2x speed burns kills Wiis -My Brawl story-

Discussion in 'Wii - Hacking' started by OriginalHamster, Dec 25, 2008.

Dec 25, 2008
  1. OriginalHamster
    OP

    Member OriginalHamster UStealthy

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    3,291
    Country:
    Chile
    I have a bunch of games burned at 2x, and yesterday discover that my Wii can't run Brawl.

    The title is original and new [​IMG]

    I wonder if the lector is getting problems because the backups I've played, even worse many of them were burned at 2x.

    I wanted play Brawl so bad [​IMG]
     
  2. rommy667

    Member rommy667 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 21, 2008
    Messages:
    514
    Location:
    Down the road around the corner
    Country:
    Ireland
    Some early wiis like mine were fine for dvd5 but refused to load ANY dvd9 original or back up so i bought a new lens got in put in and now im good to go only other way is to send it off to nin for repair..........
     
  3. ryuhosuke

    Newcomer ryuhosuke Advanced Member

    Joined:
    Jul 25, 2006
    Messages:
    78
    Country:
    Canada
    what kind of media are you using?

    if it is DL i would use 2.5x
     
  4. OriginalHamster
    OP

    Member OriginalHamster UStealthy

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    3,291
    Country:
    Chile
    My Brawl is original, I just want point the use of backups like a possible responsible of this problem.
     
  5. coolbho3000

    Member coolbho3000 GBATemp Kikkoman Naturally Brewed SoySauce Fanatic

    Joined:
    Apr 29, 2007
    Messages:
    2,095
    Location:
    Kikkoman Factory
    Country:
    It wasn't the 2x burning. Your Wii probably couldn't read Brawl from the start.

    Nintendo will repair anything that can't read Brawl out of warranty. Just make sure you take any chips out - from previous reports they'll take it. If you're using a backup loader it's also a good idea to clear that out too, but it probably doesn't matter because they will repair it out of warranty anyway.

    http://www.nintendo.com/consumer/repair/re...orm_us_ssbb.jsp
     
  6. kashin

    Member kashin GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    308
    Country:
    Netherlands
    I've 50 2x burned games, used frequently, and my brawl copy (legit) still runs flawlessly.
     
  7. rommy667

    Member rommy667 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 21, 2008
    Messages:
    514
    Location:
    Down the road around the corner
    Country:
    Ireland
    Hope it all works out for you [​IMG]
     
  8. g00s3y

    Newcomer g00s3y Advanced Member

    Joined:
    Aug 6, 2008
    Messages:
    74
    Country:
    United States
    i burned brawl dvd9 at 8x and it works fine for me, no layer break or anything, just a regular burn. It was also some no name DVD+R DL brand from circuit city
     
  9. aoikokoro

    Newcomer aoikokoro Member

    Joined:
    Nov 16, 2008
    Messages:
    27
    Country:
    Mexico
    I had a similar problem with smash other original discs, such as wiifit, but when that happens I always change the position of the wii (from vertical to horizontal) and them they work perfectly. I don't know exactly why, but I suppose is easier for the wii.

    Note: I bought the wii on its launch day, so... my drive is one of the oldest.
     
  10. BL4Z3D247

    Member BL4Z3D247 GBAtemp Stoner

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    614
    Location:
    I'm so high I don't even know!
    Country:
    United States
    reminds me of the old psx days, i had the first edition psx and after a year i had to run it upside down for it to read games... ahh the old days [​IMG] amazing how far technology has come *returns to playing ps3*
     
  11. KkNo

    Newcomer KkNo Member

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    18
    Country:
    Mexico
    Hey exactky the same thing is happening to mi wii.

    My wii reads all my backups with no problems but when i tried to play mi brawl original disc [​IMG] it didnt work...

    That's strange like two months ago it plays flawlessly,

    brawl is my only original game that doesnt run, (i have 5)

    but i don't think the problem is the burning speed... because i burn at 4x with nero

    I think is that double layer thing... did you tried cleaning the lent?

    P.D. Sorry for my english
     
  12. supersonic88

    Member supersonic88 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 3, 2008
    Messages:
    169
    Location:
    Portland, OR
    Country:
    United States
    same thing happened to me yesterday, so i left my wii on for like,... idk... about 30 minutes and then i came back to try it again and it worked...i dont know whats causing the issue but i find it odd my wii had to be on for a bit before it would read brawl
     
  13. OriginalHamster
    OP

    Member OriginalHamster UStealthy

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    3,291
    Country:
    Chile
    I wonder if it has to do with some cIOS conflict, I send my Wii to repair, got my lens clean but Original Brawl refuse to boot-up
     
  14. jqwest

    Newcomer jqwest Member

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    39
    Country:
    United States
    My wii 3.2 chipped with wiikey original has never played original brawl disc.....so i changed lens and all my 100 backup games play fine but the original smash will still not play....but the burned copy of brawl plays fine
     
  15. wolffangalchemist

    Member wolffangalchemist This is bat country!

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    1,406
    Location:
    middleofnowhere, AL
    Country:
    United States
    i don't know about a backup of brawl but my wii plays retail brawl fine.
     
  16. OriginalHamster
    OP

    Member OriginalHamster UStealthy

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    3,291
    Country:
    Chile
    what cIOS do you have installed?
     
  17. wolffangalchemist

    Member wolffangalchemist This is bat country!

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    1,406
    Location:
    middleofnowhere, AL
    Country:
    United States
    for back ups i have waninkoko's cios36 rev7
    but i could boot my retail brawl before and after i installed cios.
    i'm getting mod chip soon for gc backups(should be here tomorrow hopefully!) and i'm gonna try to get some dvd-r dl and make a copy of my brawl to see if i can boot it as i am interested to see how my wii handles dual layer backups.
     

Share This Page