1. Stash23

    Stash23 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 28, 2007
    Messages:
    182
    Country:
    United States
    I'll try it when I get home. Thank you.
     
  2. sayntz

    sayntz Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 20, 2016
    Messages:
    7
    Country:
    Brazil
  3. Deleted User

    Deleted User Newbie

    A big thank you for taking your time to explain all this, I read Plailect's guide, but my english is not very good plus I don't have high CFW knowledge, so I got lost.

    The final question, is Luma better than Cakes? What are the benefits of using LUMA?
     
  4. EmperorOfCanada

    EmperorOfCanada GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Aug 4, 2008
    Messages:
    1,479
    Country:
    Canada
    How do I decide what is right for me? I just got my N3DS in the mail. How do I decide what CFW etc is right for me. What is best? Safest? Im sure these questions get asked a poopload so where is a good place to start researching to answer my own questions?
     
  5. Best is Luma + a9lh and it's safe as long as your not asking for a brick

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    It is much better I'll name a few advantages it automatically patches everything if your on new 3ds everything can run at I believe 60 fps it's cleaner and nicer and has a cool icon I'm sure there a lot more just take this much
     
    Deleted User likes this.
  6. EmperorOfCanada

    EmperorOfCanada GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Aug 4, 2008
    Messages:
    1,479
    Country:
    Canada
    As long as Im not asking for a brick?

    The install procedure (5 fairly long steps?) seems pretty complicated and I already have a Sky3ds+ ordered. Is it pretty foolproof and I should just not worry about it? Or should I just stick with the skycard?
     
  7. Deleted User

    Deleted User Newbie

    I was in the same situation as you are now a few months ago and managed to complete the whole process. My recommendation is not purchasing any hardware as it may become obsolete anytime.
     
  8. Ryuja

    Ryuja Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 17, 2016
    Messages:
    9
    Country:
    Belgium
    Installed Smash bros 3ds with fbi yesterday + the update 1.1.5 with the cia with bigbluemenu but a new patch is out, the 1.1.6.

    My question is, can i download the update 1.1.6 from the eshop or shall i wait a cia?
    ( if i get the new cia, do i need to uninstall the 1.1.5 to install the 1.1.6 ? )

    Thanks you
     
  9. It really isn't complicated just breathe it in and even the program's take care of you is what I ment so you won't brick unless your asking for it and your sky3ds will become an expensive piece of plastic after you do this lmao
     
  10. Monkeydunk

    Monkeydunk Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 26, 2003
    Messages:
    40
    Country:
    I followed Plailect's guide and at the end of Step 3 when it updates the RedNAND to the latest version it wouldn't go back into the homebrew launcher and went straight into updating. I left it going as I didn't want to brick my 3ds, but now it looks like I've managed to update the sysNAND to 11.0.0-33E

    As I can no longer get into the homebrew launcher either via the buttons or the browser am I stuck on sysNAND 11.0.0-33E?

    Should I have powered off at the update stage?
     
  11. Rick Astley

    Rick Astley The real one !
    Member

    Joined:
    Apr 1, 2015
    Messages:
    406
    Country:
    It's okay, thank you for being so nice <3
    But it's about GB games and not GBA so not working :/
    BUT I WAS LOOKING for that anyway haha ! Thanks <3

    Edit : not working. And still many problems with my GB save... arg.
     
    Last edited by Rick Astley, May 21, 2016
  12. parvulus

    parvulus Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 7, 2007
    Messages:
    42
    Country:
    United States
    I have an o3ds, and I'm considering buying a n3ds, but I'm in north america (NA) and I'd prefer a smaller model.
    1. If I import a console from EU / JP, will I be able to install CFW onto it?
    2. Will I be able to migrate an existing NA NNID to it?
    3. Will I be able to play NA games on it?
    4. Will I be able to play NA games online? I have heard there are problems playing wrong region games online.
    5. Has Nintendo given any indication that they will release a NA version of the smaller n3ds, other than the overpriced/ugly one in the Animal Crossing bundle?
    6. Will I be able to play NA cartridge games?

    Thanks!
     
  13. MiePx3

    MiePx3 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 4, 2016
    Messages:
    130
    Country:
    Gambia, The
    Screen init vs non screen init A9LH.
    Where the difference? I use BootCTR9 to boots cakes. Do I have to care what do I use?
    In BootCTR9 I can decide if I want the screen to be on or off. Does this bypass the screen init?
     
  14. porko

    porko GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 5, 2008
    Messages:
    120
    Country:
    Thanks for the reply :)

    I did read somewhere that oothax doesn't require a browser, so I guess that's true?

    Here is my plan, please correct me if I am wrong:
    - Install oothax 10.1.0-0 with my CFW system
    - Upgrade my O3DS to 10.1 with a cart
    - Downgrade to 9.2.0-20 with SysUpdater
    - Celebrate
     
    Last edited by porko, May 21, 2016
  15. Harsky

    Harsky Madmin
    Member

    Joined:
    Aug 2, 2004
    Messages:
    5,515
    Country:
    Question: I tried installing legit CIA on my young relative's EUR original 3DS and all installed fine... apart from Pokemon Y which ends up not appearing at all. I tried several different CIAs but running them results in the thing not installing at all. On NASA, it'll install super quick but once again, nothing on the homescreen.

    If it helps, it's on a 9.2 firmware and I'm not too confident about using Emunand just in case it goes wrong.
     
  16. Rick Astley

    Rick Astley The real one !
    Member

    Joined:
    Apr 1, 2015
    Messages:
    406
    Country:
    There's a problem with the Legit .cia of Pokemon Y, it's well known and there's nothing to fix that
     
  17. kratoz29

    kratoz29 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 23, 2014
    Messages:
    147
    Country:
    Mexico
    Anyone?
     
  18. Ezrius

    Ezrius Member
    Newcomer

    Joined:
    May 21, 2016
    Messages:
    12
    Country:
    Hi guys. I have got a problem when downgrading my old 3ds. So it is an EU version old small one, with a 5.1.0E ofw. I have got it from a friend who didn't play it for like 2 years or more.
    So I have checked tons of the posts/guides. Most of them are telling me that I do not need a flash card(or gateway/r4) then I used the method without it.
    The problem is when I put the newest Launcher.dat in my 3ds' SD card root, and then try to open go.gateway-3ds.com. It freezes every time, sometimes with a red Launcher.dat loading__________, sometimes without anything.
    I have tried reset 3ds, clean cookies, history turn wifi on off restart 3ds. I can not get into the gateway menu.
    So any idea what is going on about my stuff?
     
  19. Joe N Tendo

    Joe N Tendo Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 28, 2015
    Messages:
    31
    Country:
    Moving from Aurienand to Luma, is there an easy or anyway to tell what version of Aurienand you are on?
     
  20. Duckwolf

    Duckwolf Member
    Newcomer

    Joined:
    May 21, 2016
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    Okay, I could use some help. I'm recently bought a new 3ds xl that already had both cakes and homebrew on it, along with several games that the previous owner had put on there. I'm trying to get luma on it as well. There is more than enough room as its a 64gb micro so card. Anyway, I downloaded the luma files from the github site and pretty sure I placed the files and folders in the right locations. Anyways while in homebrew I can load up luma and it takes me to the configuration screen option and I click start to save and reboot. The 3ds loads back to homebrew where I can select my options such as cakes, Hans and so on, but when I select luma again it takes me to the configuration screen.


    Here is where I downloaded luma from
    https://github.com/AuroraWright/Luma3DS/releases
    Any help would be great.
     
    Last edited by Duckwolf, May 21, 2016
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - questions, PARADISE,