3.60 to 3.65, gmae file is now corrupt.

Discussion in 'PS Vita - Hacking & Homebrew' started by SwineAdam, Oct 1, 2018.

  1. SwineAdam
    OP

    SwineAdam Member

    Newcomer
    1
    Jan 26, 2018
    United States
    hello. so i followed instructions as found here > https://vita.hacks.guide/get-started to get on 3.65 enso. everything went swimmingly, except now the games i had already installed is now corrupt with error c1-2738-0.

    i have already tried removing SD card and booting without it, then replacing it back to let it do that. no adverse effects that i am aware of occurred, but the error still persists.


    from what i can tell, the only way to fix this is to restore default system settings. however, this is an accepted solution provided over on the official forums. and as such i would like to confirm if this is actually safe to do on a 3.65 enso system. or if maybe there is another way to resolve. can anyone comment on this for me? can someone help?
     
  2. SwineAdam
    OP

    SwineAdam Member

    Newcomer
    1
    Jan 26, 2018
    United States
    okay... so after some extra searching, i did find this >

    • Will I lose the hack if I format my Memory Card or restore the systems settings?
      • No, you can nearly do everything with your device and you will not lose HENkaku. You must just NOT reinstall the 3.65 PUP.

    sooo, i could make a back-up of the game and restore after a format and reset. but if that doesn't resolve the error, then i will be forced to delete the game entirely and re-download it. which is a major problem for me. my internet is dirt slow, we are talking dial-up speeds here. plus it would mean losing my game saves.

    if anyone would happen to know to an alternate solution that doesn't require formatting/resetting and/or re-downloading... that would be super great! i hope someone can help suggest on what to do here. :(
     
  3. Tri-Z

    Tri-Z Tri z

    Member
    5
    Nov 25, 2005
    United States
    USA
    Did u try restore or rebuild database
    From cold boot hold power,ps button, and R trigger
    I’d say also check ur plugins and make sure nondrm is still there
    I had a sim problem but I forget error code. I downloaded a game with pkgj and started it. Then exit. When checked my other games that were erroring they worked after
     
  4. SwineAdam
    OP

    SwineAdam Member

    Newcomer
    1
    Jan 26, 2018
    United States

    i tried the rebuild database, which i had assumed is what happened when trying the memory card thing. however, it must be different, because rebuild database now shows error C0-9250-6 stating i must re-download the game from the PSN store. apparently after rebuild database you don't boot into Enso, or for some reason something didn't load, because the battery percentage was gone. but Vitashell worked just fine. after noticing this and restarting the Vita, i am back at the original error, and all plugins presumably working. (battery percentage is back)

    nonpdrm is installed correctly and SHOULD also be working. seems to work correctly, because i was able to launch Tennis in the Face downloaded through pkgj.

    i didn't think of this before, but... decided to refresh both livearea and licenses through vitashell. LiveArea refreshed 1 object and licenses refreshed 3 objects. sadly, this didn't resolve anything and am still at the second same error.

    i did manage to get pkgj v0.37 running correctly and got the db to refresh with a proper config.txt. downloaded and played a little of Tennis in the Face. sadly, the corrupted data error still persists.



    *sigh*


    restore settings didn't work. and i seriously doubt format the memory will work. at least... that is, not in the way i want. it would inevitably lead to losing game save data. currently it seems losing game save data is my only option. damn... some of these games got 40+ hours already. and a couple i still haven't beat yet. lol FML. i did manage to find a guide for backing up game saves. so... will just have to wait for the library to open tomorrow and re-download a game or two. *keeping fingers crossed* (however doing that all night into tomorrow might get a bit uncomfortable)



    P.S. after going to the app folder in ux0 and looking in a gameid folder... i notice when trying to open a PNG it errors out with 0xF0010001. which i had assumed was an error for corruption. however, i get the same error opening a PNG file from a recently downloaded game that does actually play without error. a google search seems to seriously only yield two search results regarding this error. i have tried to disabling pngshot, but the error still persists for both the game and trying to open png files.
     
    Last edited by SwineAdam, Oct 2, 2018
  5. SwineAdam
    OP

    SwineAdam Member

    Newcomer
    1
    Jan 26, 2018
    United States
    welp... re-downloading any game is just not currently going to happen. the library actually has good wi-fi speeds. i can download from the store just fine and even managed to download roughly 8gb of music in about 30minutes. so, really not bad at all. but i am having the same problem with nopaystation/pkgj as at home. the speeds wildly vary and eventually stall out at 0kb/s resulting in a failed download. i suspect it is a throughput issue. oh wells... i am just going to back up the gamesaves and delete most of the games to free up storage. and will just currently stick to games already owned from the ps store.


    maybe someone will chime in with another trick or two that might clear up the corrupt data error. it should be noted that i have also tried disabling every other kernel and plugin except nonpdrm with no success.

    on a side note, if anyone can tell me why VitaShell yields the error 0xF0010001 when trying to open a PNG file, that would be greatly appreciated too.



    i eagerly await any responses. thank you!
     
    Last edited by SwineAdam, Oct 2, 2018
  6. Tri-Z

    Tri-Z Tri z

    Member
    5
    Nov 25, 2005
    United States
    USA
    Do u have unsafe hombrew checked in Henkaku options
    And are all ur plugins up to date ones
    Maybe grab the autoplugin app and install that and have that install ur plugins

    And what are u using, Sony memory card or sd2vita?
     
    Last edited by Tri-Z, Oct 2, 2018
  7. SwineAdam
    OP

    SwineAdam Member

    Newcomer
    1
    Jan 26, 2018
    United States

    the unsafe homebrew option is enabled.
    and i am pretty sure all plugins are up-to-date. i grabbed the latest releases during the update/re-hack process from the guide URL's leading to their sources.

    as for the autoplugin app... i am certain all plugins are installed correctly and functioning. the additional plugin i have outside of the guide is vitacheat, and it too is functioning. plus, as stated before, i have also tried disabling all plugins. which didn't resolve the issue. and again, the error only occurs for previously installed games before the update. but the autoplugin app looks interesting and i will see about using it for future plugin needs to simplify matters.

    and i am using a sony memory card in the phat 1101 model.



    i can't be certain, but... i would wager the corrupt data error is somehow related to the error received when trying to open PNG files with VitaShell, which also occurs with games installed after the update but even those launch just fine. so... the connection does seem unlikely. but the Photos app on Windows also has an issue with the PNG files, saying it doesn't look like the file format is supported.

    i just now tried disabling all plugins, except nonpdrm, and reboot the device. then download a small game, and still yet the PNG error still persists. but again, the game is launching just fine whereas previously installed games before the update still aren't.



    FML... looks like i am just going to have to perform a format or something... i can only pray it resolves the issue. but will give this thread another day or two before doing so. maybe somebody else knows something we do not.





    P.S. after checking the pkgj FAQ i noticed this > "Creating a new file or a new folder takes extra time which slows down the download.". which would explain the wildly varying download speeds through nps/pkgj.
     
    Last edited by SwineAdam, Oct 3, 2018
  8. Tri-Z

    Tri-Z Tri z

    Member
    5
    Nov 25, 2005
    United States
    USA
    Pkgj will sometimes jump up and down for speeds for me at dif part in the download process. Maybe try using Qcma and just backup ur vita then format ur card then just copy all back
     
  9. SwineAdam
    OP

    SwineAdam Member

    Newcomer
    1
    Jan 26, 2018
    United States
    alrighty... since pkgj/nps have to create new files/folders during the download process, i figured the Vita was just taking too long to do that and the download timed out. this turned out to be accurate, because there was no issue downloading and installing games through nps on a desktop at the library. (and wow i was shocked to see 4.88Mbp/s in NPS. and even more shocked to see a stable 29.7Mbp/s when downloading large files in the Edge browser.)

    anyhow, for the life of me i can't figure out what is wrong... i uninstalled enso and completely wiped everything, that includes both external and internal storage plus reset all settings. after which, i re-installed henkaku and got vitashell and enso up and running again without issue. got my PSN account back on there and the spoof works fine, because the update nag is gone and everything on the Vita works fine... that is, EXCEPT any games i had previously installed but tried to re-install. it should be noted that i have tried to re-install fresh copies fresh downloaded and not even using backed-up game save data. so, 100% fresh on the system and games. however, the corrupt data error STILL persists.

    so... basically i got a super fresh start on everything and it resolved nothing. on the other hand... any games downloaded through pkgj/nps that wasn't present on my system through the update process from 3.60 to 3.65 work just fine. i am completely dumbfounded. 100% 100% dumbfounded. this defies ALL logic.




    and on another note about the PNG issue... this issue seems entirely unrelated to this the ps vita or configuration. even on a freshly downloaded game through NPS, at the library none-the-less so it couldn't be anything locally on my home PC causing the issue, the PNG files still can't be viewed. i have no idea what the hell is happening.


    talk about one big FML. T_T


    OMFG IT IS FIXED!!! i have clue why, but for some reason i have to use rePatch on the games. ZERO clue why... they aren't modded in any way. WOW, but i am just so happy to actually get this thing working again. SO happy! even my game save data is working too! so no lose in progress. freaking yes yippy yay yay. lmao -_^

    however, i am still not understanding the issue with PNG files. i am 100% certain i used to be able open PNG files in the past. mmm... well, if that is the least of my concerns, then i can be one happy camper. it would be cool to finger that one, but am just totally not going to stress it.
     
    Last edited by SwineAdam, Oct 4, 2018
  10. SwineAdam
    OP

    SwineAdam Member

    Newcomer
    1
    Jan 26, 2018
    United States
    oh... i should state exactly what had to be done with rePatch, just in-case others run in to a similar issue. i had to install the plugin and create the folder rePatch on ux0. then create a folder inside with the gameid and create the sce_sys folder inside of that folder. in there i copied over the param.sfo file. and that is it! wala games work! lol, and again, i have no clue why this works. none-what-so-ever! the games aren't modded!

    it should also be noted to not move the param.sfo file, but rather copy it over. for some reason, if the param.sfo file is missing from the original location in app folder it will completely delete the gameid folder from patch/rePatch.
     
    Last edited by SwineAdam, Oct 4, 2018
Loading...