A friend of mine has a problem

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Lloyd14, Apr 16, 2008.

Apr 16, 2008
  1. Lloyd14
    OP

    Member Lloyd14 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 9, 2006
    Messages:
    223
    Location:
    Iselia
    Country:
    Netherlands
    Hi, a friend of mine tried Mario Kart wii and the wii asks to update (I used the same disk with him I always play on).
    I didn't got that and my firmware is the latest 3.1E he has never updated his wii before and bought it a few weeks after the release.

    He has a PAL wii (never updated before) and I don't know what modchip he has.
    Is it safe to update?

    Thanks in advance!
     
  2. kedest

    Member kedest GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    3,284
    Country:
    Netherlands
    yes, it's safe to run the mario kart update. If it's a PAL disc of course.
     
  3. shadyboy

    Member shadyboy GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 31, 2007
    Messages:
    123
    Location:
    Norway, Sandesjoen
    Country:
    Norway
    Try to find out what kind of modchip he has first ok?
    Could be a wice idea to do....
     
  4. Lloyd14
    OP

    Member Lloyd14 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 9, 2006
    Messages:
    223
    Location:
    Iselia
    Country:
    Netherlands
    That's the problem he bought it a few weeks after the release just when there were a few modchips.
    So he can have wiikey or wiinja of something like that.

    But if he updates then there is no risk of not be able to play back-ups?
     
  5. kedest

    Member kedest GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    3,284
    Country:
    Netherlands
    The update will cause no harm to the modchip itself.
    But Mario Kart does contain the 001 copy protection, so the modchip must be up to date.
     
  6. Lloyd14
    OP

    Member Lloyd14 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 9, 2006
    Messages:
    223
    Location:
    Iselia
    Country:
    Netherlands
    That's coverd cuz i downloaded a patched version.
    Even the channel bug is fixed and i didn't need to do anything:)
     

Share This Page