITLE*

    Joined:
    May 22, 2008
    Messages:
    769
    Location:
    Somewhere in the middle
    Country:
    United States
    Hello. For some reason, the GBA saves made by the AK2/2i seem to generate raw saves with some extra bits. I.E. VBA = 8.00 kb; AK2 = 8.02 kb. This seems to make saves created by the Acekard incompatible with VBA and other loaders, like the 3-in-1. I've tried converting them myself using the shunyweb save converter, but no luck on getting them to load. Is there a way to make these saves compatible with VBA/3-in-1/etc?
     
  2. deethebee

    Member deethebee GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    128
    Location:
    oregonazm!
    Country:
    United States
    same happend to me i was playing pokemon ruby destiny LOG (RUBY WITH A HACK) and none of my saves were working in vba and ended up corrupting all of them =(
     
  3. demonicstrife
    OP

    Member demonicstrife *INSERTGENERICTITLE*

    Joined:
    May 22, 2008
    Messages:
    769
    Location:
    Somewhere in the middle
    Country:
    United States
    VBA changes the .sav into a raw one, while wiping out the data 'cause it incompatible, so the AK2 isn't able to play them afterwards.
     
  4. Vague Rant

    Member Vague Rant Deceptively cute

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Messages:
    1,980
    Location:
    Melbourne
    Country:
    Australia
    AKAIO adds a header to the save file. Cut off the first 16 bytes.
     
  5. Dratini The Clar

    Newcomer Dratini The Clar Advanced Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    78
    Location:
    A place where you don't belong
    Country:
    United Kingdom
    I'm not too sure.
     
  6. Tokiopop

    Member Tokiopop Caffeine fiend

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    1,833
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Awesome post.
     
  7. demonicstrife
    OP

    Member demonicstrife *INSERTGENERICTITLE*

    Joined:
    May 22, 2008
    Messages:
    769
    Location:
    Somewhere in the middle
    Country:
    United States
    Did this. All saves now work perfectly. Thanks. Wish there was a specific program that just did this to saves automatically though.
     

Share This Page