1. NanashiFinal13

    NanashiFinal13 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 1, 2017
    Messages:
    205
    Country:
    Argentina
    To be honest, i dont know why is not working for you, but until know i was the only one that tested it, so maybe only works for my gameplay. What version of the game are you using? Whats the title id of the game? Are you using an undub version of the game?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I just start a fresh new game data, and the code still works (only on gameplay, the code doesnt affect the videos). Also im using the .3gx version of the ctrpfplugin with luma plugin loader.
     
  2. Meteor7

    Meteor7 Guess where this thumb goes.
    Contributor

    Joined:
    Jun 9, 2014
    Messages:
    1,272
    Country:
    United States
    .3gx? From what I thought was the official Github of the project here, I only found actionreplay.plg, which I've been using with his custome fork of Luma 9.1. I've put the plugin file in sd:/Luma/plugins/ActionReplay, enabled the plugin loader through Rosalina (L+down+select), and then opened CTRPF in-game with the select button to appl;y codes. Where does one find the .3gx version, and is the useage different?

    Forgot to mention, I'm using the US version of the game unmodified.
     
  3. Reshiban

    Reshiban Newbie

    Use this Luma3DS version, and put "CTRPluginFramework.3gx" in
    Code:
    sd:/luma/plugin/default.3gx
    (so rename to default.3gx)
    And finally, when your start the console, open "Rosalina menu" (L + Down + Select) and Enable plugins :)
     
  4. Meteor7

    Meteor7 Guess where this thumb goes.
    Contributor

    Joined:
    Jun 9, 2014
    Messages:
    1,272
    Country:
    United States
    Thank you for the links, but unfortunately, I'm having the same issues. Luma installed fine, the plugin can be loaded, and the tutti code I found elsewhere still continues to work, but not the 60fps code. :\
    I was using both the L2 cache and increased clock. I also tried using the 60fps code both by itself and alongside the tutti code, but it still didn't have any effect.
     
    Last edited: Nov 24, 2019
    Reshiban likes this.
  5. NanashiFinal13

    NanashiFinal13 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 1, 2017
    Messages:
    205
    Country:
    Argentina
    I will investigate this issue, i will try the code with a friend's 3ds to see what happens. If someone can try the code to see if works, i will really apreciate it.
     
    1 person likes this.
  6. Meteor7

    Meteor7 Guess where this thumb goes.
    Contributor

    Joined:
    Jun 9, 2014
    Messages:
    1,272
    Country:
    United States
    Just on the off-case that this is relevant, the 3DS I was using is PAL region. I've been using the US release of Abyss, but the 3DS is PAL.
     
  7. Pokem

    Pokem GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jul 22, 2016
    Messages:
    1,058
    Country:
    United States
    I can try it. What do I have to do with the boot.firm? also how do I find out if the plugin worked or not
     
    Meteor7 and Reshiban like this.
  8. Reshiban

    Reshiban Newbie

    You must just change a value in the RAM. So if you don't have CTRPF, follow my comment a little up, and put the cheat code in the section "Action Replay" of CTRPF (and enable it)

    For see if the game is running in 60FPS, go in CTRPF settings and enable "Show FPS"
     
  9. Reshiban

    Reshiban Newbie

    I've tested on EUR version, that work and the adresses still the sames:
    Code:
    Tales of the Abyss [EUR]
    
    [60 FPS]
    0050B71C 00000001
    
    [30 FPS]
    0050B71C 00000002
     
    Hazerou and NanashiFinal13 like this.
  10. NanashiFinal13

    NanashiFinal13 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 1, 2017
    Messages:
    205
    Country:
    Argentina
    Thanks for test the code. But if the code works for you, even on Eur version, i wonder why wont work for @Meteor7 ?
     
  11. Pokem

    Pokem GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jul 22, 2016
    Messages:
    1,058
    Country:
    United States
    So I just tried it on the US version, not undubbed or modified in any way.
    It runs at 29-30 FPS during gameplay. (overworld, towns, battles)
    Only time it reaches 60 is on menus

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    That's how it runs without the cheats too, so I guess it's safe to say it doesn't work for me either
     
    Last edited: Nov 25, 2019
  12. Reshiban

    Reshiban Newbie

    Hum strange... @Pokem go in "Tools -> Hex Editor -> X -> Jump to ->
    0050B71C"
    when the cheat is enabled and see if the value is really "00000001"
    (in game, not in menu)
     
    Last edited by a moderator: Nov 25, 2019
  13. Pokem

    Pokem GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jul 22, 2016
    Messages:
    1,058
    Country:
    United States
    [​IMG]
     
  14. Reshiban

    Reshiban Newbie

    So the cheat is disabled/not writed correctly.

    Go on the "2", change to -> "1" and press "A" for apply changes (and resume the game)
    Your speed is supposed be multiplied by 2
     
  15. Pokem

    Pokem GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jul 22, 2016
    Messages:
    1,058
    Country:
    United States
    Done, but it still runs the same and 60 fps cheat is on
     
  16. Meteor7

    Meteor7 Guess where this thumb goes.
    Contributor

    Joined:
    Jun 9, 2014
    Messages:
    1,272
    Country:
    United States
    Trying the above codes with the European version of the game, they seem to work, but double the game's speed wherever I try and use them, in or out of battle. Going back to the original US codes posted and only including the line with the address to be modified and the value, they begin to work, though again, the game ends up running double speed.
     
  17. Reshiban

    Reshiban Newbie

    Go in "Action Replay -> Select your code -> Edit -> Code" I would like see if the cheat is good :P
     
  18. Meteor7

    Meteor7 Guess where this thumb goes.
    Contributor

    Joined:
    Jun 9, 2014
    Messages:
    1,272
    Country:
    United States
    That is to say, using

    [60 FPS]
    0050B71C 00000001

    [30 FPS]
    0050B71C 00000002

    worked for me in both regions (though doubling game speed), where the original codes

    [30 FPS]
    D3000000 08000000
    0050B71C 00000002
    D2000000 00000000

    [60 FPS]
    D3000000 08000000
    0050B71C 00000001
    D2000000 00000000

    did not.

    Well, "worked" in the sense that they did something, not that they achieved a desireable effect.
     
    Hazerou, NanashiFinal13 and Reshiban like this.
  19. Pokem

    Pokem GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jul 22, 2016
    Messages:
    1,058
    Country:
    United States
    [​IMG]
     
    Reshiban likes this.
  20. Reshiban

    Reshiban Newbie

    It's strange, my code (EUR) and the original code (USA) are exactly the sames. I've just removed the offset part (D3000000 00000000) for my code, the effect is supposed still the same.
     
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Discussion, Releases, Patches