Official [Source Release] ReiNand CFW

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Reisyukaku, Aug 5, 2015.

Aug 5, 2015
  1. Dave_1859

    Newcomer Dave_1859 Member

    Joined:
    Mar 14, 2016
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    I assume you use menuhax?
     


  2. Ki18

    Member Ki18 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 24, 2015
    Messages:
    195
    Country:
    United Kingdom
    I can't remember it was that long ago I did it. I have it set up to load automatically. I initially set up with browserhax I think it was. Now it just does it automatically cause of the way I set it up at the time.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Something like that. Or browserhax. It was so long ago all I know is when I switch on my 3DS it will automatically load into ReiNAND.
     
  3. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon Done

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    16,758
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    Menuhax boots up automatically (for the most part.) So I can say you aren't using browserhax anymore to enter your CFW.
     
  4. Reisyukaku
    OP

    Member Reisyukaku Onii-sama~

    Joined:
    Feb 11, 2014
    Messages:
    1,180
    Country:
    United States
    I thought i'd be updating code fairly rapidly hence why i didn't make a release just yet after the 11.3 support, but some serious IRL shit came up within the last week and it aint getting better, so idk when i'll have time to casually program. So I just uploaded @CrimsonMaple 's zip to the git releases to prevent further confusion.
     
    ~Poke~, Cap'n Josh, kiwiis and 2 others like this.
  5. gnmmarechal

    Member gnmmarechal Priest of Serielism

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    3,908
    Location:
    Somewhere waiting for the end
    Country:
    Portugal
    I assume you use MenuHax or some other form of *hax to boot ReiNAND?
     
  6. Ki18

    Member Ki18 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 24, 2015
    Messages:
    195
    Country:
    United Kingdom
    Posted a thread for the issue below but not been able to resolve. Any ideas?

    Hi.

    I tested out the BootNTR Selector while my N3DS was on 11.2 earlier today and it was working fine. Having since upgraded to 11.3 (to play online) the system tends to crash whenever I try to load anything NTR related.

    Using this link: https://github.com/44670/BootNTR/releases I have updated the ntr.zip file from the "NTR CFW 3.4 Preview6" heading and the BootNTR.cia file from the "NTR CFW 3.4 Preview5 and BootNTR 3.1" heading. I'm using BootNTR Selector which is up to date on 2.7.2.

    Can someone please clarify where I'm going wrong? Thanks.
     
  7. CrimsonMaple

    Member CrimsonMaple EXPLOSION!!~

    Joined:
    May 2, 2016
    Messages:
    204
    Location:
    Hiding from the Axis Cult.
    Country:
    United States
    NTR is broken due to the lack of SVCBackdoor on RN.
     
  8. Ki18

    Member Ki18 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 24, 2015
    Messages:
    195
    Country:
    United Kingdom
    Is this a ReiNAND exclusive issue? If so, what would be the best CFW to resolve this? Would A9LH be a good idea?
     
  9. CrimsonMaple

    Member CrimsonMaple EXPLOSION!!~

    Joined:
    May 2, 2016
    Messages:
    204
    Location:
    Hiding from the Axis Cult.
    Country:
    United States
    Yes, best cfw to resolve this is up to you. A9LH is always a good idea.
     
  10. Dave_1859

    Newcomer Dave_1859 Member

    Joined:
    Mar 14, 2016
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    A9LH will save you a bunch of headaches, and it's now easier to do than before. A few years ago, Arm9 was pretty risky (but worth it), but now it's almost completely safe. The only risk would be not naming files right and putting files in the wrong place, so if you want to do it, please read each step slowly and carefully.
     
    Dothackjhe likes this.
  11. Dothackjhe

    Member Dothackjhe GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 29, 2013
    Messages:
    147
    Location:
    Philippines
    Country:
    Philippines
    Hacking the 3DS for Luma3DS from another CFW is best done with a clean micro-SD Card, right?
     
  12. maorninja

    Member maorninja GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 7, 2016
    Messages:
    329
    Country:
    United States
    >Few years ago
    >worth it

    Um, we still had to do a EmuNAND setup... I wouldn't at all call it "worth it"
     
  13. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon Done

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    16,758
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    What? We don't have to do any form of emuNAND setup. Setting up A9LH no longer requires an emuNAND and CFW protection no longer requires an emuNAND.
     
  14. maorninja

    Member maorninja GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 7, 2016
    Messages:
    329
    Country:
    United States
    I know, I said that in the past, we still had to use EmuNAND.
     
  15. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon Done

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    16,758
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    Ohh~ I misread your post. That was my bad.
     
  16. maorninja

    Member maorninja GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 7, 2016
    Messages:
    329
    Country:
    United States
    Its alright. It happens to the best of us. :P
     
  17. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon Done

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    16,758
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    I still remember my first A9LH install. It took over 5 hours to finish
     
  18. Dothackjhe

    Member Dothackjhe GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 29, 2013
    Messages:
    147
    Location:
    Philippines
    Country:
    Philippines
    I recall this was indeed the case based on the old method of installing Luma3DS in 3DS.
     
  19. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon Done

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    16,758
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    Luma3DS has always taken only a few seconds to setup. This was the case for installing A9LH
     
  20. tomman321

    Newcomer tomman321 Advanced Member

    Joined:
    Feb 4, 2016
    Messages:
    66
    Country:
    United States
    Okay, so, I think I may have made a huge mistake. I have ReiNAND installed with A9LH on a n3DS and I just did a system update and now it won't boot past the splash screen... Any ideas on how to fix this if it's possible?
     

Share This Page