2 recurring errors!

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by JDishCorp, Aug 20, 2010.

Aug 20, 2010

2 recurring errors! by JDishCorp at 7:01 PM (2,648 Views / 0 Likes) 24 replies

  1. JDishCorp
    OP

    Newcomer JDishCorp Advanced Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    87
    Country:
    Canada
    hi everyone! I just have a few questions. I have ios249 rev19 installed.
    1. When I try to play my backup of super mario galaxy 2, neogamma r9 gives me "error no DVD (n)"
    2. When I try to play my gc backups in gc backup loader 0.2, it gives me a green screen and reboots my wii. Also, if I try to play my gc backups in neogamma r9, it gives me "Err(1208) Disk ID. I've burned all my disks with nero burning rom and the dvd-r's im using are fujifilm.

    So my questions are: How can I fix this "No DVD (n)" error and how can I fix theis rebooting problem? Thanks! Help is greatly appreciated!
     


  2. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,546
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    Do you have a modchip?
     
  3. JDishCorp
    OP

    Newcomer JDishCorp Advanced Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    87
    Country:
    Canada
    nope
     
  4. LocoRoco

    Member LocoRoco GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 17, 2010
    Messages:
    320
    Country:
    Australia
    can you play any backups via disc
     
  5. WalkerOfTheDay

    Member WalkerOfTheDay GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    848
    Country:
    Netherlands
    To prevent the green screen, set language to English.
     
  6. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,546
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    It's not possible to change the language in gamecube backup games.
     
  7. JDishCorp
    OP

    Newcomer JDishCorp Advanced Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    87
    Country:
    Canada
    I can play backups via USB but not disk.
     
  8. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,546
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    ...and you are SURE that you have no D3, D3-2 or D4 drive?
     
  9. JDishCorp
    OP

    Newcomer JDishCorp Advanced Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    87
    Country:
    Canada
    I entered my wii serial in wiidrives.com and i have a D2e drive.
     
  10. JDishCorp
    OP

    Newcomer JDishCorp Advanced Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    87
    Country:
    Canada
    Is there a fix?
     
  11. marice

    Member marice GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    131
    Country:
    Netherlands
    Tried other DVD media??
    I had the "no dvd" error once, when i used cheap crappy dvd's...
     
  12. JDishCorp
    OP

    Newcomer JDishCorp Advanced Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    87
    Country:
    Canada
    Ok. When I hav enough money, ill buy me some verbatim dvd-r's.
    But anyone know about the green screen and rebooting?
     
  13. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Did you try the latest NeoGamma beta? If you can't play any disc, you either have a backup resistant drive, or your burns are really really bad.

    If your drive wouldn't be able to read DVD-Rs, you would get the read disc id error on all games, the "error no DVD (n)" indicates an invalid disc image. This can be caused by a very bad burn, or a broken .iso.
     
  14. WalkerOfTheDay

    Member WalkerOfTheDay GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    848
    Country:
    Netherlands
    Yeah, you're right. Sorry 'bout that.
    I misread the topic. Because when you run SMG2 NTSC on PAL Wii you must set language to English to prevent green screen.

    My bad.
     
  15. JDishCorp
    OP

    Newcomer JDishCorp Advanced Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    87
    Country:
    Canada
    Well, if i can play the backups on usb just fine, that must mean that my .iso's are good. If so, ill use imgburn to burn at a lower speed, like x2 or something. And ill buy better dvd-r's
     
  16. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,546
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    Please DON'T burn with lower speed, 4x is perfect. Buy other DVD's, that should fix your problem.
     
  17. JDishCorp
    OP

    Newcomer JDishCorp Advanced Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    87
    Country:
    Canada
    Ok! I'll hope for the best1
     
  18. JDishCorp
    OP

    Newcomer JDishCorp Advanced Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    87
    Country:
    Canada
    I just bought some verbatim dvd-r's and it still gives me the same error [​IMG]
     
  19. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Did you try the latest NeoGamma beta?
     
  20. JDishCorp
    OP

    Newcomer JDishCorp Advanced Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    87
    Country:
    Canada
    I have r9 beta 37 i think
     

Share This Page