1. pdaboy

    pdaboy Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    45
    Country:
    My card is a Transcend 64gb card that I got direct from Amazon.

    I've been using the HPUsbformat tool to format the sd card. I'll give fat32format a try.
     
  2. Aroth

    Aroth GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Apr 14, 2015
    Messages:
    2,066
    Country:
    United States
    As long as the program in question is creating a proper volume it should be fine and afaik the HP USB Format Tool should work fine. It IS possible that the SD card in question is the problem. According to Nintendo, SDXC and microSDXC cards (basically anything over 32 GB) are not officially supported for any model of 3DS. Unofficially, some cards work and some don't. I have read reports of people using replacing a Sandisk 64GB SDXC that worked with another Sandisk 64GB SDXC that would not read.

    Check out this thread for some tips to try to see if you can get your Transcend 64GB card working.

    https://gbatemp.net/threads/real-64...ld-not-detect-an-sd-card.399802/#post-5735050

    A quick glance suggests you should make sure the utility is not creating a logical partition, and that it is formatting as FAT32 with 32KB clusters.
     
    pdaboy likes this.
  3. Z_Slasher

    Z_Slasher Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 12, 2014
    Messages:
    51
    Country:
    United States
    I am using rxTools emunand, and I tried to update my emunand from 8.1 to 10.2 but somehow it got disconnected and the update failed. Is there an offline updater for the emunand?
     
  4. NoNAND

    NoNAND Give me back my legions!
    Member

    Joined:
    Aug 22, 2015
    Messages:
    2,153
    Country:
    Albania
    Hi there. :) I'm trading my 3ds xl for an 7.1,X 3ds(small).
    I'll soon install rxTools 3.0.
    The problem is that i don't have a gateway to install DevMenu. Is there any way how to install devmenu or .cias without gateway?
    I also choose to boot rxTools through MSET.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Of what i heard the safest way to update it is only through sysupdater.
    Don't do any "crazy" thing ie like updating it with .cias if you don't want to brick it :)
     
  5. Z_Slasher

    Z_Slasher Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 12, 2014
    Messages:
    51
    Country:
    United States
    anyone confirmed a safe emunand update with sysupdater?
     
  6. Tony_93

    Tony_93 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jun 13, 2015
    Messages:
    2,450
    Country:
    United States
    Yes, is completely safe.

    Install sysupdater.cia in emunand, get the update pack from some iso site and place the updates folder in the root of your SD card, then just run sysupdater from emunand.

    Yes there are several ways infact
    1) rxTools + Browser hax + FBI
    2) rxTools + FBI Injection
    3) rxTools + Cubic Ninja + FBI
    4) Ninjhax 1.1 + PastaCFW + FBI

    This guide has everything you need:
    https://gbatemp.net/threads/tutorial-installing-rxtools-custom-firmware-3ds-and-2ds.390867/
     
    Last edited by Tony_93, Oct 28, 2015
    NoNAND likes this.
  7. 777kidis777

    777kidis777 Big Red
    Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    311
    Country:
    United States
    -Old
    -10.1.0-27U
    -Neither
    -Nope
    -Play/download games, emulate older games as well
     
  8. Tony_93

    Tony_93 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jun 13, 2015
    Messages:
    2,450
    Country:
    United States
    You are out of luck, to use CFW or Gateway you need to be in 9.2 or below...

    The only real option you have to play 3DS roms is called Sky3ds, is a flashcart.

    To play older games you can use Themehax, is a free hax but you need another entrypoint to get it running (You could use a Cubic Ninja rom in the Sky3ds to set up Ninjhax and then install Themehax).
     
  9. RegularMoron

    RegularMoron GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 14, 2014
    Messages:
    104
    Country:
    France
    Is it possible to have custom theme on emunand with themehax?
     
  10. Scorpiopt

    Scorpiopt GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 9, 2013
    Messages:
    185
    Country:
    Stupid question is it possible to get the homebrew laucher running on gateway , (emunand is on last version )
    if so can anyone point to a tutorial>
     
  11. Z_Slasher

    Z_Slasher Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 12, 2014
    Messages:
    51
    Country:
    United States
    Is there a way to play DS roms on cfw yet or do I need to buy a flash cart for that?
     
    pelago likes this.
  12. pdaboy

    pdaboy Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    45
    Country:
    Hit another brick wall :angry:

    So I've managed to install Rxtools 2.6 and that is working well. I'm trying to update rxtools to a 3.0 nightly build and after I launch rxtools from homebrew launcher I get an installation failed error. Failed to load NATIVE_FIRM:4

    I ran the cdn_firm python script and downloaded the 3 files it generates and put them in rxtools\data but get the native_firm error. What did I do wrong this time? :hateit:
     
  13. Battousi05

    Battousi05 Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 6, 2015
    Messages:
    42
    Country:
    United States
    is there an updated list around somewhere on compatible roms that can be trimmed at all?? The wiki for it is outta date and most of my games are newer than that list!
     
  14. wormdood

    wormdood pirate booty inspector
    Member

    Joined:
    Jan 3, 2014
    Messages:
    5,120
    Country:
    United States
    @777kidis777 i just wanna add that that 2 months ago i was in your position & sky cost about $90usd and a new(condition) 2ds cost $100usd i got the 2ds my 3ds sit

    themehax is normally installed to sysnand so yes its no problem

    i dont have a gateway but to get hbc on emunand i personally installed cubic ninja cia to emunand and then ninjhax to the cia version of cubic ninja

    you want ds roms you need a ds flashcard.
    python and its scripts are written in a computer language your computer cant understand. so it blocks some of the files when you unzip it to avoid this on windows 7
    right click the . zip click properties the click unblock. if you still have problems downloading firmwaere.bin then you can get it here
     
    Last edited by wormdood, Oct 28, 2015
    RegularMoron likes this.
  15. pdaboy

    pdaboy Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    45
    Country:

    Managed to fix that putting the 3 firmware files in rxtools\firm folder
     
    Last edited by pdaboy, Oct 28, 2015
  16. wormdood

    wormdood pirate booty inspector
    Member

    Joined:
    Jan 3, 2014
    Messages:
    5,120
    Country:
    United States
    i dont know if that will cause you errors i would take the time to find out which one is working properly by backing all 3 up on your pc and trying each one alone, and . . . how do you have multiple files of the same name in one directory anyway?
     
  17. pdaboy

    pdaboy Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    45
    Country:
    The script downloaded 3 files

    0004013800000002.bin
    0004013800000102.bin
    0004013800000202.bin
     
  18. pelago

    pelago Member
    Member

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Messages:
    1,019
    Country:
    Is this true? I read somewhere that with some CFW or other (I forget which) you could run DSiWare titles. Is that not the same as running DS roms?
     
  19. Scorpiopt

    Scorpiopt GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 9, 2013
    Messages:
    185
    Country:

    cant get ninjax to work it opens the 3ds browser after the qr scan and exploit install

    Edit : nevermind got it to work :D
     
    Last edited by Scorpiopt, Oct 28, 2015
  20. BobDoleOwndU

    BobDoleOwndU GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Dec 28, 2013
    Messages:
    1,173
    Country:
    Canada
    Yes, this is true. The only way to play DS roms on a 3DS is with a DS flashcart. DSiWare injection is different from DS roms.
     
    pelago likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - questions, PARADISE,