AceKard 2 alternate firmwares

Discussion in 'Acekard' started by GrathXVI, Aug 3, 2008.

Aug 3, 2008

AceKard 2 alternate firmwares by GrathXVI at 4:49 PM (1,645 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. GrathXVI
    OP

    Newcomer GrathXVI Member

    Joined:
    Aug 3, 2008
    Messages:
    21
    Country:
    United States
    Alright, I just ordered an AceKard 2 off DealWoot and it arrived promptly [​IMG]
    I've been playing around with some games, and Portrait of Ruin and The World Ends With You froze up during gameplay.
    I tried the Bliss firmware final version and it worked for TWEWY, I haven't tried it with PoR yet.
    Are there any other alternate firmwares, or is it just the official version and the Bliss version?
     
  2. Bri

    Member Bri GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
  3. IOwnAndPwnU

    Member IOwnAndPwnU GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Messages:
    1,123
    Country:
    Canada
    I recommend AKAIO as well. [​IMG]
     
  4. GrathXVI
    OP

    Newcomer GrathXVI Member

    Joined:
    Aug 3, 2008
    Messages:
    21
    Country:
    United States
    Awesome, thanks.
    I just installed AKAIO, and set some stuff up, but when I tried to boot up TWEWY it just changed the bottom screen to a black screen.
    Then I re-tried and it started giving me a 'Processing' error, so I panicked and turned it off, re-loaded the 4.07 official loader with blissmenu in __ak2 and using the Bliss menu worked again.
    Is it normal to take a bit of time processing when I first use AKAIO? Also, I had renamed the loaders in /ak2loader/ so I could tell which was which ('blissmenu4', 'akmenu408beta', and 'akmenu407') if it makes a difference.
     
  5. IOwnAndPwnU

    Member IOwnAndPwnU GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Messages:
    1,123
    Country:
    Canada
    I've been wondering, what is TWEWY?
     
  6. Minox

    Supervisor Minox Spytech Employee

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    5,617
    Country:
    Sweden
  7. Bri

    Member Bri GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
    You can rename the loaders in the "ak2loader" folder to whatever you want but they may need to have a ".nds" extension. The "ak2loader" folder needs to go inside the "__aio" folder rather than at the root.

    -Bri
     
  8. GrathXVI
    OP

    Newcomer GrathXVI Member

    Joined:
    Aug 3, 2008
    Messages:
    21
    Country:
    United States
    Yeah, I had it set up like that. I left the .nds off 'cause they all had that and they all had that originally.
    And like the processing bar got to full and didn't go away, then I panicked after a few seconds of full processing bar.
     
  9. Bri

    Member Bri GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
    Once you have the loaders in the correct folder, you can assign them to individual games. So did you try setting a different loader for TWEWY, such as the beta?

    I never had any problems with TWEWY at all, but I never tried it with AIO (I removed it from my microSD after I finished the game).

    -Bri
     
  10. GrathXVI
    OP

    Newcomer GrathXVI Member

    Joined:
    Aug 3, 2008
    Messages:
    21
    Country:
    United States
    I had problems with the 4.07blablabla loader and the 4.08 beta loader (and I did force it to 'Beta'), Bliss loader fixed my problems
    I did set it to Bliss loader in AIO.
     

Share This Page