wbfs2fat.py

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by PsyBlade, May 3, 2011.

May 3, 2011

wbfs2fat.py by PsyBlade at 10:40 PM (80,102 Views / 14 Likes) 242 Comments

    • Member

    PsyBlade Snake Charmer

    Member Since:
    Jul 30, 2009
    Message Count:
    2,204
    Location:
    Sol III
    Country:
    Germany
    if you can't get wwt to work you can try wbfs2fats override for error 6
    that takes care of: 15 WBFS sectors are used by 2 or more discs!

    5 used WBFS sectors marked as free! & 9 free WBFS sectors marked as used!
    arent important for wbfs2fat anyway

    but
    2 invalid WBFS block references found!
    worry me, I do not know what exactly that means
    I suggest asking for help in the wwt thread


    • Member

    LoloLakitu Shwowow Schogog

    Member Since:
    Jul 26, 2012
    Message Count:
    172
    Location:
    That new rad hangout.
    Country:
    Canada
    I tried the override and it gives me:
    W2F: creating FAT filesystem
    W2F: creating placeholder Files
    W2F: linking used Blocks to Files
    ERROR <class 'struct.error'>
    • Member

    PsyBlade Snake Charmer

    Member Since:
    Jul 30, 2009
    Message Count:
    2,204
    Location:
    Sol III
    Country:
    Germany
    upload the backup and I have a look on it
    which version did you use?
    • Member

    LoloLakitu Shwowow Schogog

    Member Since:
    Jul 26, 2012
    Message Count:
    172
    Location:
    That new rad hangout.
    Country:
    Canada
    Last edited by LoloLakitu, Jan 3, 2013
    • Member

    PsyBlade Snake Charmer

    Member Since:
    Jul 30, 2009
    Message Count:
    2,204
    Location:
    Sol III
    Country:
    Germany
    you seem to have the same strange corruption NewFang did
    I uploaded a special version with a quick hack for you
    • Member

    LoloLakitu Shwowow Schogog

    Member Since:
    Jul 26, 2012
    Message Count:
    172
    Location:
    That new rad hangout.
    Country:
    Canada
    When I try to open it, it closes and opens quickly, with both admin and non admin, I opened in cmd and it said:
    Traceback (most recent call last):
    File "<string>", line 11, in <module>
    File "C:\pyinstaller-1.5\iu.py", line 436, in importHook
    File "C:\pyinstaller-1.5\iu.py", line 521, in doimport
    File "x:\build\pyi.win32\wbfs2fat\outPYZ1.pyz/wbfs2fat", line 15, in <module>
    File "C:\pyinstaller-1.5\iu.py", line 455, in importHook
    ImportError: No module named cfg

    EDIT: Nevermind, I fixed that

    EDIT 2: Still doesn't work.
    Last edited by LoloLakitu, Jan 3, 2013
    • Member

    PsyBlade Snake Charmer

    Member Since:
    Jul 30, 2009
    Message Count:
    2,204
    Location:
    Sol III
    Country:
    Germany
    its an upgrade
    you need to copy it over 0.8.6
    my upload is to slow for pushing out the large version all the time
    • Member

    LoloLakitu Shwowow Schogog

    Member Since:
    Jul 26, 2012
    Message Count:
    172
    Location:
    That new rad hangout.
    Country:
    Canada
    It did go over 0.8.6
    • Member

    PsyBlade Snake Charmer

    Member Since:
    Jul 30, 2009
    Message Count:
    2,204
    Location:
    Sol III
    Country:
    Germany
    my windows buildbox is acting up
    for the time being I can't compile it

    you either have to use the python version or wait for me to fix it

    no eta available since I have no idea what could be the problem
    its a fucking virtual machiene thats reset to the same snapshot on every boot
    its not supposed to change behavior at all
    • Member

    LoloLakitu Shwowow Schogog

    Member Since:
    Jul 26, 2012
    Message Count:
    172
    Location:
    That new rad hangout.
    Country:
    Canada
    I'm afraid to use python, because last time I tried to install it, I had to reinstall windows, unless it just isnt compatible with Win8 (I'm using Win7 now)
    EDIT: It installed this time, but not sure how the program opens, I've used python programs before, you just doubleclick on them right?
    Last edited by LoloLakitu, Jan 4, 2013
    • Member

    LoloLakitu Shwowow Schogog

    Member Since:
    Jul 26, 2012
    Message Count:
    172
    Location:
    That new rad hangout.
    Country:
    Canada
    Sorry for double post, but I fixed it. I removed the game that it gave me the error at (in this case Wii Music) so I tried it again, and it worked perfectly fine!
    • Member

    Kadin To infinity and beyond!!!

    Member Since:
    Aug 26, 2009
    Message Count:
    210
    Country:
    United States
    This worked perfectly! Thanks PsyBlade!
    • Member

    actar New Member

    Member Since:
    Feb 3, 2011
    Message Count:
    375
    Location:
    Torino (Italy)
    Country:
    Italy
    Great and useful application! :lol:

    Thanks!
    • Newcomer

    HunterZ New Member

    Member Since:
    Aug 31, 2011
    Message Count:
    47
    Country:
    United States
    Thanks for this. I'd been waiting to try it for a long time because I was worried it would be a pain, but it converted my large collection of games in just a couple of seconds with no issues. USB Loader GX was still able to launch the games without any trouble, although I did make sure it was set to look for them on the correct partition before I tried.
    • Newcomer

    netboy1991 New Member

    Member Since:
    May 4, 2009
    Message Count:
    5
    Country:
    United States
    I was able to convert my WBFS drive over to fat32 but now I cannot get any games to load. I have tried all different USB loaders Wiiflow, CFG, GX etc. any suggestions? this is what my file structure looks like after conversion: I can get wii flow to load and see the games but they will not load. When I try to load game and do not hear music I know thats a bad sign..This is a 2 TB WD my book btw.
    • Member

    stephaniie New Member

    Member Since:
    Dec 11, 2013
    Message Count:
    348
    Location:
    Gothenburg
    Country:
    Sweden
    Listen!

    actar and hunterz. can you expain how you used wbfs2fat on your usb drive?
    • Newcomer

    HunterZ New Member

    Member Since:
    Aug 31, 2011
    Message Count:
    47
    Country:
    United States
    I plugged it into my Windows computer and followed the instructions in the first post.
    • Newcomer

    defrb New Member

    Member Since:
    Apr 13, 2007
    Message Count:
    96
    Country:
    Netherlands
    Very helpfull, saves me a big part of my life, awesome program thanks a lot!
    • Member

    Hielkenator New Member

    Member Since:
    Feb 7, 2010
    Message Count:
    3,835
    Country:
    Netherlands
    I'm getting an error upon boot.

    Windows says:
    Side by side configuration are wrong?
    Last edited by Hielkenator, Jan 26, 2014
    • Member

    stephaniie New Member

    Member Since:
    Dec 11, 2013
    Message Count:
    348
    Location:
    Gothenburg
    Country:
    Sweden
    OK... Im gonna attempt this wbfs2fat program ...

    Is there anyone who can just say.. It works one more time? Just to boost my confidence?

Share This Page