[Tutorial] 3DS Screen Recording without a Capture Card (NTR CFW Method)

Discussion in '3DS - Tutorials' started by NekoMichi, Apr 19, 2016.

  1. NekoMichi
    OP

    Member NekoMichi Retro Collector

    Joined:
    Jun 4, 2015
    Messages:
    1,037
    Location:
    Minus World
    Country:
    United Kingdom
    Where did you place ntrviewer.exe? The error message appears to be searching for it under Desktop/NTRViewer/
     


  2. sagaciousslowpoke

    Newcomer sagaciousslowpoke Newbie

    Joined:
    Apr 7, 2016
    Messages:
    5
    Country:
    Netherlands
    I followed this guide but every time I tried to open NitroStream I get a " NitroStream stopped working" error immediately.
    I used all the download links that where posted in the OP also deleted the program and replaced it with a new download.
     
  3. SmashPro

    Newcomer SmashPro Member

    Joined:
    Jul 7, 2016
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    I tried putting my IP in Nitro Stream but it wont let me connect some plz help
     
  4. NekoMichi
    OP

    Member NekoMichi Retro Collector

    Joined:
    Jun 4, 2015
    Messages:
    1,037
    Location:
    Minus World
    Country:
    United Kingdom
    Did you run NTR on your console first before using Nitro Stream on your PC?
     
  5. SmashPro

    Newcomer SmashPro Member

    Joined:
    Jul 7, 2016
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    Yeah i used the "Boot NTR, NTR CFW Selector" and got i think it was 3.4
    IT says in Nitro Stream
    Connecting...
    ERR: A connection attempt failed because the connected party did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to respond (some numbers)
     
  6. jaderocc

    Newcomer jaderocc Member

    Joined:
    Nov 21, 2016
    Messages:
    47
    Country:
    United States
    yeah, that's where it is. it didn't make a difference before formatting my sd card but i can get it to work now if i boot nitrostream prior to viewer. thanks tho!
     
    NekoMichi likes this.
  7. GuyInDogSuit

    Member GuyInDogSuit I ain't your pa.

    Joined:
    Aug 1, 2008
    Messages:
    1,338
    Location:
    Antelope, CA
    Country:
    United States
    Would be nice if there was a similar method on Luma3DS.
     
  8. NekoMichi
    OP

    Member NekoMichi Retro Collector

    Joined:
    Jun 4, 2015
    Messages:
    1,037
    Location:
    Minus World
    Country:
    United Kingdom
    It looks like your PC isn't properly detecting your N3DS. Can you please quickly double-check to see if your console's IP is correct? Sometimes IP addresses aren't fixed on a wireless network and can change.
     
  9. SmashPro

    Newcomer SmashPro Member

    Joined:
    Jul 7, 2016
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    IT says my IP is all Zeros for me? also i tried to enter my own and it says wrong IP
     
  10. NekoMichi
    OP

    Member NekoMichi Retro Collector

    Joined:
    Jun 4, 2015
    Messages:
    1,037
    Location:
    Minus World
    Country:
    United Kingdom
    That can't be right, 0.0.0.0 isn't a valid IP address, normally it follows the structure of 192.168.AAA.BBB (AAA.BBB are different numbers depending on your system). What tool are you using to check the IP address?
     
  11. SmashPro

    Newcomer SmashPro Member

    Joined:
    Jul 7, 2016
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    I'm using the system setting i don't know any other way to do it
     
  12. NekoMichi
    OP

    Member NekoMichi Retro Collector

    Joined:
    Jun 4, 2015
    Messages:
    1,037
    Location:
    Minus World
    Country:
    United Kingdom
    Do you have access to an Android or iOS device? There's a free app called Fing that can be used to scan your wireless network and list the IP address of connected devices.
     
  13. SmashPro

    Newcomer SmashPro Member

    Joined:
    Jul 7, 2016
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    i have ios ill try it
     
    NekoMichi likes this.
  14. NekoMichi
    OP

    Member NekoMichi Retro Collector

    Joined:
    Jun 4, 2015
    Messages:
    1,037
    Location:
    Minus World
    Country:
    United Kingdom
    Make sure that your N3DS, PC, and iOS device are all connected to the same network when you perform the scan.
     
    SmashPro likes this.
  15. SmashPro

    Newcomer SmashPro Member

    Joined:
    Jul 7, 2016
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    Now it says the 3ds refuses to connect with it
     
  16. sgtPembry

    Newcomer sgtPembry Advanced Member

    Joined:
    Nov 21, 2015
    Messages:
    64
    Country:
    France
    I can record with 100% quality and no drop with OBS, but I have a lot of drops when I try to stream... My upload speed is adequate and Twitch inspector says everything is OK. Any idea ? I don't understand. Maybe something wrong with my local network.
     
  17. NekoMichi
    OP

    Member NekoMichi Retro Collector

    Joined:
    Jun 4, 2015
    Messages:
    1,037
    Location:
    Minus World
    Country:
    United Kingdom
    Were you able to obtain the N3DS' IP address? Also, does your network allow devices to communicate with each other locally? For some reason some routers don't allow that and as a result it prevents NTR streaming from working.
    What tool are you using to launch NTR Viewer? Are you using the original NTR pack, Nitro Stream, KitKat (formerly CTR-V), or NiTRoMac? I noticed that while all of those work fine for recording, OBS only ever streams reliably with the original NTR pack while NTR Viewer sessions launched with the other tools experience a terrible frame rate.
     
    Last edited by NekoMichi, Jan 8, 2017
  18. SmashPro

    Newcomer SmashPro Member

    Joined:
    Jul 7, 2016
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    I was able to obtain it and yeah they can communicate locally
     
  19. NekoMichi
    OP

    Member NekoMichi Retro Collector

    Joined:
    Jun 4, 2015
    Messages:
    1,037
    Location:
    Minus World
    Country:
    United Kingdom
    Does your PC have a firewall set up? Try running NTR as administrator and add it as an exception if your firewall is blocking it.
     
  20. SmashPro

    Newcomer SmashPro Member

    Joined:
    Jul 7, 2016
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    It's still refusing for some reason
     

Share This Page