[a9lh] 3ds boots to blackscreen all of a sudden...

Discussion in '3DS - Homebrew Development and Emulators' started by DarkRioru, Jan 3, 2017.

  1. DarkRioru
    OP

    DarkRioru Dream Beeeeeaaaammmm!!!

    Member
    2,006
    426
    Aug 29, 2015
    United States
    looking up at the stars
    my n3ds xl was working with a9lh installed and now i get a black screen... I can still get into luma settings and a9lh set buttons when booting on the system without pressing anything but, I get black screens... I only have a sysnand (because who needs emunand) with luma3ds... can you guys help me out??
     
  2. xtheman

    xtheman GBAtemp Guru

    Member
    5,847
    5,280
    Jan 28, 2016
    United States
    Restore a nand backup with hourglass9
     
    DarkRioru likes this.
  3. DarkRioru
    OP

    DarkRioru Dream Beeeeeaaaammmm!!!

    Member
    2,006
    426
    Aug 29, 2015
    United States
    looking up at the stars
    ok thanks... but, how can I prevent this from happening again?? and I'll probabily have to re-install all my cia homebrews... T_T
     
  4. Robz8

    Robz8 Coolest of TWL

    Member
    7,055
    2,988
    Oct 1, 2010
    United States
    What did you do before the black screen happened?
     
  5. x65943

    x65943 Resident Greekaboo, Amateur Dog Father

    Member
    2,579
    2,211
    Jun 23, 2014
    United States
    Indiana
    It's a good idea to start making nand backups more often if you're having this issue.

    If you can still dump the tickets from your current sysnand, injecting them into the nand that you restore will let you keep your cias.
     
    DarkRioru likes this.
  6. DarkRioru
    OP

    DarkRioru Dream Beeeeeaaaammmm!!!

    Member
    2,006
    426
    Aug 29, 2015
    United States
    looking up at the stars
  7. DarkRioru
    OP

    DarkRioru Dream Beeeeeaaaammmm!!!

    Member
    2,006
    426
    Aug 29, 2015
    United States
    looking up at the stars
    and I played some pokemon my ass version and I an error that my save was corrupted when I first tried to save, I ejected my sd card and edited the rom and converted it to save properly and I placed it back into my n3ds and I got a blank black screen... then I turned some settings off in the luma settings then I got an error from luma 3ds that one of the payloads didn't load and topress start to shut down and I made this fourm and had a crappy day at work and am now typing this as I'm waiting to install my backup of my nand again...
     
  8. x65943

    x65943 Resident Greekaboo, Amateur Dog Father

    Member
    2,579
    2,211
    Jun 23, 2014
    United States
    Indiana
    That's a crappy stream of events. Hopefully it doesn't happen again. What a weird error.
     
    DarkRioru likes this.
  9. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08

    Member
    GBAtemp Patron
    The Real Jdbye is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    12,509
    5,471
    Mar 17, 2010
    Norway
    Alola
    x65943 likes this.
  10. DarkRioru
    OP

    DarkRioru Dream Beeeeeaaaammmm!!!

    Member
    2,006
    426
    Aug 29, 2015
    United States
    looking up at the stars
    it didn't work... I followed the list to the dot and I got this error: Failed to apply 1 FIRM patch(es). press any button to shutdown

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    nevermind found the solution to my problem... thanks for helping guys :D
     
  11. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08

    Member
    GBAtemp Patron
    The Real Jdbye is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    12,509
    5,471
    Mar 17, 2010
    Norway
    Alola
    What was the solution?