WiiFlow - an open source GUI USB-Loader

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by zorglub07, Jan 17, 2010.

  1. lenuisible

    lenuisible Newbie

    Newcomer
    4
    2
    Dec 31, 2014
    France
    Hi Fledge68, thanks for your answer, but the "Start" GC button doesn't trigger "Home" Wiimote button, so it seems that there is no way to do what I asked.

    Thanks for the confirmation !

    Rgds
     


  2. Sledge1

    Sledge1 GBAtemp Regular

    Member
    164
    1
    Apr 19, 2009
    Hi Guys,
    Been away for a few years, but pulled out my Wii and updated it to latest cIOS with Modmii.
    Used WiiBackupManager to copy all my .wbfs files back to a HDD (1 FAT32 / 1 NTFS)
    I can start WiiFlow, and all the games show up, but when i try to play one it goes back to sysmenu after about 10 seconds...
    Any ideas?
    TIA

    Edit: Setting force load cIOS seems to have fixed it
     
    Last edited by Sledge1, Jan 12, 2017
  3. Shruikan

    Shruikan Member

    Newcomer
    39
    4
    Feb 3, 2016
    Brazil
    Brazil / SP
    Wiiflow Help

    How do I change the Wiiflow startup setting?
    I was using Wiiflow Lite 4.4 to upgrade a Cios (using Pimp My Wii 3.03). Oh, it kind of fell apart. I put it to use Cios force and from then on, whenever the start of the Wiiflow Lite it gives message: "No pps / Wiiflow directory found!"
    • I tried putting the files back;
    • Format the SD;
    • Reinstall the shortcuts;
    • I tested other versions of wiifliw;
    • The Wiiflow 4.2.1 error for the Exception DSI (black screen) at startup.
    The USB Charger GX and CFG Configuration normally set.
     
  4. bostonBC

    bostonBC GBAtemp Maniac

    Member
    1,149
    288
    Aug 17, 2011
    United States
    Did you try deleting the Wii's wiiflow save file?

    I've had some similar problems in the past with what I assumed was a corrupted save file.
     
  5. WiisleyU

    WiisleyU GBAtemp Regular

    Member
    125
    24
    Jun 9, 2016
    Brazil
    My WiiFlow always crashes on startup on a Black Screen and I have to cut the power to Power Off the Wii U!
    Is there a way to reset and make it work again?
    I am using CGF USB Loader to load games from SD because I can't use the WiiFlow anymore :cry:
     
  6. Shruikan

    Shruikan Member

    Newcomer
    39
    4
    Feb 3, 2016
    Brazil
    Brazil / SP
    I have tried several solutions:
    1-Use a previous wiiflow Backup (I always back up SD files)
    2-Use Wiiflow from previous versions
    3-Form SD and put it all back
    4-Delete the Wiiflow cache folder and config.txr file
    5-Delete Wiiflow folder from external HD
    6-Update CiOs by Pimp My Wii v3.0.3

    But none of these possible alternatives solved.
     
    WiisleyU likes this.
  7. Shruikan

    Shruikan Member

    Newcomer
    39
    4
    Feb 3, 2016
    Brazil
    Brazil / SP
    Could you help me see if something's wrong? Because I did a sysCheck

    http://syscheck.wii-homebrew.com/#!Yzk1MTVlNjQ5ZWY5

    [​IMG]
    [​IMG]
     
  8. fledge68

    fledge68 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    950
    520
    Jan 30, 2012
    United States
    @Shruikan the message "No apps / Wiiflow directory found!" means wiiflow lite did not find the folder wiiflow_lite in the apps folder. the folder must be named exactly as wiiflow_lite

    pimp my wii probably screwed it up. never use pimp my wii.
    try redownloading wiiflow lite and extract it to apps/wiiflow_lite

    edit: also i don't know why your syscheck says all your cios's have keine patches (no patches).
    how did you install cios without patches?
     
    Last edited by fledge68, Feb 1, 2017
  9. Shruikan

    Shruikan Member

    Newcomer
    39
    4
    Feb 3, 2016
    Brazil
    Brazil / SP

    So I've already tried to renew the wiiflow folder inside / apps

    This zica with me in wiiflow has happened since I updated the Pimp My Wii for v3.03 and I went to run it to verify the Cios.

    I have no idea how the Cios are installed and without patches. I know I've unlocked it for a long time, and I've only updated the emulators and loaders.
     
  10. fledge68

    fledge68 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    950
    520
    Jan 30, 2012
    United States
    @Shruikan have you tried deleting the wiiflow save file?

    go to your wii settings and data management and find the wiiflow save and delete it. don't worry wiiflow will create a new one.
     
    WiisleyU likes this.
  11. GreyWolf

    GreyWolf GBAtemp Psycho!

    Member
    3,943
    758
    Mar 2, 2015
    United States
    Try running this SysCheck and post the contents of the .csv file it puts on your drive. Please put it in spoiler tags.
     
    Shruikan likes this.
  12. Shruikan

    Shruikan Member

    Newcomer
    39
    4
    Feb 3, 2016
    Brazil
    Brazil / SP
    Thanks! I'll do it. Coming home, I'll check. Thank you again.
     
  13. GreyWolf

    GreyWolf GBAtemp Psycho!

    Member
    3,943
    758
    Mar 2, 2015
    United States
    It wouldn't hurt to post a directory listing of the device your apps folder is on, either. You can use "dir /s > dirlist.txt" to do it in Windows but please put it in spoiler tags as it's probably going to be long. If you're worried about personal information in the contents of it you're welcome to PM it to me.
     
    Shruikan likes this.
  14. leonmagnus99

    leonmagnus99 GBAtemp Addict

    Member
    2,371
    580
    Apr 2, 2013
    Seinegald
    have not posted in here, regarding wiiflow.

    i use this one as my main on my vwii (wiiu) it loads my wii games just fine except it just never does apply the aspect ratio '16:9' when i set it to that for the game i launch , it does not stretch the game to the size of my tv.

    i use a 55' lg and i tried changing picture size on tv, nothing fully stretches the games, is there something i am missing ?

    the settings in wiiflow itself, i have set video mode to 'system' i have not touched anything else other than choosing the game paths set to my SD card.

    and i checked my vwii with MMM (Multimodmanager) the vwii settings show in there that the res is 480p and the aspect ratio 16:9.

    the homebrew apps show in fullscreen for me, for instance when i launch the forwarder (channel) of wiiflow from my vwii menu it launches it Fullscreen'd.
    but when i launch a game with it, they just won't go fullscreen, most of the games i tried won't but Skyward Sword is almost fullscreen, and that is not by touching any setttings ( i believe the settings do not take effect at all.)
     
  15. Shruikan

    Shruikan Member

    Newcomer
    39
    4
    Feb 3, 2016
    Brazil
    Brazil / SP
    I made a new log for SysCheckHD, see:
    http://syscheck.wii-homebrew.com/#!ZDAxYmFiY2UwZWEy

    Warning: Spoilers inside!

    Warning: Spoilers inside!



    Thanks in advance for your help.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Thanks in advance for your help.

    No problem, on the contrary I thank you for the help. Follows my folders that are on the MicroSD.

    raiz





    Warning: Spoilers inside!

    Warning: Spoilers inside!


    apps
    Warning: Spoilers inside!

    wiiflow
    Warning: Spoilers inside!
     
    Last edited by Shruikan, Feb 5, 2017
  16. Shruikan

    Shruikan Member

    Newcomer
    39
    4
    Feb 3, 2016
    Brazil
    Brazil / SP
    Good Morning!
    Does this ROM work with Mi5S Plus?

    Guys,
    I was able to solve my Wiiflow problem. I made the suggestions given here:
    I installed the Cios v8 250 and v8 249.
    I deleted the Wiiflow folder from HD and SD
    I deleted Wiiflow's Know (I did not even know he created a save).

    And it's back up again, both v4.2.1 and Lite 4.4.0

    Many thanks to everyone for the help!
     
    fledge68 likes this.
  17. Bullvine

    Bullvine Newbie

    Newcomer
    2
    0
    Feb 15, 2017
    Canada
    My apologies if this has been asked before. After over a week of searching, it seems I cannot find an answer anywhere.

    How does one use a custom banner in Wiiflow? At this point, I've tried many different possible solutions and none seem to work. With USB Loader GX, it is a relatively straight forward process: replace the cached banner with the custom banner and it works just fine. However, when I tried this with Wiiflow, the original banner continues to load.

    Any thoughts?
     
  18. woebtz

    woebtz Member

    Newcomer
    10
    0
    May 18, 2010
    United States
    Hello all,

    Hoping someone can help me out with a problem I'm running into.

    I am in the process of setting everything up on a Wii U. I have CFW on Wii U with games installed to a USB HDD. I also have a USB HDD set up for Wii Backups on my vWii.

    The problem is, when both HDDs are plugged in at the same time, Wiiflow cannot see my Wii Drive. This problem occurs regardless of what port my Wii HDD is plugged into. Everything works fine as soon as I unplug the Wii U HDD, but I would like to avoid unplugging and replugging whenever I want to switch.

    I set up the Wii drive correctly with BootIce and have it hidden from the WiiU using U-Stealth. Literally everything works...Except when both drives are plugged in.

    Any ideas on how I can make this work?

    Thanks in advance for any help or advice y'all might have.

    WOEBTZ
     
  19. fatherjack

    fatherjack GBAtemp Fan

    Member
    354
    34
    Jul 3, 2007
    Still Here
    one quick question....
    Can wiiflow be configured to show the GameCube covers as default on startup?
     
  20. BrotankFrank

    BrotankFrank Newbie

    Newcomer
    2
    0
    Mar 22, 2017
    United States
    Hi i just installed wiiflow with a bunch of emulator plugins and i got everything setup fine except wii games wont boot. It just sends me back to the wii menu every time. I've looked around the internet for solutions but nothing has worked for me.

    Anyone know what's wrong? I'm so close lol