a Boy and his Blob through NeoGamma r7 USB

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by davidsl_128, Oct 16, 2009.

Oct 16, 2009
  1. davidsl_128
    OP

    Member davidsl_128 GBAtemp Brightsider

    Joined:
    Aug 19, 2008
    Messages:
    629
    Country:
    Colombia
    I have a problem... this morning I tried to play A Boy and his Blob through USB with NeoGamma r7 (an autoboot one), and I got a disc error. Now that I came back from school I tried using the GX USB loader and it gave me a 002 error. I know that it's easy to fix this error in the GX options, but isn't there a way to enable the 002 fix in NeoGamma? I kinda like to have both DVD and USB loading in a single app... and I know that GX can load DVDs, but I like how NeoGamma automatically loads the dvd if I don't hold 1 [​IMG]

    btw, I didn't really like the game (I was expecting more of a platformer than puzzler... I may pick it up again, though), but I'm guessing other games give this error too and I want to have everything ready [​IMG]

    EDIT: ah yeah I forgot to mention that I use cIOS 249 rev10 because rev14 doesn't let me play SSBB, my favorite Wii game. I tried installing rev14 to see if it worked, but I still had the same problem so I went back to rev10.
     
  2. wrettcaughn

    Member wrettcaughn Misunderstood Moral Elitist

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    3,785
    Country:
    United States
    i believe cIOS 249 rev 14 is required for the 002 fix in neogamma. if you install cIOS 222 rev 4 you can use that in GX to load everything without issue, disc and USB, just make sure to set global 002fix to ANTI.
     
  3. davidsl_128
    OP

    Member davidsl_128 GBAtemp Brightsider

    Joined:
    Aug 19, 2008
    Messages:
    629
    Country:
    Colombia
    No, the game works fine in the GX loader... I want to know if it can be played with NeoGamma (I tried both rev14 and rev10, rev10 gave me a disc read error and with rev14 the WBFS drive didn't even mount)

    Ah also if it can't be played through NeoGamma it's ok, but is this same error present in any other game?
     
  4. davhuit

    Member davhuit GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 23, 2005
    Messages:
    778
    Country:
    France
    A boy and his Blob works fine with cios38rev14, Neogamma 7 and a USB Hard Drive (at least, it's working here without having to tweaking the loader or the iso), and is also working fine burned on a DVD.
     
  5. Jodiskett

    Newcomer Jodiskett Member

    Joined:
    Sep 23, 2007
    Messages:
    44
    Location:
    Versailles
    Country:
    United States
    for rev 14 use the correct usb slot
     
  6. chunan

    Newcomer chunan Member

    Joined:
    May 17, 2009
    Messages:
    37
    Country:
    Taiwan
    It seems that a Boy and his Blob on JAP Wii would get a black screen (UL) or 002 error (DVD). The workaround for UL is to set Vidoe to PAL 60Hz.
     
  7. ext23

    Newcomer ext23 Member

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    38
    Country:
    Japan
    I am using a Japanese wii, 3.2J, rev14 and neogamma 7/USB loader gx...no matter what settings I try I can't get this game to boot, including force video mode.

    Am I missing some cIOSs? Do I need to to upgrade my system menu? This is annoying. So far, this and raving rabbids are the only games I can't get working. Even NSMB works perfectly!
     
  8. smarf

    Newcomer smarf Newbie

    Joined:
    Mar 23, 2007
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Got it to run using 4.1J rev 14 and neogamma 7 after forcing to pal video settings (480)... but of course it's black and white because of the pal :/

    Are there any other fixes for it?
     

Share This Page