3.2 + rev14 + wiikey = no backups?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by darkiii, Dec 5, 2009.

Dec 5, 2009
  1. darkiii
    OP

    Newcomer darkiii Newbie

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    Germany
    hi guys!
    ive installed wanankikos rev14 to make usb-loader run. but now my backups on dvd wont run anymore although i have a wiikey v1 1.9g.
    even neogamma gets me error 1101 and uloader error -2 frown.gif no dvd found.

    ive posted this problem in a lot forums but no one found a solution yet frown.gif

    ive tried to remove the rev14 with anytile but no success. i have now installed: 3.2, rev14 wanankiko and rev4 hermes. and now made a backup of nand using bootmii/boot2.
    usbloader do work. but its not able to run backups via dvd.


    anyone got an idea?


    signcheck:
    "IOS number", "Trucha bug", "Flash access", "Boot2 access", "Usb2.0 IOS tree"

    "IOS250 (ver 65535)", Enabled, Disabled, Disabled, Enabled
    "IOS249 (ver 14)", Enabled, Disabled, Disabled, Enabled
    "IOS223 (ver 4)", Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS222 (ver 4)", Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS202 (ver 4)", Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS55 (ver 4633)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS53 (ver 4113)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS51 (ver 4633)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS50 (ver 4889)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS38 (ver 3609)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS37 (ver 3609)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS36 (ver 1042)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
    "IOS35 (ver 1040)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
    "IOS34 (ver 1039)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
    "IOS33 (ver 1040)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
    "IOS31 (ver 1040)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
    "IOS30 (ver 1040)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
    "IOS28 (ver 1292)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS22 (ver 777)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS21 (ver 514)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
    "IOS20 (ver 12)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
    "IOS17 (ver 512)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
    "IOS15 (ver 257)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
    "IOS14 (ver 262)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS13 (ver 10)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
    "IOS12 (ver 6)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
     
  2. cobleman

    Member cobleman GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    1,449
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Have you tried Dopios on
    "IOS55 (ver 4633)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS53 (ver 4113)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS51 (ver 4633)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS50 (ver 4889)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS38 (ver 3609)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS37 (ver 3609)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS28 (ver 1292)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS14 (ver 262)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    they all look like you loaded them through WADS and used NUS without Truncha on
     
  3. Blue-K

    Member Blue-K No right of appeal.

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Messages:
    2,572
    Location:
    Helvetica
    Country:
    Switzerland
    And why should this help? Do you even know for what the Trucha-Bug is, what it does? It's mainly that you can run fakesigned Stuff on your Wii (like WADs, patched Discs, etc.). This won't help him, because I don't think he fakesigned every singe game he has... [​IMG]

    I don't know what you can do now, maybe you can insert the Config-Disc, and try to change a Setting. Maybe it will work after that...
     
  4. rasputin

    Member rasputin GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 7, 2008
    Messages:
    873
    Country:
    United States
    delete all th 2xx ios's and then check

    if it still doesn't work then your chip is not working or your wii's dvd drive is playing up. but maybe try the wiikey config disc for 1.9g to set and save settings or maybe even reinstall a main system menu wad for 3.2e

    note u'll need the 'gcos' version of the wiikey config disc if the wiikey has lost its settings
     
  5. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    The cIOS does not affect your disc channel. Unless you have some stupid preloader hack to do so.

    The problem you should get with cIOSrev14 and an old modchip should be 001 errors. The 001 error handling changed in cIOSrev14 and it's not compatible with old modchips that can't handle 001 themselves.
     
  6. darkiii
    OP

    Newcomer darkiii Newbie

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    Germany
    ive tried to run the config discs for the wiikey 'gcos' version but it doesnt start [​IMG]
    maybe the dvd drive is broken? but it plays the original dvds. maybe wiikey is broken?.. but also softloader do not detect the backups

    dont work via bootup, discchannel and gc backupload (error:-1)
     
  7. cobleman

    Member cobleman GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    1,449
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    "IOS36 (ver 1042)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
    "IOS35 (ver 1040)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
    "IOS34 (ver 1039)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
    "IOS33 (ver 1040)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
    "IOS31 (ver 1040)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
    "IOS30 (ver 1040)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
    Well all these have been downgraded to there near virgin status why downgrade them all when only ios30 needed to be downgraded for system menu 3.2
    Just a thought as well was cmios installed and DVDx they could be screwing with Wiikey cos you need GC to run for config disc.
     
  8. rasputin

    Member rasputin GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 7, 2008
    Messages:
    873
    Country:
    United States

    if the config disc shows the 'GC' logo in the disc channel but fails to start, it means the chip is working but not configured; from memory i think u need to hexedit a gcos config.iso a certain way and use it as boot disc for the real config disc... a lot of people who bought wiikey clones had to this when they came unconfigured.. of course if you don't see a 'GC' logo in the disc channel with the config disc it probably means the wiikey isn't working
     
  9. darkiii
    OP

    Newcomer darkiii Newbie

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    Germany
    hm ive never downgraded it was 3.2. ive installed cmios and dvdx but the discchannel dont show up a gc logo [​IMG]
     
  10. cobleman

    Member cobleman GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    1,449
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    you need a standard mios (download it through nus as wad V5)and uninstall DVDx (you can use the bootmii you used to install HBC to remove DVDx or anytitledeleter)you can always reinstall them
     
  11. darkiii
    OP

    Newcomer darkiii Newbie

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    Germany
    ok ive set up standard mios v5 and uninstalled dvdx. no gc logo in discchannel but gc backuploader now doesnt get me a -1 error... gets me a green screen and wii is rebooting
     
  12. cobleman

    Member cobleman GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    1,449
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Ok you might have a corrupted BC which is also used for Gamecube games Use your nus downloader and get v5 of that as well and install as wad if that doesnt get rid of green screen reinstall ios30 use rev1040 as the rest are stubs it should be working again after that
     
  13. darkiii
    OP

    Newcomer darkiii Newbie

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    Germany
    ok cmios v5 gets me green screen.
    cmios v3 on wiigator gclauncher gives me a green then a disc cannot read.

    tested with wiigator gclauncher and gcbooter.

    tried ios30 rev1040 trucha patched and nusd-dowload.
    also tested ios30 rev 2576

    gc logo still not visible on discchannel. wii games not detected. and bootable wiikey discs not bootable :/
    [​IMG]

    im using platinum dvd+r and it worked 2yrs
     
  14. longtom1

    Member longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2,641
    Location:
    Honey Oils inc.
    Country:
    Antarctica
    have you tried miosPatcher 10
     
  15. cobleman

    Member cobleman GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    1,449
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Well the lazer has to work harder to read DVD+r try cleaning it with an official Nintetendo lens cleaning kit.
    WHY have you got CMIOS installed thats not what you need for Wiikey you just need the standard MIOS and BC install them both as wads also install the standard ios30 1040. The Wiikey doesnt need any special ios's to run, its a chip. And if it doesnt read disks after you have restored the MIOS and BC to standard install and ios30 1040 to a standard install and you have cleaned the lens then mostlikly the lens will be burned out
     
  16. ocdetective

    Member ocdetective GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Messages:
    601
    Country:
    Malaysia
    Wiipower already gave you the answer - basically you need to find out how to uninstall rev14 as its not compatible with modchips and use a different rev. Either that or simply overwrite with say rev13a
     

Share This Page