4.2 Wii Can not sync controllers

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Hai1242, Nov 23, 2011.

Nov 23, 2011
  1. Hai1242
    OP

    Newcomer Hai1242 Member

    Joined:
    Dec 30, 2006
    Messages:
    22
    Country:
    I have a 4.2 Wii that autoboots to .dol for USB Loader. I can not sync the controller in USB Configurable Loader. I power up holding reset to get the preloader 0.29 but can not get to system menu even with a gamecube controller in port 4.

    My question is, is there a way to sync a controller with a specific .dol app I can put in the autoboot folder? Or does someone have a preloader config file that will make it autoselect system menu when I boot up?

    Thank you for any help!!
     
  2. Hai1242
    OP

    Newcomer Hai1242 Member

    Joined:
    Dec 30, 2006
    Messages:
    22
    Country:
    Last bump. Thanks if anyone knows a solution :(
     
  3. giantpune

    Member giantpune GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    2,860
    Country:
    United States
    1) boot a game
    2) press the red sync buttons in the wiimote and wii
    3) ?
    4) profit
     
  4. Hai1242
    OP

    Newcomer Hai1242 Member

    Joined:
    Dec 30, 2006
    Messages:
    22
    Country:
    Wish I could, but my system doesn't autorun discs when inserted into the Wii
     
  5. kylster

    Member kylster mich weich töten

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    1,384
    Location:
    Fr33D0M R1N6
    Country:
    United States
    I thought Priiloader had the ability to sync remotes? I mean I can do so on my real and emu-nand; so have you tried that?
     
  6. The_Dragons_Mast

    Member The_Dragons_Mast GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    613
    Country:
    Egypt
    you can use the gc controller in cfg loader to launch a game or set preloader to autoboot to system menu .
     
  7. Hai1242
    OP

    Newcomer Hai1242 Member

    Joined:
    Dec 30, 2006
    Messages:
    22
    Country:
    Yeah I haven't used this Wii in a year so it has old programs on there. I have Preloader 0.29 and it will not let me sync on that screen or let me use GC controller in port 4. I tried using a Preloader config file I found on their website that allows GC controller in port 4 to be activated, but no luck.

    I was just trying my luck to see if anyone had any ideas before I go buy another Wii. Thanks for the replies though.


    @The_Dragons_Master_F
    I booted cfg loader and had GC controller in, but it wouldn't let me control anything. Do I need to do anything specific to make it work?
     
  8. The_Dragons_Mast

    Member The_Dragons_Mast GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    613
    Country:
    Egypt
    Tried putting the gc controller in port 1 ?
     
  9. Hai1242
    OP

    Newcomer Hai1242 Member

    Joined:
    Dec 30, 2006
    Messages:
    22
    Country:
    Yup all ports and tried moving the joysticks, pressing all buttons, everything.
     
  10. The_Dragons_Mast

    Member The_Dragons_Mast GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    613
    Country:
    Egypt
    That's weird I remember controlling preloader with my gc controller . Anyway try opening a game in cfg loader using the gc controller .

    Edit : Just press b & the games will be listed . Chose one using arrow buttons & open it .
     
  11. brausm08

    Member brausm08 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    721
    Location:
    USA - Midwest
    Country:
    United States
    correct me if i'm wrong, but won't the system menu load if you remove the SD/USB where the cfg boot.dol is located...?
     
  12. The_Dragons_Mast

    Member The_Dragons_Mast GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    613
    Country:
    Egypt
    preloader installs the boot.dol in the nand so that won't work.
     
  13. brausm08

    Member brausm08 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    721
    Location:
    USA - Midwest
    Country:
    United States
    ...i see...that's old-school. ...i was thinking the .dol in preloader was just a forwarder (implied by 'autoboot folder')....

    does the OP have bootmii/boot2...? you could use that to get around preloader altogether....
     
  14. Lucif3r

    Member Lucif3r GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 10, 2011
    Messages:
    1,464
    Country:
    Sweden
    I can control Priiloader just fine with my GC controller.
    You can set Priiloader to either start/return to "Installed File", HBC or System Menu. Just set it to system menu.
     
  15. giantpune

    Member giantpune GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    2,860
    Country:
    United States
    and how is it then that you can't boot a game?
     

Share This Page