3DS XL FW 7.1.0-10E Problem to get gateway launcher to load for NAND backup

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by DjoeN, Sep 3, 2015.

  1. DjoeN
    OP

    DjoeN Captain Haddock!

    Member
    5,136
    1,478
    Oct 21, 2005
    Belgium
    Somewhere in this potatoland!
    O3DS XL
    Sysnand: 7.1.0-10E

    Problem:
    - launcher.dat is on SD
    - When loading Gateway i get a black bottom screen GATEWAY 3DS LOADING... then it goes right back to the browser saying an error has occured
    - Using dukesrg alternative url it says downloading xxx.rop and loading launcher.dat, saying all is OK and saying executing.. after a bit it goes back to the browser saying an error has occured
    - Internet works without a problem

    Having the same setup on my O3DS (on 9.2) loads gateway launcher right away.

    EDIT:
    Maybe i should update to 9.2.0 with my Cooking Mama Bon Appetit! cart?
     
    Last edited by DjoeN, Sep 3, 2015
  2. DjoeN
    OP

    DjoeN Captain Haddock!

    Member
    5,136
    1,478
    Oct 21, 2005
    Belgium
    Somewhere in this potatoland!
    To give an update on my problem

    So it seemed the camera crashed always :/ and somehow if the camera is broken you can't launch any exploit that uses the webbrowser.
    Why say this?

    I took my working O3DS XL on 9.9 and removed the bottom motherboard and replaced it with the motherboard from the 7.1 sysnand XL
    Now everything works, gateway launcher launched asap and Ninjhax 1.1 works and camera works. The 9.9 motherboard i placed in the shell with the broken camera and now ironhax / tubehax don't work