Thread Status:
Not open for further replies.
  1. frostii

    frostii GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    178
    Country:
    United States
    On a positive note, SM3DW just leaked early, and only requires 10.0 to work. So we can stay on SX OS a little longer....
     
  2. mrdude

    mrdude GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Dec 11, 2015
    Messages:
    1,094
    Country:
    SXOS works on 11.0.0
     
  3. stanleyopar2000

    stanleyopar2000 Dirty Weeb ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Member

    Joined:
    Jun 22, 2007
    Messages:
    4,230
    Country:
    United States
    Let it goooo

    Let it gooo....

    Nintendo has made them no moooorree
     
  4. Lacius

    Lacius GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    15,553
    Country:
    United States
    Newer games will eventually require system versions newer than 11.0.0, with no way to patch them. Migrating to Atmosphere is generally recommended.
     
    Lilith Valentine likes this.
  5. sergiomanzur

    sergiomanzur Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 6, 2021
    Messages:
    5
    Country:
    Mexico
    Okay so is there a tutorial specific to Erista Nintendo Switch? I've got an Erista switch with SX Core installed, sysnand on 11.0.1 and whenever I create an emummc through hekate and use the cleanup method I keeps getting a black screen when booting into the emummc, I have no clue what I'm doing wrong.
    I've followed a ton of tutorials and get the same result in all of them. Any ideas???
     
  6. EvilMakiPR

    EvilMakiPR GBATemp Maniac
    Member

    Joined:
    Apr 9, 2013
    Messages:
    2,328
    Country:
    Puerto Rico
    I updated SysNAND to 11.01 and there are no problems but if I update EmuNAND to 11.1 will it brick? Or can I do another Emunand from the SysNAND that is now in 11.01.

    Or is there anyway to dump a digital game from SysNAND(SM3DW)?
     
    Last edited by EvilMakiPR, Feb 6, 2021
  7. Lacius

    Lacius GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    15,553
    Country:
    United States
    You cannot update your emuMMC to 11.0.1. If you do, you will not be able to use SX OS with it. Since newer games will require you to update your emuMMC to a system version higher than 11.0.0 someday, migrating to Atmosphere is recommended.
     
  8. EvilMakiPR

    EvilMakiPR GBATemp Maniac
    Member

    Joined:
    Apr 9, 2013
    Messages:
    2,328
    Country:
    Puerto Rico
    Any good tutorial?
     
  9. Lacius

    Lacius GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    15,553
    Country:
    United States
    Assuming you're not using a TX modchip, just put Atmosphere and the proper signature patches onto your SD card and boot into Atmosphere instead of SX OS. You may have to edit the Atmosphere settings to boot the emuMMC.
     
  10. LucioDragon

    LucioDragon GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 21, 2018
    Messages:
    140
    Country:
    Chile
    ok so i moved to the latest atmosphere and its giving me a lot of headaches already
    lots of games, mostly from nintendo arent loading and saying they have damaged data
    and tinfoil doesn't work
    so either someone helps me please, or i will have to resort to downgrade my switch
     
    Last edited by LucioDragon, Feb 6, 2021
  11. sergiomanzur

    sergiomanzur Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 6, 2021
    Messages:
    5
    Country:
    Mexico
    Still waiting for a response....
     
  12. x3n0

    x3n0 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 22, 2017
    Messages:
    174
    Country:
    Netherlands
    SX does not work with 11.01. You have to use Atmosphere.
     
  13. Adran_Marit

    Adran_Marit Walküre's Hacker
    Member

    Joined:
    Oct 3, 2015
    Messages:
    3,034
    Country:
    Australia
    got the latest patches?
     
  14. hippy dave

    hippy dave BBMB
    Member

    Joined:
    Apr 30, 2012
    Messages:
    6,530
    Country:
    United Kingdom
    Make sure you've got the right patches from https://github.com/ITotalJustice/patches/releases (fusee if you use fusee-primary, otherwise hekate). If that doesn't fix it you might have to reinstall those games.
     
  15. LucioDragon

    LucioDragon GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 21, 2018
    Messages:
    140
    Country:
    Chile
    It fixed them mostly but tinfoil and retroarch just wont work
    And i got their lattest too
    Also i did a sd clean up by backing up files and formatting to fat32
     
  16. Rahkeesh

    Rahkeesh GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Apr 3, 2018
    Messages:
    1,901
    Country:
    United States
    You need to be booting fusee payload and using fusee patches for tinfoil.

    Retroarch shouldn't have anything to do with sigpatches, unless you are trying to use an NSP forwarder.
     
  17. LucioDragon

    LucioDragon GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 21, 2018
    Messages:
    140
    Country:
    Chile
    Well if anything i load atmosphere throught a payload bin in sx pro and then with the fusee gelee bin
    I have both as nro, with tinfoil being a installer and retroarch a direct nro
    Tinfoil installs but then says error when launching
    Retroarch just doesn't load and gives then an error
     
  18. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08
    Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    20,652
    Country:
    Norway
    You probably need to reinstall them. Once that corrupted data message appears it requires reinstalling to clear it, in my experience.
     
    LucioDragon likes this.
  19. LucioDragon

    LucioDragon GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 21, 2018
    Messages:
    140
    Country:
    Chile
    That actually worked, thank you so much xoxo
     
  20. sergiomanzur

    sergiomanzur Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 6, 2021
    Messages:
    5
    Country:
    Mexico
    I know it doesn't work, that's why I'm trying to install atmosphere with Hekate using the cleanup method on my SX Core Erista patched switch, but I always end up with a black screen...
     
    Adran_Marit likes this.
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - firmware, update, still

Thread Status:
Not open for further replies.