wbfs2fat.py

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by PsyBlade, May 3, 2011.

May 3, 2011

wbfs2fat.py by PsyBlade at 10:40 PM (89,237 Views / 14 Likes) 245 Comments

    • Member

    PsyBlade Snake Charmer

    Member Since:
    Jul 30, 2009
    Message Count:
    2,204
    Location:
    Sol III
    Country:
    Germany
    if you can't get wwt to work you can try wbfs2fats override for error 6
    that takes care of: 15 WBFS sectors are used by 2 or more discs!

    5 used WBFS sectors marked as free! & 9 free WBFS sectors marked as used!
    arent important for wbfs2fat anyway

    but
    2 invalid WBFS block references found!
    worry me, I do not know what exactly that means
    I suggest asking for help in the wwt thread


    • Member

    LoloLakitu Shwowow Schogog

    Member Since:
    Jul 26, 2012
    Message Count:
    172
    Location:
    That new rad hangout.
    Country:
    Canada
    I tried the override and it gives me:
    W2F: creating FAT filesystem
    W2F: creating placeholder Files
    W2F: linking used Blocks to Files
    ERROR <class 'struct.error'>
    • Member

    PsyBlade Snake Charmer

    Member Since:
    Jul 30, 2009
    Message Count:
    2,204
    Location:
    Sol III
    Country:
    Germany
    upload the backup and I have a look on it
    which version did you use?
    • Member

    LoloLakitu Shwowow Schogog

    Member Since:
    Jul 26, 2012
    Message Count:
    172
    Location:
    That new rad hangout.
    Country:
    Canada
    Last edited by LoloLakitu, Jan 3, 2013
    • Member

    PsyBlade Snake Charmer

    Member Since:
    Jul 30, 2009
    Message Count:
    2,204
    Location:
    Sol III
    Country:
    Germany
    you seem to have the same strange corruption NewFang did
    I uploaded a special version with a quick hack for you
    • Member

    LoloLakitu Shwowow Schogog

    Member Since:
    Jul 26, 2012
    Message Count:
    172
    Location:
    That new rad hangout.
    Country:
    Canada
    When I try to open it, it closes and opens quickly, with both admin and non admin, I opened in cmd and it said:
    Traceback (most recent call last):
    File "<string>", line 11, in <module>
    File "C:\pyinstaller-1.5\iu.py", line 436, in importHook
    File "C:\pyinstaller-1.5\iu.py", line 521, in doimport
    File "x:\build\pyi.win32\wbfs2fat\outPYZ1.pyz/wbfs2fat", line 15, in <module>
    File "C:\pyinstaller-1.5\iu.py", line 455, in importHook
    ImportError: No module named cfg

    EDIT: Nevermind, I fixed that

    EDIT 2: Still doesn't work.
    Last edited by LoloLakitu, Jan 3, 2013
    • Member

    PsyBlade Snake Charmer

    Member Since:
    Jul 30, 2009
    Message Count:
    2,204
    Location:
    Sol III
    Country:
    Germany
    its an upgrade
    you need to copy it over 0.8.6
    my upload is to slow for pushing out the large version all the time
    • Member

    LoloLakitu Shwowow Schogog

    Member Since:
    Jul 26, 2012
    Message Count:
    172
    Location:
    That new rad hangout.
    Country:
    Canada
    It did go over 0.8.6
    • Member

    PsyBlade Snake Charmer

    Member Since:
    Jul 30, 2009
    Message Count:
    2,204
    Location:
    Sol III
    Country:
    Germany
    my windows buildbox is acting up
    for the time being I can't compile it

    you either have to use the python version or wait for me to fix it

    no eta available since I have no idea what could be the problem
    its a fucking virtual machiene thats reset to the same snapshot on every boot
    its not supposed to change behavior at all
    • Member

    LoloLakitu Shwowow Schogog

    Member Since:
    Jul 26, 2012
    Message Count:
    172
    Location:
    That new rad hangout.
    Country:
    Canada
    I'm afraid to use python, because last time I tried to install it, I had to reinstall windows, unless it just isnt compatible with Win8 (I'm using Win7 now)
    EDIT: It installed this time, but not sure how the program opens, I've used python programs before, you just doubleclick on them right?
    Last edited by LoloLakitu, Jan 4, 2013
    • Member

    LoloLakitu Shwowow Schogog

    Member Since:
    Jul 26, 2012
    Message Count:
    172
    Location:
    That new rad hangout.
    Country:
    Canada
    Sorry for double post, but I fixed it. I removed the game that it gave me the error at (in this case Wii Music) so I tried it again, and it worked perfectly fine!
    • Member

    Kadin To infinity and beyond!!!

    Member Since:
    Aug 26, 2009
    Message Count:
    210
    Country:
    United States
    This worked perfectly! Thanks PsyBlade!
    • Member

    actar New Member

    Member Since:
    Feb 3, 2011
    Message Count:
    376
    Location:
    Torino (Italy)
    Country:
    Italy
    Great and useful application! :lol:

    Thanks!
    • Newcomer

    HunterZ New Member

    Member Since:
    Aug 31, 2011
    Message Count:
    54
    Country:
    United States
    Thanks for this. I'd been waiting to try it for a long time because I was worried it would be a pain, but it converted my large collection of games in just a couple of seconds with no issues. USB Loader GX was still able to launch the games without any trouble, although I did make sure it was set to look for them on the correct partition before I tried.
    • Newcomer

    netboy1991 New Member

    Member Since:
    May 4, 2009
    Message Count:
    5
    Country:
    United States
    I was able to convert my WBFS drive over to fat32 but now I cannot get any games to load. I have tried all different USB loaders Wiiflow, CFG, GX etc. any suggestions? this is what my file structure looks like after conversion: I can get wii flow to load and see the games but they will not load. When I try to load game and do not hear music I know thats a bad sign..This is a 2 TB WD my book btw.
    • Member

    stephaniie New Member

    Member Since:
    Dec 11, 2013
    Message Count:
    457
    Location:
    Gothenburg
    Country:
    Sweden
    Listen!

    actar and hunterz. can you expain how you used wbfs2fat on your usb drive?
    • Newcomer

    HunterZ New Member

    Member Since:
    Aug 31, 2011
    Message Count:
    54
    Country:
    United States
    I plugged it into my Windows computer and followed the instructions in the first post.
    • Newcomer

    defrb New Member

    Member Since:
    Apr 13, 2007
    Message Count:
    96
    Country:
    Netherlands
    Very helpfull, saves me a big part of my life, awesome program thanks a lot!
    • Member

    Hielkenator New Member

    Member Since:
    Feb 7, 2010
    Message Count:
    3,952
    Country:
    Netherlands
    I'm getting an error upon boot.

    Windows says:
    Side by side configuration are wrong?
    Last edited by Hielkenator, Jan 26, 2014
    • Member

    stephaniie New Member

    Member Since:
    Dec 11, 2013
    Message Count:
    457
    Location:
    Gothenburg
    Country:
    Sweden
    OK... Im gonna attempt this wbfs2fat program ...

    Is there anyone who can just say.. It works one more time? Just to boost my confidence?

SPONSORED LINKS
 

Share This Page