YSMENU R4 DLDI released!

Discussion in 'R4 DS' started by SkH, Sep 3, 2008.

Sep 3, 2008

YSMENU R4 DLDI released! by SkH at 5:16 PM (86,491 Views / 0 Likes) 100 Comments

    • Member

    SkH New Member

    Member Since:
    Apr 5, 2006
    Message Count:
    1,112
    Country:
    Algeria
    Yasu has just released r4dldi.dat today!

    This means you can now launch Homebrew from YSMENU on the R4!

    Guide how to get YSMENU to run on R4: http://www.gbatemp.net/index.php?showtopic=97615

    Guide how to get r4dldi.dat and how to get it work

    1. Download it from http://home.usay.jp/pc/etc/nds/ near the end there's "DS(T_T)DS" download ttextract.exe r4dldi.dat
    2. Run ttextract.exe after you've TTMENU.DAT and r4td.dldi in one folder
    3. Now that you've got r4dldi.dat, place it in the YSMenu folder on your card
    4. Launch Homebrew! [IMG]

    Thanks Yasu! [IMG]


    • Member

    Fredrica Bernkastel Twitter: @antoligy

    Member Since:
    Jan 31, 2008
    Message Count:
    3,030
    Location:
    Hinamizawa.
    Country:
    United Kingdom
    Finally!
    I was waiting for a good firmware to make my R4 useful again!
    • Member

    Maikel Steneker M3 Fanboy

    Member Since:
    May 16, 2007
    Message Count:
    3,391
    Country:
    Netherlands
    Wow, this is awesome news! This makes YSMenu much better than the normal R4 menu [IMG]
    • Member

    pasc GBATemps official GBA Freak

    Member Since:
    Sep 9, 2006
    Message Count:
    2,530
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    yeah !

    thx Shk !
    • Member

    Gullwing Synesthete

    Member Since:
    Dec 5, 2007
    Message Count:
    962
    Location:
    Behind You
    Country:
    Greece
    What Exactly does YSMENU R4 to the R4???
    • Member

    Maikel Steneker M3 Fanboy

    Member Since:
    May 16, 2007
    Message Count:
    3,391
    Country:
    Netherlands
    YSMenu is a homebrew loader for the R4. It uses the DSTT software for better rom compatibility and has some nice features like clean GBA rom support and support for NES-, GB- and SNES-roms through emulators.
    • Member

    Gullwing Synesthete

    Member Since:
    Dec 5, 2007
    Message Count:
    962
    Location:
    Behind You
    Country:
    Greece
    Like playing GBA games on R4??? (that sounds too noobish eehh??)
    • Member

    Ferrariman Hip-Flop and cRap

    Member Since:
    Dec 9, 2007
    Message Count:
    3,357
    Location:
    Canader.
    Country:
    Canada
    NO.
    • Member

    pasc GBATemps official GBA Freak

    Member Since:
    Sep 9, 2006
    Message Count:
    2,530
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    though... I still prefer the original GBAExploader... most gba games aren't patched correctly by the ysmenu... I for example can't put in a clean version of Payback without getting a EEProm Read error... that means I gotta stick with the good ol gbaexploader !
    • Newcomer

    soujiroseta New Member

    Member Since:
    May 7, 2008
    Message Count:
    50
    Location:
    South America
    Country:
    Peru
    Hey there, I am planning on using this, but I have a couple of questions:

    It may sound noobish but what is clean GBA rom support? Is it that you don't need to use gbaexploader to load GBA roms?
    Can I browse through folders with YSMENU?

    thanks in advance

    soujiro
    • Member

    SkH New Member

    Member Since:
    Apr 5, 2006
    Message Count:
    1,112
    Country:
    Algeria
    Yes. [IMG]
    • Newcomer

    soujiroseta New Member

    Member Since:
    May 7, 2008
    Message Count:
    50
    Location:
    South America
    Country:
    Peru
    and what about using multiple saves (GBA roms), Is it supported by YSMENU

    soujiro
    • Member

    Maikel Steneker M3 Fanboy

    Member Since:
    May 16, 2007
    Message Count:
    3,391
    Country:
    Netherlands
    Edit: actually, according to the readme it should be named r4tf.dldi. This doesn't work either...
    • Member

    SkH New Member

    Member Since:
    Apr 5, 2006
    Message Count:
    1,112
    Country:
    Algeria
    No, it means that it's finished and you can close the window now. You've now r4dldi.dat! [IMG] Oh, and also the other files too! [IMG]
    • Member

    ENDscape REBORN! I will post with my Dying Will!!!

    Member Since:
    Dec 14, 2007
    Message Count:
    1,488
    Location:
    ``orz
    Country:
    Philippines
    Nice. Ill go find my R4 and try this out.
    • Member

    SkH New Member

    Member Since:
    Apr 5, 2006
    Message Count:
    1,112
    Country:
    Algeria
    Good luck with that! [IMG]

    It's worked fine for me! [IMG]
    • Member

    Maikel Steneker M3 Fanboy

    Member Since:
    May 16, 2007
    Message Count:
    3,391
    Country:
    Netherlands
    I should've read this before trying all these things [IMG] I didn't refresh the window after editing... Anyway, thanks for your help, I'll try it now.
    • Member

    SkH New Member

    Member Since:
    Apr 5, 2006
    Message Count:
    1,112
    Country:
    Algeria
    Oh... you didn't seen that it have created the files in the folder? And what things did you did?
    • Newcomer

    soujiroseta New Member

    Member Since:
    May 7, 2008
    Message Count:
    50
    Location:
    South America
    Country:
    Peru
    can you use the soft reset with YSMENU?
    • Member

    Pendor New Member

    Member Since:
    May 11, 2008
    Message Count:
    551
    Country:
    United States
    Yay!

    Downloading.

    If this file works fine then...goodbye R4 firmware.

    From ysmenu, the option is available but I've never tried.

    Someone?

Share This Page