Hacking 3DS NOOB PARADISE - Ask questions here

  • Thread starter Cyan
  • Start date
  • Views 3,571,328
  • Replies 51,372
  • Likes 41

cravas

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 30, 2016
Messages
867
Trophies
0
Location
Oeiras
XP
283
Country
Portugal
Thanks! I have an Emunand now, Luma cfw works now, another stupid question: Can i update the emunand now?
Yes you can but be absolutely sure your on Emunand and not on Sysnand.

Hi^^

I installed a9lh 5-6 month ago and now I want to update to v2 (using this guide: https://github.com/Plailect/Guide/wiki/Updating-A9LH) but at step 10 safe a9lhinstaller send me this error: "the OTP hash or the NAND key sector are invalid" I still have my otp.bin but I don't know what I need to do with^^

n3ds XL 11.0eu luma 6.3.1

another question: I want to do a dsiware downgrade. Is it better to upgrade both 3ds to 11.1 or stay with 11.0 (both are 11.0 atm)?

Thanks for help.
Your otp.bin must be inside the "a9lh" folder on SD root. Be sure it is yor OTP and not from another console or you will brick.

The source console as to be on latest FW but the target one can be on 11.0 and then httpwn (spoofed) to 11.1 (the guide explains it reaaly well.

Restored using one of my NAND backups with hourglass (keep a9lh) but now my system boots into a black screen. Does anyone know why this is happening or what I can do? Thanks.
What FW is that NAND?

Good evening guys!
I have strange problem. Was following Pailect guide (O3DS) and finished section V-5 thing
  1. Navigate to hblauncher_loader.cia and press (A) to install
Then realised i have corrupted hblauncher_loader.cia file. Turned off console, replaced file and now my 3ds won't turn on, blue LED under power button works, but there is no lighting on screens and both screens are basicaly black. What have i done wrong and if there is a way to repair, could u please help me. TYVM
Did you updated to latest FW as per guide instructions? Can you still boot into LUMA config?
You can try to restore your NANDmin again and go from there (Part 3, Section III, step 6 where it says: If this still gives you an error, restore your NAND backup before updating)

So i was stupid and deleted all of my a9lh off my SD card from my a9lh enabled N3DS. I can't remember which files were on there or which were needed and i can't remember whether it was a gateway a9lh or a normal a9lh. I haven't booted my N3DS for months but now it won't boot at all. Any clues?
Try a new SD card with only Luma's arm9loaderhax.bin on root and see if it boots.
https://github.com/AuroraWright/Luma3DS/releases/tag/v6.3.1

If not, then try with the gateway a9lh (don't know where you can get it but maybe on gateway page??? Idon't use/know much about gateway)
 

KunoichiZ

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 16, 2012
Messages
8,830
Trophies
0
Age
25
XP
4,562
Country
United States
Yep, i'm on 11.34 , do i need to have internet to let it work?
Do you have a payload in the hblauncherloader folder on your SD card root? If not, you need to turn your internet on to let the Homebrew Launcher download the correct payload. BTW, DspDump is broken on 11.1.0-34. Don't bother with it.
 
Last edited by KunoichiZ,

sliver123

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 7, 2009
Messages
746
Trophies
0
Location
The Universe.
XP
262
Country
Netherlands
I waited a little longer and it worked the launcher, i pressed on the DspDump and followed the steps, so, i didn't need to press on DspDump? I installed through Hourglass the last hs.app it had created, do i need to do something again from scratch? Also, is it normal that i can't find some dsiware i had on the 3ds?
 

Nelkia

Member
Newcomer
Joined
Feb 17, 2013
Messages
14
Trophies
0
Age
27
XP
143
Country
Gambia, The
Quick question because i forgot everything:
1. i have luma3ds, how do i get to emunand?

2. can i update my system frimware without any threats? ( to play online)

Ty
 

johndoegba

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 9, 2015
Messages
108
Trophies
0
XP
222
Country
Netherlands
Yes you can but be absolutely sure your on Emunand and not on Sysnand.

Your otp.bin must be inside the "a9lh" folder on SD root. Be sure it is yor OTP and not from another console or you will brick.

The source console as to be on latest FW but the target one can be on 11.0 and then httpwn (spoofed) to 11.1 (the guide explains it reaaly well.

What FW is that NAND?

Did you updated to latest FW as per guide instructions? Can you still boot into LUMA config?
You can try to restore your NANDmin again and go from there (Part 3, Section III, step 6 where it says: If this still gives you an error, restore your NAND backup before updating)

Try a new SD card with only Luma's arm9loaderhax.bin on root and see if it boots.
https://github.com/AuroraWright/Luma3DS/releases/tag/v6.3.1

If not, then try with the gateway a9lh (don't know where you can get it but maybe on gateway page??? Idon't use/know much about gateway)

It's solved. I forgot to format my SD with guiformat. How silly of me.
 

cheuble

squid
Member
Joined
Feb 6, 2016
Messages
747
Trophies
0
Age
20
Location
Fourside
XP
1,286
Country
France
I'm havinh troubles with extended RAM games. When I try to launch this type of game, I get an ARM9 abort error. I tried with the custom payload path, I even tried using Corbenik. I tried redownloading the game, but nothing new :/
 

sliver123

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 7, 2009
Messages
746
Trophies
0
Location
The Universe.
XP
262
Country
Netherlands
I wanted to try Oothax on 11. 34 fw on another old 3ds xl, it had 10.3-28 eu, before updating i had installed something called ''sploit installer'' I updated the 3ds and now on 11. 34 fw it comes with ''error has occured please save data then restart system ''10 times tried again but still same error, do i need to use powersave again and update save file?
 

fjdjks

Member
Newcomer
Joined
Oct 18, 2016
Messages
24
Trophies
0
XP
42
Country
United States
https://github.com/Plailect/Guide/wiki/Part-3-(A9LH)

Just finished transferring my emmuand over and I'm up to the injecting FBI section of the tutorial where it says to dump Health & Safety to hs.app, and when I tried it said "APP0 not found or fragmented. Health&Safety Dump Failed." So out of curiosity I rebooted and selected Health&Safety and FBI v1.3.8 launched. Is it because I already had FBI on rxtools? Do I even have to do that step then? Probably a stupid question but I just wanna be cautious. Can I safely proceed?
 
General chit-chat
Help Users
    Julie_Pilgrim @ Julie_Pilgrim: like bro do something different, get some men