A9LH + Luma. Black Screen after cia install (twl). Did something wrong...

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by MissYumi, Feb 23, 2017.

  1. MissYumi
    OP

    MissYumi Advanced Member

    Newcomer
    63
    1
    Jan 12, 2015
    Gambia, The
    Hi All!

    I tried to get my EZ FLASH Vi working and did those steps:

    https://github.com/AuroraWright/Luma3DS/wiki/FAQ-and-Troubleshooting

    But I just installed N3DS AGB.cia and N3DS TWL.cia ... After reboot a get a black screen. When I start in debug mode I get a crash with the svcBreak message, but using sysmodules and so on doesn't help.

    What do I need to do to restore my Luma Firmware?

    Thx!
     
  2. el_gonz87

    el_gonz87 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,559
    929
    Aug 24, 2016
    United States
    Restore a NAND backup?
     
  3. MissYumi
    OP

    MissYumi Advanced Member

    Newcomer
    63
    1
    Jan 12, 2015
    Gambia, The
    Can I reinstall Luma anyway?
     
  4. el_gonz87

    el_gonz87 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,559
    929
    Aug 24, 2016
    United States
    Luma is not installed, it is simply booted by an exploit like A9LH. You can copy the latest arm9loaderhax.bin from https://github.com/AuroraWright/Luma3DS/releases

    However if the mess up happened when installing cias to the NAND, I don't think this will fix your issue...

    Do you not have a NAND backup?
     
    Last edited by el_gonz87, Feb 23, 2017
  5. proflayton123

    proflayton123 Undeclared Shitposter 2.1

    Member
    5,905
    2,235
    Jan 11, 2016
    Japan
    日本
    Hold select on boot, what happens
     
  6. MissYumi
    OP

    MissYumi Advanced Member

    Newcomer
    63
    1
    Jan 12, 2015
    Gambia, The
    Not right now at my place. A NAND restore will delete my existing save games right?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Holding select will show up the Luma config
     
  7. proflayton123

    proflayton123 Undeclared Shitposter 2.1

    Member
    5,905
    2,235
    Jan 11, 2016
    Japan
    日本
  8. MissYumi
    OP

    MissYumi Advanced Member

    Newcomer
    63
    1
    Jan 12, 2015
    Gambia, The
    I tried the steps in this guide but it didn't help anyway ...
     
  9. el_gonz87

    el_gonz87 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,559
    929
    Aug 24, 2016
    United States
    It won't delete anything from the SD card with the assumption it is a backup that was not formatted previously (when formatting the encryption key changes for SD content). So if you haven't formatted since the NAND backup then your content will be able to be read by the console. Now some games may not show up, but that is because they are missing the tickets, you can reinstall the tickets after the restore.

    Alternatively you can search for a solution, but it might not be so straight forward.
     
    Quantumcat likes this.
  10. MissYumi
    OP

    MissYumi Advanced Member

    Newcomer
    63
    1
    Jan 12, 2015
    Gambia, The
    But I get the named "svcBreak" error

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    where do I need to place the nand backup?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    OK I got my backup. I don't want to make any mistake. Can someone guide please trough this process?
     
  11. MissYumi
    OP

    MissYumi Advanced Member

    Newcomer
    63
    1
    Jan 12, 2015
    Gambia, The
    Copied my Backup to the SD Card. So, now I need to restore the NAND Backup with hourglass?
     
  12. MissYumi
    OP

    MissYumi Advanced Member

    Newcomer
    63
    1
    Jan 12, 2015
    Gambia, The
    Ok my N3DS is back to life. Everything is fine. Like you mentioned I am missing some titles but I think I still have the tickets. How can I recover them?
     
  13. el_gonz87

    el_gonz87 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,559
    929
    Aug 24, 2016
    United States