a9lh emunand fine, but sysnand not working

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Dennis G, Mar 29, 2016.

  1. Dennis G
    OP

    Dennis G GBAtemp Advanced Fan

    Member
    671
    205
    Jan 4, 2016
    Netherlands
    Hello, i've bricked my New 3ds XL when installing a update of a9lh, since then i hard modded my new 3ds xl and restored my a9lh 9.2 sysnand file, which was working fine when i made it, but now after restoring it with hard mod, my emunand boot's fine (10.6 at the time of restore and 10.7 now) but when ever i try to boot sysnand (using aureinand L or R button) both ways it just results in a black screen, what i tryed is using decrypt 9 to transfer my current sysnand (the one that gives me black screen on boot) to my emunand, and it perfectly boot's fine as emunand as 9.2 with my sysnand theme and all, but it still wont boot as sysnand even after removing all themes and such and restoring nearly stock just as 9.2 it won't boot. anyone has a clue what is going on?
     
  2. FenrirWolf

    FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Member
    4,347
    329
    Nov 19, 2008
    United States
    Sandy, UT
    Try removing any patched_firmware.bin files in the aurei folder.

    And if you don't have firmware90.bin you might wanna get that too.
     
  3. Dennis G
    OP

    Dennis G GBAtemp Advanced Fan

    Member
    671
    205
    Jan 4, 2016
    Netherlands
    Did both of that already also toggled using patched or not in aurei settings also redownloaded firm90 and firm all according to my setup, just not workng and keep in mind it used to boot before i restored with hard
    Mod with exacly the same setup :/
     
  4. qlm2009

    qlm2009 GBAtemp Regular

    Member
    101
    37
    Oct 28, 2015
    Switzerland
    Did you uninstall menuhax on sysNand?
     
  5. Dennis G
    OP

    Dennis G GBAtemp Advanced Fan

    Member
    671
    205
    Jan 4, 2016
    Netherlands
    Yes those files are not present on my sd anymore, but good one though

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Also when i tried if this sysnand works as emunand which it did i changed the theme to default and restored that one back themeless as my current sysnand which would have eliminated menuhax 9000%
     
  6. frosty5689

    frosty5689 GBAtemp Regular

    Member
    145
    53
    Jan 30, 2016
    Write emunand to sysnand and then downgrade with cubic ninja or oothax.
     
  7. Dennis G
    OP

    Dennis G GBAtemp Advanced Fan

    Member
    671
    205
    Jan 4, 2016
    Netherlands
    Good idea, will try that when i wake up, i could also just for test write my old 9.5 emunand file.i still have files for 9.2 downgrade, thanks that will probally do the trick
     
  8. Dennis G
    OP

    Dennis G GBAtemp Advanced Fan

    Member
    671
    205
    Jan 4, 2016
    Netherlands
    does not work :c, tried to restore 9.5 10.3 and 10.7 to my sysnand and it keeps doing the same behavior, but just in sysnand, emunand all those work perfectly fine
     
  9. frosty5689

    frosty5689 GBAtemp Regular

    Member
    145
    53
    Jan 30, 2016
    Try using arm9select/BootCtr9 instead of AuReiNAND. See if it will boot into non-sig patched SysNAND.
     
  10. Dennis G
    OP

    Dennis G GBAtemp Advanced Fan

    Member
    671
    205
    Jan 4, 2016
    Netherlands
    How'd i boot sysnand without aureinand? i have CtrBootManager, but i still need aureinand to boot sysnand, and holding R on aureinand boots non-sig patched sysnand "normally"
    if you'd tell me how i could boot sysnand from arm9select or bootctr9 i could try that