Trouble with r4cce and EDGE DS

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by pokehax123, Mar 9, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
Mar 9, 2009
    • Newcomer

    pokehax123 New Member

    Member Since:
    Mar 9, 2009
    Message Count:
    2
    Country:
    United States
    How do I use r4cce to put cheats on my EDGE DS? When I do put the cheats on, it douesn't show up in my game. help plz?
    • Member

    ShinRyouma New Member

    Member Since:
    Dec 6, 2008
    Message Count:
    956
    Location:
    Surabaya
    Country:
    Indonesia
    Run r4cce on PC, put in the codes you want and save when finish. On the EDGE main menu choose Setting/Misc then enable cheat codes. When you activate a game there's an option asking if you want to enable cheat codes or not, choose yes then all the codes will show up and you can mark which codes you want. After that play the game.
    • Newcomer

    pokehax123 New Member

    Member Since:
    Mar 9, 2009
    Message Count:
    2
    Country:
    United States
    I do that exactly, but when I put the EDGE in and choose "YES" for the cheats option, I can't find the cheat I put in. clarity? [IMG]
    • Newcomer

    josking New Member

    Member Since:
    Dec 1, 2008
    Message Count:
    76
    Location:
    Philippines
    Country:
    Philippines
    Maybe you hadn't overwritten them in the EDGE folder? And that's named as cheat.dat or cheats.dat I think. [IMG] Forgot, don't have my DS with me.
    • Newcomer

    jackn3297 New Member

    Member Since:
    Aug 19, 2009
    Message Count:
    24
    Country:
    United Kingdom
    do you put in action replay codes????????????????????????????
    • Newcomer

    jackn3297 New Member

    Member Since:
    Aug 19, 2009
    Message Count:
    24
    Country:
    United Kingdom
    do you put in action replay codes????????????????????????????
    • Newcomer

    Fyga New Member

    Member Since:
    Jul 14, 2008
    Message Count:
    70
    Location:
    VA
    Country:
    United States
    Careful mate, 5-month old thread.
    • Member

    elixirdream New Member

    Member Since:
    May 27, 2008
    Message Count:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    just ignore this dude..
    he is just an idiot who constant bumping old topics and trying to tell the world how stupid he is on failing to get cheats to work on his/her edge
    • Member

    mrfatso That guy!!

    Member Since:
    Apr 17, 2008
    Message Count:
    4,932
    Location:
    @Your Home,behind the sofa
    Country:
    Singapore
    unforunately, that's so true, edge is easy, just extract the content of the .zip/.rar (i forgotten, and that's it)
    for any newer code, just drag over them to your own cheats.dat and that's it, your own updated cheats.dat is done.
    • Newcomer

    Fyga New Member

    Member Since:
    Jul 14, 2008
    Message Count:
    70
    Location:
    VA
    Country:
    United States
    Haha, harsh but I can roll with that elixir.
    I thought he was offering a tip to the topic starter though, asking if the right cheats were inputted; oh well. [IMG]
    • Member

    elixirdream New Member

    Member Since:
    May 27, 2008
    Message Count:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    congrats! after 1 full day you finally get it to work
    the same thing was repeated countless time
    ...

    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=174717
    • Newcomer

    Fyga New Member

    Member Since:
    Jul 14, 2008
    Message Count:
    70
    Location:
    VA
    Country:
    United States
    Ah I see now, my bad & thanks for the insight; I'll leave this (& future topics) alone then. [IMG]
    • Newcomer

    jackn3297 New Member

    Member Since:
    Aug 19, 2009
    Message Count:
    24
    Country:
    United Kingdom
    nope i still think r4cce is good but actually its trash because it sez it gives u cheats for pkmn pltnm but it doesnt dont ask y but it just does

    elixir by the way do u have a edge
    • Member

    elixirdream New Member

    Member Since:
    May 27, 2008
    Message Count:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    if r4cce is a trash.. then you would not have any cheat database
    just because you are not smart enough to use cheats on your EDGE
    that doesn't mean r4cce is a trash
    don't even bother to use any database you found online
    it is because all EDGE database is compiled by r4cce
    even EDGE official site asked us to use r4cce to manage edge cheat database

    anyway, i am out from this thread

    Note:-
    i might not as knowledgable as other members like PV, iwakura, dsrules and etc with flash cart
    but i do know how to get cheats work on each and everyone of the flash cart i have
    [IMG]
SPONSORED LINKS
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page