16 gb usb stick

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by chicken11, Jun 28, 2011.

Jun 28, 2011

16 gb usb stick by chicken11 at 5:11 PM (680 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. chicken11
    OP

    Member chicken11 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 6, 2009
    Messages:
    130
    Location:
    staffordshire
    Country:
    United Kingdom
    i have got a 8 gb usb stick and am using cfg loader 69,cause only 8 gb i can only get 2 wii games on it but it works great, so i brought a 16 gb usb stick off ebay,have used the same cfg loader 69 and using back up manager excatly the same tried to put 5 random wii games on it, when i put in wii ,my wii only detetects that there is only 1 game and not 5,my question is, is it cause its a cheap 16 usb stick and its not compatable with wii,or is there a different set up from a 8gb stick to a 16 gb stick,my thinking was that 16 is twice as big 8 so may be 4 or 5 games,should i just buy a compat hard drive like western digital or am i missing something and doing something wrong,many thanks ,my 8 gb works great but y not 16 gb
     
  2. PsyBlade

    Member PsyBlade Snake Charmer

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    2,204
    Location:
    Sol III
    Country:
    Germany
    If one game works the stick is compatible, the rest should work too.
    There are multiple possibility:
    - Filesystem corruption: try scanning for FS errors
    - Problems in copying: try riping it again
    - Fake stick: some sticks claim to be bigger then they are and thus lose data
     
  3. chicken11
    OP

    Member chicken11 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 6, 2009
    Messages:
    130
    Location:
    staffordshire
    Country:
    United Kingdom
    both 8 and 16 sticks formatted to fat 32,just bin playing game on 8 gb for over an hour and works a treat,my 16 gb stick in pc says 2 games but when i put in wii and load usb loader it only says 1 game,when i try and play that game my wii freezes,any help,is it my 16 gb stick not being wii friendly
     
  4. PsyBlade

    Member PsyBlade Snake Charmer

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    2,204
    Location:
    Sol III
    Country:
    Germany
    yes I got that, did you try what I suggested?
    (scanning for Filesysytem corruption and ripping the game again)
     
  5. chicken11
    OP

    Member chicken11 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 6, 2009
    Messages:
    130
    Location:
    staffordshire
    Country:
    United Kingdom
    thanks for your help,have not tried that yet but will and report back,many thanks again
     
  6. chicken11
    OP

    Member chicken11 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 6, 2009
    Messages:
    130
    Location:
    staffordshire
    Country:
    United Kingdom
    have tried again on 2 different pcs,my 8 gb stick works a treat but i get the same results using 16 gb,i dont no but may b my 16 gb stick is just not any good for wii unless any body else has an idea,can any 1 suggest a good hard drive i can use which i can use for wii games,thanks again
     
  7. chicken11
    OP

    Member chicken11 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 6, 2009
    Messages:
    130
    Location:
    staffordshire
    Country:
    United Kingdom
    thanks to your help, my problem was my 16 gb stick,my supplier tells me there have been some problems with them and mine was 1 of them
     

Share This Page