What do you think about my Computer Specs?

Discussion in 'Computer Hardware, Devices and Accessories' started by Polarise, Jan 12, 2017.

Jan 12, 2017
  1. elBenyo

    Member elBenyo Wad of meat.

    Joined:
    Jan 2, 2016
    Messages:
    302
    Country:
    United States
    Yeah, I forgot to mention you can overclock Intel HD 4000's. That could be useful to the OP to squeeze out a few more frames if a game just barely won't run.
     
    Dr.Hacknik likes this.


  2. Dr.Hacknik

    Member Dr.Hacknik Advanced Fan | Dev| Furry Lewd Cat Girl

    Joined:
    Mar 26, 2014
    Messages:
    996
    Location:
    my lewd corner
    Country:
    United States
    Probably no more than 20fps more. Still, a big difference. But, that'll also affect the overall performance of the Laptop.
     
  3. sarkwalvein

    Member sarkwalvein GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Jun 29, 2007
    Messages:
    3,309
    Location:
    Germany
    Country:
    Argentina
    Oh, I edited that back.
    What I was saying is that sometimes it becomes so easy to just pay and get the thing working, that you end up doing that even if it goes against your principles because it's easy.
    Another example would be "half-finished" games that you buy, and later pay for the fucking DLC*1 because you want to play it, even if you think it is wrong for a company to get into your wallet like that, but it's easy to just pay and play than to go all revolutionary on an ideological strike.

    I don't know if it's clear, I don't seem to get into good terms with the English language so late in the night.

    *1 I feel like that e.g. for FFXV, for which I believe it is not only half-finished but it is missing a lot of background on many characters, and sure I will end up getting the DLCs that add this background stories.
     
    Last edited by sarkwalvein, Jan 12, 2017
    Dr.Hacknik likes this.
  4. Molina

    Member Molina My title? It's gone,... like the last fuck I gave.

    Joined:
    May 14, 2016
    Messages:
    187
    Country:
    France
    20fps? You generous god.

    It's generaly not recommended to overclock laptop, especially those who are not builded for it.
    You could doesn't mean you should.
     
  5. VinLark

    Member VinLark Check this 5

    Joined:
    Jun 11, 2016
    Messages:
    3,528
    Location:
    4chan and other wonders of the internet
    Country:
    United States
    Wew, Intel HD series. Of course.

    Just build a PC fam
     
    Dr.Hacknik likes this.
  6. Polarise
    OP

    Member Polarise GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 12, 2016
    Messages:
    722
    Country:
    United States
    I am actually getting around 30-45 FPS in Minecraft PC with a Tekkit ModPack which is pretty playable.
     
  7. Dr.Hacknik

    Member Dr.Hacknik Advanced Fan | Dev| Furry Lewd Cat Girl

    Joined:
    Mar 26, 2014
    Messages:
    996
    Location:
    my lewd corner
    Country:
    United States
    Theoretically, that CPU supports overclocking. Yet, the other components may be affected due to heat for example.
     
  8. VinLark

    Member VinLark Check this 5

    Joined:
    Jun 11, 2016
    Messages:
    3,528
    Location:
    4chan and other wonders of the internet
    Country:
    United States
    "I get (fps) in game so it's good"

    No man, that's not how it works. I get over 200FPS in Counter Strike. But I get 30 fps in DOOM.
     
    Dr.Hacknik likes this.
  9. Polarise
    OP

    Member Polarise GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 12, 2016
    Messages:
    722
    Country:
    United States
    200fps is overkill. all you need is 60fps. On my previous laptop I would get around 15-25fps in Minecraft alone.
     
  10. Dr.Hacknik

    Member Dr.Hacknik Advanced Fan | Dev| Furry Lewd Cat Girl

    Joined:
    Mar 26, 2014
    Messages:
    996
    Location:
    my lewd corner
    Country:
    United States
    He brings up a good point. There's a huge gap between heavy games, and light games. For example, Sonic dash is light, or a 2d game. But, Doom demands far more. More effects, higher res textures to render, etc. Minecraft PC is poorly coded and optimized. Cough Java Cough.
     
    VinLark likes this.
  11. VinLark

    Member VinLark Check this 5

    Joined:
    Jun 11, 2016
    Messages:
    3,528
    Location:
    4chan and other wonders of the internet
    Country:
    United States
    "200fps is overkill"
    No it isn't. In a game like Counter strike you need all the fps you can get. Higher FPS is ALWAYS good.
     
    Molina likes this.
  12. elBenyo

    Member elBenyo Wad of meat.

    Joined:
    Jan 2, 2016
    Messages:
    302
    Country:
    United States
    I get 125 FPS in Counter Strike Source on this Intel HD 3000 but it can dip to below 30 around smoke.
     
  13. Dr.Hacknik

    Member Dr.Hacknik Advanced Fan | Dev| Furry Lewd Cat Girl

    Joined:
    Mar 26, 2014
    Messages:
    996
    Location:
    my lewd corner
    Country:
    United States
    That's another good point: More fps is better per say, if the frames go down when your average is two hundred or more, then you won't notice any major difference.
     
    Polarise likes this.
  14. Molina

    Member Molina My title? It's gone,... like the last fuck I gave.

    Joined:
    May 14, 2016
    Messages:
    187
    Country:
    France
    FPS is love, FPS is life.

    The main problem is to keep those 200 fps. :P
     
    VinLark and Dr.Hacknik like this.
  15. sarkwalvein

    Member sarkwalvein GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Jun 29, 2007
    Messages:
    3,309
    Location:
    Germany
    Country:
    Argentina
    Only if you have a display that supports that.
    I know many people have, but AFAIK nowadays the true refresh rate coming from most monitors owned by common people and built into common laptops is no higher than 75Hz/FPS.
     
  16. elBenyo

    Member elBenyo Wad of meat.

    Joined:
    Jan 2, 2016
    Messages:
    302
    Country:
    United States
    In Counter Strike your server ticks are limited by your FPS. So anything under 100 constant causes choke.
     
  17. Dr.Hacknik

    Member Dr.Hacknik Advanced Fan | Dev| Furry Lewd Cat Girl

    Joined:
    Mar 26, 2014
    Messages:
    996
    Location:
    my lewd corner
    Country:
    United States
    Try running TF2 on a 4k display (@60hz) with Intel HD 3500, it's painful. That's why I use a 1080p monitor.

    EDIT:

    I need to get a GTX 960 for my desktop x3
     
    Last edited by Dr.Hacknik, Jan 12, 2017
    VinLark likes this.
  18. Molina

    Member Molina My title? It's gone,... like the last fuck I gave.

    Joined:
    May 14, 2016
    Messages:
    187
    Country:
    France
    Yup.

    Recently a 200Hz monitor has been put on the market. I believe it's kinda overkill.
    And laptop are limited to 60Hz generally :( even when they can generate more fps.
     
  19. elBenyo

    Member elBenyo Wad of meat.

    Joined:
    Jan 2, 2016
    Messages:
    302
    Country:
    United States
    Project64 is the only thing I can run at 1080p smoothly. Must be my i3 @ 2.27Ghz (M350).
     
  20. Dr.Hacknik

    Member Dr.Hacknik Advanced Fan | Dev| Furry Lewd Cat Girl

    Joined:
    Mar 26, 2014
    Messages:
    996
    Location:
    my lewd corner
    Country:
    United States
    Hook up an external monitor; you might be able to get 75Hz. Less motion blurring.


    I have a i5 dual core clocked around 2.4Ghz. Not the best, I might overclock it.
     

Share This Page