About to buy a 3DS, how well does the Acekard 2i run on it?

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Braedon, Jun 24, 2011.

  1. Braedon
    OP

    Newcomer Braedon Member

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    29
    Country:
    United States
    and is there anything I should do before I trade in my Lite? I haven't updated my 2i in months and I'm reading that to use the 2i with a 3DS I need to update it using a DS Lite?
     
  2. Pong20302000

    Member Pong20302000 making notes on everything

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    8,076
    Location:
    One's inner self
    Country:
    Japan
  3. Braedon
    OP

    Newcomer Braedon Member

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    29
    Country:
    United States
    Thanks. I need to update within my DSL? Will there be more updates that require this process in the future? Because if so I may want to hold onto my DSL.
     
  4. Fyrus

    Member Fyrus Artilleur Carmin

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    766
    Location:
    Marseille - France
    Country:
    France
    Yes, there will be more updates, but as long as you update your Acekard BEFORE your 3DS, it should be fine.
     
  5. Braedon
    OP

    Newcomer Braedon Member

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    29
    Country:
    United States
    Thanks, I just updated it now. Time to get ride of my good ol DSL.
     
  6. Braedon
    OP

    Newcomer Braedon Member

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    29
    Country:
    United States
    No, you need a DSi to update your card for 3DS usage. And unless I'm mistaken, subsequent updates will be doable on the 3DS.
     
  7. Fyrus

    Member Fyrus Artilleur Carmin

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    766
    Location:
    Marseille - France
    Country:
    France
    Yes, they'll all be doable on the 3DS, as long as you remember to update your card BEFORE the 3DS.
     
  8. synce

    Member synce だいこんちゃんのだいふぁん

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    487
    Country:
    United States
    You're getting rid of a Lite for a 3DS to play DS games? Enjoy your smaller battery [​IMG]
     
  9. Quincy

    Member Quincy Your own personal guitarist :3

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Messages:
    1,435
    Location:
    Your house, robbing your stuff
    Country:
    Netherlands
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HEYRNCzFY_o[/youtube] heres my video of my 3DS and AK2i running some games. Both normal and native resolution are shown



    Edit: Post number 1.000! Time for a party!
     
  10. Accelor

    Newcomer Accelor Member

    Joined:
    Jun 18, 2011
    Messages:
    19
    Location:
    Where ever you aren't
    Country:
    Canada
    It works very well, I use one, a few things you should know about it first though:

    1. When you update your AKAIO, make sure to backup your save files on all your games. (they sometimes get reset)
    2. Not every game works with every update, some get fixed, and others break.
    3. When playing games, always make sure you have the Anti Piracy on while playing, because some games don't have the anti piracy, until near the end... and thats just mean.
    4. Some games won't work if you have cheats on, so you have to turn them off for some games.
    AND FINALLY!
    5. Not every game works online, so you should check ahead to make sure you don't have to on/off and you didn't save. (always a problem for me.)

    That about covers it... I hope. [​IMG]
     
  11. Woodhouse

    Newcomer Woodhouse Advanced Member

    Joined:
    Jun 20, 2011
    Messages:
    65
    Country:
    United Kingdom
    Update your Acekard 2i before you update your new 3DS . that is the point !
     
  12. Braedon
    OP

    Newcomer Braedon Member

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    29
    Country:
    United States
    And just out of paranoia: There is no chance of this bricking my system?
     
  13. Nicole Luyben

    Newcomer Nicole Luyben Advanced Member

    Joined:
    Jun 2, 2011
    Messages:
    65
    Country:
    United States

    Don't worry, won't brick your system! Just feel free to use acekard 2i !
     
  14. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
  15. kotaro_14

    Newcomer kotaro_14 Member

    Joined:
    Jun 11, 2011
    Messages:
    41
    Country:
    United States
    Don't play online b/c Nintendo blocks your device from going online. Happened to my DSL and DSi. So turn wifi off when you use it.
     

Share This Page