2nd TF card problem

Discussion in 'R4 DS' started by Brunibrun, Aug 11, 2007.

Aug 11, 2007

2nd TF card problem by Brunibrun at 6:39 AM (1,185 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. Brunibrun
    OP

    Newcomer Brunibrun Member

    Joined:
    Jan 25, 2007
    Messages:
    21
    Country:
    United States
    I had been using my R4 DS for about 4 months with a 1GB card. Fast forward to me getting a EZ Flash IV. I use that 1GB card for the slot-2 and get a new A-Data 2GB card. All works well... I start using PokeSav. The card dies on me and becomes heavily corrupted. I decide to get a Kingston 2GB. It just died on me without me using PokeSav. It died because I used no$GBA to read a rom off of the card and then removed it because the emulator froze.

    What now?
     
  2. 4saken

    Member 4saken Retired Ace Attorney

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    3,358
    Country:
    Australia
    Try format the cards with the computer, or a compatible phone. If that does not solve your problem, the card may need to be replaced as there would be no other easy solution
     
  3. Brunibrun
    OP

    Newcomer Brunibrun Member

    Joined:
    Jan 25, 2007
    Messages:
    21
    Country:
    United States

    Yeah the A-Data card won't format at all...I get an error half way through saying "Windows could not format this drive"
    The Kingston isn't even showing up at all...
     
  4. ujoewong

    Newcomer ujoewong Member

    Joined:
    Feb 4, 2007
    Messages:
    41
    Country:
    Malaysia
    I Just brought my new 2GB Toshiba SD-CO2G... evrytime i wanna copy smtg in to the card... it jammed out with an error "The Peremeter is incorrect"... wtf.. i mean... it just make no sense... and now it does not show up in my card reader anymore.. wtf is these?????

    sorry im stress out...
     
  5. 4saken

    Member 4saken Retired Ace Attorney

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    3,358
    Country:
    Australia
    Try use a different card reader, or format the card. You could also try another USB port. These methods have usually done the trick when I encounter that error
     
  6. HBK

    Member HBK Clover - Fearless to Speak Now. ;)

    Joined:
    Mar 30, 2007
    Messages:
    1,813
    Location:
    Portugal
    Country:
    Portugal
    Try to format it with a digital camera, works sometimes.
     
  7. xcalibur

    Member xcalibur Gbatemp's Chocolate Bear

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    3,166
    Location:
    Sacred Heart
    Country:
    United Kingdom
    us a special formatter
    theres one at the download section

    i think its toshiba SDformatter
     
  8. Brunibrun
    OP

    Newcomer Brunibrun Member

    Joined:
    Jan 25, 2007
    Messages:
    21
    Country:
    United States
    After a bit of research it seems that it was the usb card reader that came with the R4 (the silver one) was cooking my cards due to my lack of usb 2.0
     

Share This Page