3DS NOOB PARADISE - Ask questions here

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Cyan, Dec 11, 2013.

  1. AmandaRose

    AmandaRose Do what I do. Hold tight and pretend it’s a plan

    Member
    13
    Aug 19, 2015
    United Kingdom
    Glasgow
    Short answer no
    Long answer nope
     
  2. Ohmus

    Ohmus Newbie

    Newcomer
    1
    Apr 13, 2019
    Spain
    Valencia, España
    Quick question, i think i bricked my r4i gold flashcart when trying to install luma. Forgot to do a backup of it, and now when loading the cartridge it stays stuck a black loading screen. Thing is, if flashed, the console won't detect it, so i assume at least the backup i downloaded works, but then i can't get to the flashcart's menu. Any ideas?

    (Edit): Forgot to add that i downloaded a bunch of backups for the r4i and i'm trying them one by one. Except one that said "Fake or clone cartridge", all of them gave me the same results. Ntrflash boot list this cartridge as a r4i-sdhc family card, if it helps.
     
    Last edited by Ohmus, Apr 20, 2019
  3. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Moderator
    20
    GBAtemp Patron
    Quantumcat is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
    The 2DS can't use the 3D function but apart from that it is identical to 3DS in terms of functionality. The point of difference is whether it is a "new" or "old" system. New systems can play SNES injects and the few games that are new 3DS only like Xenoblade.
     
  4. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Moderator
    20
    GBAtemp Patron
    Quantumcat is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
    Do you have the firmware files on it?
     
  5. Ohmus

    Ohmus Newbie

    Newcomer
    1
    Apr 13, 2019
    Spain
    Valencia, España
    I do. I just copied a backup of all that i had previously on that flashcart. I just think i might have triggered a time bomb and that's why it doesn't work, or i haven't stumbled upon the correct backup bin file yet
     
  6. FanNintendo

    FanNintendo GBAtemp Fan

    Member
    4
    Apr 16, 2018
    United States
    Does 200 gb micro card work with new 3ds xl??
     
  7. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Moderator
    20
    GBAtemp Patron
    Quantumcat is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
    Yes just format as FAT32.
     
  8. FanNintendo

    FanNintendo GBAtemp Fan

    Member
    4
    Apr 16, 2018
    United States
    does it slow the 3ds?
     
  9. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Moderator
    20
    GBAtemp Patron
    Quantumcat is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
    If you have a very large SD card then it can take longer for the home menu to show
     
    FanNintendo likes this.
  10. FanNintendo

    FanNintendo GBAtemp Fan

    Member
    4
    Apr 16, 2018
    United States
    then 128 GB should be enough and should i put dns blocking on New 3DS XL so i dont get update the firmware?
     
    Last edited by FanNintendo, Apr 21, 2019
  11. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Moderator
    20
    GBAtemp Patron
    Quantumcat is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
    You don't need to prevent it updating, you can be on the latest firmware with no problems.
     
  12. FanNintendo

    FanNintendo GBAtemp Fan

    Member
    4
    Apr 16, 2018
    United States
    im looking for tutor hack new 3ds xl and is it going be easy or what? i heard Frogminer guide ?
     
  13. jhweb

    jhweb Member

    Newcomer
    1
    Apr 21, 2019
    United Kingdom
    Hey all, not done any form of modding since back in the Wii days. Just bought my daughter a 2ds xl and decided to delve back into the modding world. I followed the instructions on the 3ds.hack.guide website and everything was going fine until I got the the 'Configuring Luma3DS' section. When I boot the device, holding the select button to launch Luma, nothing happens. It just boots as normal to the usual menu. I re downloaded the Luma3DS.7z file and tried adding the boot.firm again but still the same. So frustrated as I feel like I'm so close haha.
    Any help would be appreciated,
    Thanks :)
     
  14. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Moderator
    20
    GBAtemp Patron
    Quantumcat is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
    Just follow https://3ds.guide, it is pretty easy. You can ask here if you get stuck. No need for a tutor. Frogminer is one method.
     
  15. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Moderator
    20
    GBAtemp Patron
    Quantumcat is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
    Do you start holding Select before you press power? Maybe you're pressing it too late.
     
  16. FanNintendo

    FanNintendo GBAtemp Fan

    Member
    4
    Apr 16, 2018
    United States
    I can't download the Steel Divers: Sub Wars unless i register with my email. I need your options or idea if you all have done it already? Thank you if you respond to my subject.
     
  17. jhweb

    jhweb Member

    Newcomer
    1
    Apr 21, 2019
    United Kingdom
    Yes, i'm holding 'select' then powering on. I've been back through the guide to see if I've missed something but all looks OK. Should I delete and start again?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I just set up a gmail account to use and downloaded it.;)
     
    FanNintendo likes this.
  18. FanNintendo

    FanNintendo GBAtemp Fan

    Member
    4
    Apr 16, 2018
    United States
    how long does your downloading take? mine seem long time
     
  19. jhweb

    jhweb Member

    Newcomer
    1
    Apr 21, 2019
    United Kingdom
    Depending on your internet connection it shouldn't take long. I think mine took about 10 minutes.
     
  20. FanNintendo

    FanNintendo GBAtemp Fan

    Member
    4
    Apr 16, 2018
    United States
    yeah 5 min here have u succesful with homebrew launch yet? im putting all on sd right now ready for frogminer. Happy Easter !
     
Loading...