Homebrew 10.4 SYSNAND Any way to install homebrew and mod?

JeepinCJ

Member
Newcomer
Joined
Jan 23, 2016
Messages
12
Trophies
0
Age
45
XP
21
Country
United States
I have 2 3DS's. BOTH have 10.4 One is a mario 3DS / the 2nd is a NEW 3DS.

I'm experienced in modding Wii. This is my first crack at a 3DS (no oun intended). Am I correct in my assumption that a 10.4 SYSNAND cannot be downgraded and modded? From what I've been reading that requires a hard mod / reflash?

Thanks!
 

James310

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 4, 2015
Messages
977
Trophies
0
Location
Somewhere in California
XP
852
Country
United States
I have 2 3DS's. BOTH have 10.4 One is a mario 3DS / the 2nd is a NEW 3DS.

I'm experienced in modding Wii. This is my first crack at a 3DS (no oun intended). Am I correct in my assumption that a 10.4 SYSNAND cannot be downgraded and modded? From what I've been reading that requires a hard mod / reflash?

Thanks!
Hard mod is only when you made a backup which you likely didn't...your options for old 3ds is user land homebrew using the browser and for new 3ds, you need cubic ninja
 

The Minish LAN

Bisexual Socialism
Member
Joined
Sep 9, 2015
Messages
551
Trophies
0
XP
678
Country
United Kingdom
I have 2 3DS's. BOTH have 10.4 One is a mario 3DS / the 2nd is a NEW 3DS.

I'm experienced in modding Wii. This is my first crack at a 3DS (no oun intended). Am I correct in my assumption that a 10.4 SYSNAND cannot be downgraded and modded? From what I've been reading that requires a hard mod / reflash?

Thanks!
Unless you had a Hardmod and did a backup of your NAND before upgrading, you cannot downgrade.
for new 3ds, you need cubic ninja
No.
You don't.
 
  • Like
Reactions: RSA6974

JeepinCJ

Member
Newcomer
Joined
Jan 23, 2016
Messages
12
Trophies
0
Age
45
XP
21
Country
United States

JeepinCJ

Member
Newcomer
Joined
Jan 23, 2016
Messages
12
Trophies
0
Age
45
XP
21
Country
United States
So is there a guide or something I should be following? I've been reading through them and the FAQ's, but I'm stumped. I also read that 10.4 killed IronHax
 

James310

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 4, 2015
Messages
977
Trophies
0
Location
Somewhere in California
XP
852
Country
United States
There's also Ironhax.
And smashbroshax.
And buying a Power Save Editor.
Wow you having been paying attention to latest stuff, ironhax is dead on 10.4 and you require another way to load homebrew to even install ironhax

--------------------- MERGED ---------------------------

So is there a guide or something I should be following? I've been reading through them and the FAQ's, but I'm stumped. I also read that 10.4 killed IronHax
Only options is on old 3ds use Browserhax
New 3ds needs cubic ninja or oot (power save required)

--------------------- MERGED ---------------------------

Go to http://yls8.mtheall.com/spider28hax.php in your old 3ds to load hbl (make sure to have boot.3dsx)
 

James310

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 4, 2015
Messages
977
Trophies
0
Location
Somewhere in California
XP
852
Country
United States
if i downgrade my n3ds mset do i have the o3ds settings or do i still have the n3ds options too?
Well your installing a system settings app before the new 3ds even existed so no it won't be there but be careful with the 2ds since if you format it or ask you to use the 3ds slider which you can't do causing a soft brick
 

JeepinCJ

Member
Newcomer
Joined
Jan 23, 2016
Messages
12
Trophies
0
Age
45
XP
21
Country
United States
Wow you having been paying attention to latest stuff, ironhax is dead on 10.4 and you require another way to load homebrew to even install ironhax

--------------------- MERGED ---------------------------


Only options is on old 3ds use Browserhax
New 3ds needs cubic ninja or oot (power save required)

--------------------- MERGED ---------------------------

Go to http://yls8.mtheall.com/spider28hax.php in your old 3ds to load hbl (make sure to have boot.3dsx)
Thanks James... I'll give that a shot. So will I be hosed on modding the NEW 3DS? No big deal. I have one for each kid so I was gonna do them both
 

jaksy

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 10, 2014
Messages
554
Trophies
0
Age
31
XP
288
Country
United States
Thanks James... I'll give that a shot. So will I be hosed on modding the NEW 3DS? No big deal. I have one for each kid so I was gonna do them both
I'm assuming you do understand that even if you access homebrew on 10.4 our downgrade methods were blocked on this FW, so you won't be able to access CFW or have an emunand currently.
 

James310

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 4, 2015
Messages
977
Trophies
0
Location
Somewhere in California
XP
852
Country
United States
Thanks James... I'll give that a shot. So will I be hosed on modding the NEW 3DS? No big deal. I have one for each kid so I was gonna do them both
For regular size for old or new , it's hard ..this is why hundshamer charges more for regular sizes for his hardmod services...do you have a nand backup? Hardmod is Useless without it and it's only useful to people who test and debug stuff over 9.2
 

Sora Takihawa

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 11, 2015
Messages
3,603
Trophies
1
Age
26
Location
Hamburg
XP
2,334
Country
Germany
Well your installing a system settings app before the new 3ds even existed so no it won't be there but be careful with the 2ds since if you format it or ask you to use the 3ds slider which you can't do causing a soft brick
i never had a 2ds i had a o3ds xl which i sold today and bought a n3ds
 

JeepinCJ

Member
Newcomer
Joined
Jan 23, 2016
Messages
12
Trophies
0
Age
45
XP
21
Country
United States
Same deal... script terminated into yellow screen, followed by dumping out of internet browser and error of "please save your data... and the restart..."

boot.3dsx from starter pack is in the root folder of SD card. (attempting on the OLD 3DS - Mario&Luigi Dream Team)
 

James310

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 4, 2015
Messages
977
Trophies
0
Location
Somewhere in California
XP
852
Country
United States
i never had a 2ds i had a o3ds xl which i sold today and bought a n3ds
Use menuhax which auto boots ,mset is kinda useless now and only useful for old 3ds owners if the have 9.0 or below

--------------------- MERGED ---------------------------

Same deal... script terminated into yellow screen, followed by dumping out of internet browser and error of "please save your data... and the restart..."

boot.3dsx from starter pack is in the root folder of SD card. (attempting on the OLD 3DS - Mario&Luigi Dream Team)
It's not perfect but keep trying
,clear your cookies too
 

JeepinCJ

Member
Newcomer
Joined
Jan 23, 2016
Messages
12
Trophies
0
Age
45
XP
21
Country
United States
Same deal... script terminated into yellow screen, followed by dumping out of internet browser and error of "please save your data... and the restart..."

boot.3dsx from starter pack is in the root folder of SD card. (attempting on the OLD 3DS - Mario&Luigi Dream Team)
For regular size for old or new , it's hard ..this is why hundshamer charges more for regular sizes for his hardmod services...do you have a nand backup? Hardmod is Useless without it and it's only useful to people who test and debug stuff over 9.2
Yeah I should have mentions that. They are BOTH XL's (sorry...)
 

JeepinCJ

Member
Newcomer
Joined
Jan 23, 2016
Messages
12
Trophies
0
Age
45
XP
21
Country
United States
Oh then hardmod will be still be hard but a lot easier but why do you want to hardmod?
Oh I don't... I'd love to just soft mod, like I did my wii, install some CIA's roms on the SDcard and go. That's what I'm attemping. same as everyone. I thought because I was starting from 10.4 and an unmodded 3DS XL and NEW 3DS XL on 10.4 that I was stuck to mod them. Sounds like not... but I'm stuck even getting homebrew to load.
 

Site & Scene News

General chit-chat
Help Users
  • Flame @ Flame:
    plus Japanese 3DS LL are guaranteed to have dual IPS screen
  • kenenthk @ kenenthk:
    Wouldn't that make it better
  • Veho @ Veho:
    Nooo, AMOLED only :cry:
  • kenenthk @ kenenthk:
    Let's see how it recovers against my lighter
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    you can region change but i wouldnt bother importing its not worth the hassle
  • Flame @ Flame:
    ken thats what i mean. its better that it has dual IPS screen
  • kenenthk @ kenenthk:
    It's just the Japanese part that would throw me off haven't modded
    anything since a dsi
  • kenenthk @ kenenthk:
    Nintendo related anyway
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    i don't think any 3DSes sold now have dual IPS
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Get to the Wii lol
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    That HDMI adapter is awesome
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Like 9 bucks on Amazon and it just works, with gekko cheats it's fantastic, perfectly balanced.
  • kenenthk @ kenenthk:
    Sure psi I'll just order a 3ds HDMI
    port wait shit
  • RichardTheKing @ RichardTheKing:
    Wii...motion controls...ew.
  • kenenthk @ kenenthk:
    Yeah who in their right mind wants
    movement in viduha gaems
  • RichardTheKing @ RichardTheKing:
    Gyro's fine when aiming or looking around, but to build an entire game around it or pointer-based motion, neglecting comfortable and useable standard controls...just no.
  • Scott_pilgrim @ Scott_pilgrim:
    god i was up at 12 yesterday doing hmw and my fucking wifi went out
  • kenenthk @ kenenthk:
    That's why you act friendly to neighbors :teach:
  • Scott_pilgrim @ Scott_pilgrim:
    i live in an apartment
  • kenenthk @ kenenthk:
    Then you should be able to pick and choose
  • CeeDee @ CeeDee:
    I live under a rock
  • kenenthk @ kenenthk:
    I am a rock
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Smoking the rock?
  • kenenthk @ kenenthk:
    Blowing the rock for publicity
    kenenthk @ kenenthk: Blowing the rock for publicity