1. Pokem

    Pokem GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jul 22, 2016
    Messages:
    1,058
    Country:
    United States
    Sorry, but what exactly do I do with these codes?
     
  2. Reshiban

    Reshiban Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    May 13, 2018
    Messages:
    58
    Country:
    France
    Run on your 3DS with CTRPF or Rosalina (tool for using cheats codes) and enable for run your 30fps game in 60fps :P
     
  3. Pokem

    Pokem GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jul 22, 2016
    Messages:
    1,058
    Country:
    United States
    Do I save the codes as a txt file and name the the file the game's titleid or something?
     
  4. Reshiban

    Reshiban Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    May 13, 2018
    Messages:
    58
    Country:
    France
    Yep, by example, for run MH4U in 60fps with Rosalina, put this txt file in sd:/luma/titles/<id>/cheats.txt
    Do L+Down+Select -> Cheats -> Select your cheat, return to the game and have fun!
     

    Attached Files:

    Last edited: Nov 14, 2019
    Hazerou and Robz8 like this.
  5. Pokem

    Pokem GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jul 22, 2016
    Messages:
    1,058
    Country:
    United States
    Ahh, so that's how it works. Thanks a lot.
     
    Robz8 and Reshiban like this.
  6. Hazerou

    OP Hazerou Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 27, 2018
    Messages:
    86
    Country:
    United States
    Correction:teach:; the codes on the txt file that you uploaded is for Monster Hunter 4 Ultimate v1.1 USA. Not for KH3D. Just to avoid confusions:lol:
     
    Reshiban likes this.
  7. Reshiban

    Reshiban Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    May 13, 2018
    Messages:
    58
    Country:
    France
    Ah yes, thx for the correction x)
     
    Last edited: Nov 11, 2019
  8. AIf

    AIf Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 26, 2018
    Messages:
    10
    Country:
    Indonesia
    this is awsome!

    btw do you know how to find the codes on "digimon re:digitize decode (JP)"
    because they wil release the translation this year
     
  9. NanashiFinal13

    NanashiFinal13 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 1, 2017
    Messages:
    205
    Country:
    Argentina
    Dragon Quest VIII - USA
    Title ID: 000400000018F100

    [30 fps]
    D3000000 08000000
    002A6FD8 00010100
    D2000000 00000000

    [60 fps]
    D3000000 08000000
    002A6FD8 00000100
    D2000000 00000000

    [60 fps - Press and Hold ZL for 30 fps]
    D3000000 08000000
    002A6FD8 00000100
    D2000000 00000000
    DD000000 00004000
    D3000000 08000000
    002A6FD8 00010100
    D2000000 00000000

    (Use this in case that you want to fight at normal speed)

    Codes by @NanashiFinal13
    Works but will make the game runs faster (You will notice that your MC runs faster, but this is not a big deal because the MC normally moves slow).
     
    Hazerou and Zense like this.
  10. Zense

    Zense GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2008
    Messages:
    1,027
    Country:
    Italy
    The game already has a sort of ingame speed modifier for the battles, right? Could this be used to make the battle speed go slower/correct speed?
     
  11. NanashiFinal13

    NanashiFinal13 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 1, 2017
    Messages:
    205
    Country:
    Argentina
    Yes, in fact if you use the 60 fps code, the fight speed is locked in fast, even if you choose slow. Thats why i also post the 60 fps code with the button triger for 30 fps.
     
    Zense likes this.
  12. NanashiFinal13

    NanashiFinal13 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 1, 2017
    Messages:
    205
    Country:
    Argentina
    PD: Can someone try this fps code on EUR version of DQVIII ? Because i read on a post on this site that EUR codes for this games works on USA version. Also, the 60 fps code can only achive 45-50 fps on most areas, this is because the game is very demanding for the 3ds.
     
  13. Hazerou

    OP Hazerou Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 27, 2018
    Messages:
    86
    Country:
    United States
    Sorry dude, I don't have that game installed.
    Added.
     
  14. plug313

    plug313 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 27, 2016
    Messages:
    159
    Country:
    must be a long shot but I figured I'd ask anyway. since this is possible, I wonder if a patch could be made to enable 3D in some games? like I wish I could play Pokémon Sun and Moon with 3D.
     
  15. ChibiMofo

    ChibiMofo NPC Chibi-Robo for Wii needs a fan translation
    Member

    Joined:
    Jan 29, 2019
    Messages:
    170
    Country:
    Canada
    A game has to be programmed with 3D in mind for the 3D effect to ever happen; a cheatcode will never be made to enable a mode that was not programmed in the first place. So no. An incredible ROM-hack might someday be made, but not a cheatcode.
     
    FateForWindows, Reshiban and plug313 like this.
  16. Reshiban

    Reshiban Newbie

    Hi, I have a question, it is possible to making a 60FPS cheat on a game it is always in 30FPS like Pkmn Sun or no?

    Ah and have you a db with 30FPS titles and 60FPS titles?

    Thx!


    Edit: ah and when there is values like 143FPS in load screen (for change area) and in normal game it's 30FPS, the "limit FPS value" is still fixed to 30FPS and the load screen is just shown with more FPS for some reasons, or the value is really changed? Thanks :)
     
    Last edited by a moderator: Nov 15, 2019
  17. Hazerou

    OP Hazerou Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 27, 2018
    Messages:
    86
    Country:
    United States
    Yes and No. Most of the game's that I posted are stuck at 30 FPS but managed to found their FPS using the Tricky and Risky method which I don't recommend because you may crash and restart your game a lot.
    I also want to know if there's a db of them, but all I can say is most of 3ds games are 30 FPS.
    Yes and no too, In my experience, most of the 30 FPS games will exceed their FPS like 75 and above during loading screen instantaneous(it shows less than a second) then quickly go back to 30 FPS. But the truth is the FPS value has not changed so it's not easy or it's impossible to find it that way.
     
    Reshiban likes this.
  18. Meteor7

    Meteor7 Guess where this thumb goes.
    Contributor

    Joined:
    Jun 9, 2014
    Messages:
    1,272
    Country:
    United States
    How have you been able to make these work? Are they only for citra? I've been using Rosalina to apply the code but nothing will change. I even tried setting the address to 0 instead of 1 or 2, but again, everything remained at 30fps.
     
  19. NanashiFinal13

    NanashiFinal13 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 1, 2017
    Messages:
    205
    Country:
    Argentina
    Use ctrpf plugin. And no, this code is not for citra, is for 3ds, and i only tested on two New 3DS with max clock speed set.
     
  20. Meteor7

    Meteor7 Guess where this thumb goes.
    Contributor

    Joined:
    Jun 9, 2014
    Messages:
    1,272
    Country:
    United States
    I'm now using CTRPF with 804MHz clock on a New 3DS and the 60fps codes still won't activate. The code to give everyone tutti works fine, however. I'm using the CTRPF release linked in their GitHub which redirects to this release thread: https://gbatemp.net/threads/ctrpluginframework-blank-plugin-now-with-action-replay.487729/
     
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Discussion, Releases, Patches