[A9LH Problem]I still have this problem New 3ds... Is there any way to fix it?

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by blujay, Dec 30, 2016.

  1. blujay
    OP

    blujay GBATemp's Official Warthog

    Member
    1,985
    1,666
    Nov 2, 2015
    United States
    Gilbert, Arizona
    So, a while ago I posted about this New 3ds my friend gave me to fix. I installed A9LH to the system previously but now it won't turn on. The main problem is that when the system does not have an SD card or an SD card without the a9lh.bin (yes it is actually named arm9loaderhax.bin, that is not the problem) it turns on and the blue light fades out like it is supposed to. However, when the a9lh.bin is found, it turns on but immediately cuts the light.
    Visual demonstration.
    Normal: ---------
    Problem: -------

    As you can see, this is proving very problematic. It may be a hardware problem; however, I am making him pay for any new pieces we need and I am worried I will give him the wrong thing to buy.

    I installed A9LH on his New 3ds before SafeA9LH installer was made.

    This is what happened when I put JUST the Luma 6.6 a9lh.bin on the SD card (it is supposed to autogenerate everything)
    Warning: Spoilers inside!

    If there is any information left out that needs to be known, I will try to answer the questions.
     
  2. x65943

    x65943 Resident Greekaboo, Amateur Dog Father

    Member
    2,458
    1,967
    Jun 23, 2014
    United States
    Indiana
    Sounds like something is shorting out. Have you ever opened the system and messed with anything?
     
  3. blujay
    OP

    blujay GBATemp's Official Warthog

    Member
    1,985
    1,666
    Nov 2, 2015
    United States
    Gilbert, Arizona
    I did so after the problem showed up. But I put everything back exactly the way it was.
     
  4. x65943

    x65943 Resident Greekaboo, Amateur Dog Father

    Member
    2,458
    1,967
    Jun 23, 2014
    United States
    Indiana
    did you install luma to the ctrnand? Or did you follow 3ds.guide before that was implemented?
     
  5. blujay
    OP

    blujay GBATemp's Official Warthog

    Member
    1,985
    1,666
    Nov 2, 2015
    United States
    Gilbert, Arizona
    I did this before that (iirc) I know that I did this before May 19, 2016. That was the day these people graduated from college and went on vacation. He gave it to me in September (of this year).
     
  6. blujay
    OP

    blujay GBATemp's Official Warthog

    Member
    1,985
    1,666
    Nov 2, 2015
    United States
    Gilbert, Arizona
    Sorry for the double post, but I also followed Plailect's guide. Sorry, not sure what all of this means.
     
  7. Tenshi_Okami

    Tenshi_Okami GBAtemp Maniac

    Member
    1,359
    556
    Nov 3, 2015
    Puerto Rico
    Have you tried with a different SD Card?
     
    x65943 likes this.
  8. blujay
    OP

    blujay GBATemp's Official Warthog

    Member
    1,985
    1,666
    Nov 2, 2015
    United States
    Gilbert, Arizona
    I have formatted SD cards (to fat32 only), used different SD cards, and pretty much anything I can think of
     
  9. Tenshi_Okami

    Tenshi_Okami GBAtemp Maniac

    Member
    1,359
    556
    Nov 3, 2015
    Puerto Rico
    I ran out of ideas...sorry I can't help ;-;
     
  10. blujay
    OP

    blujay GBATemp's Official Warthog

    Member
    1,985
    1,666
    Nov 2, 2015
    United States
    Gilbert, Arizona
    It's ok. Thanks for trying.
     
  11. x65943

    x65943 Resident Greekaboo, Amateur Dog Father

    Member
    2,458
    1,967
    Jun 23, 2014
    United States
    Indiana
    So you can't boot any payloads or the luma options menu?

    Sounds more and more like a hardware problem.
     
  12. blujay
    OP

    blujay GBATemp's Official Warthog

    Member
    1,985
    1,666
    Nov 2, 2015
    United States
    Gilbert, Arizona
    Yes. I believe it is. I am guessing it has to do with the microSD reader
    It doesn't even get to the Luma menu, or a bootROM error screen
     
  13. x65943

    x65943 Resident Greekaboo, Amateur Dog Father

    Member
    2,458
    1,967
    Jun 23, 2014
    United States
    Indiana
    Since you have a different outcome when the sd is inserted vs. not inserted - that makes me think the sd card reader is fine. I think the issue is probably a short on the mobo.
     
  14. blujay
    OP

    blujay GBATemp's Official Warthog

    Member
    1,985
    1,666
    Nov 2, 2015
    United States
    Gilbert, Arizona
    Alright
    If I can get it open I will send pictures of the motherboard

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Damn it! I don't have the right screwdrivers to get it open anymore.