Settings Editor GUI

Discussion in 'Wii - Emulation and Homebrew' started by JoostinOnline, Oct 1, 2011.

Oct 1, 2011

Settings Editor GUI by JoostinOnline at 5:14 AM (14,936 Views / 3 Likes) 159 replies

  1. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,108
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    I've never really looked into it that much. Things like region changing affect your ability to connect, so it seemed like it would be related to the NAND. I'll just take your word for it.

    Anyway, even if it doesn't affect the Shopping Channel, I still listed reasons people wouldn't want to jump right into a fresh NAND.
     


  2. hellboy2010

    Member hellboy2010 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 22, 2010
    Messages:
    220
    Country:
    United States
    thanks joostin

    usefull app for lazy people like me :D
     
    1 person likes this.
  3. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,108
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    Just a small update:
    • Fixed 576i display for real this time instead of forcing 480i/480p.
    • It now uses a new method to detect an emunand that works with new versions of NEEK.
     
  4. OriginalHamster

    Member OriginalHamster UStealthy

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    2,498
    Country:
    Chile
    It could work for NTSC screens? the 576i?
     
  5. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,108
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    Lol, why are you responding to a post from last year?
     
  6. OriginalHamster

    Member OriginalHamster UStealthy

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    2,498
    Country:
    Chile
    Could it work for NTSC screens?
     
  7. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,108
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    Unless you have converted your Wii to PAL, you won't even get the option. Most NTSC TV's don't support it anyway.
     
  8. c9003947

    Newcomer c9003947 Member

    Joined:
    Jul 29, 2010
    Messages:
    19
    Location:
    Venezuela
    Country:
    Venezuela
    Can I change the internet settings with a semibrick? (The console was european, and updated with an american CoD game)
    It's in the 4.2 version.
     
  9. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,108
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    I've never tried it, but I doubt it. I would appreciate it if you would test it for me.

    Once you are done, follow this guide from start to finish, including the region changing part. It will resoftmod your Wii and fix the semibrick.
     
  10. c9003947

    Newcomer c9003947 Member

    Joined:
    Jul 29, 2010
    Messages:
    19
    Location:
    Venezuela
    Country:
    Venezuela
    This happened: It was on a black screen, I heard the wii menu sound for 2 seconds, it loaded the game disc (getting rid of the wii menu sound), and it just stayed on that black screen, without sound.
     
  11. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,108
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    Too bad, it would have been cool if it worked. Go ahead and follow that guide to fix your Wii.
     
  12. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,108
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    Looks like I forgot to mention the v1.5 update on here (I included details in the changelog), but I've just released v1.6, which, unless I think of new things to add or someone finds a bug, will probably be the last update.
    • It now uses truetype font instead of bitmap font.
    • You can use your own font with a theme, just put font.ttf in "/ploader/theme/" or "/ploader/SE_theme/"
    • I finally updated the icon. It's much nicer than the old one.
    • grlib/grrlib has been updated.
    • Pressing HOME now exits without saving.
    • Minor code cleanup
     
  13. Lumstar

    Member Lumstar Princess

    Joined:
    Mar 6, 2006
    Messages:
    3,318
    Location:
    Darling
    Country:
    United States
    Will Nintendo's NTSC menus and channels work correct in PAL modes anyway? It'd be interesting to find out if their official GUI is even compatible with them.
     
  14. Masked

    Member Masked GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 16, 2006
    Messages:
    171
    Country:
    United States
    Does this support the gamecube controller?
     
  15. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,108
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    Yes. It supports all types of controllers, even guitar hero/rockband ones.
     
  16. tueidj

    Member tueidj I R Expert

    Joined:
    Jan 8, 2009
    Messages:
    2,569
    Country:
    Rock Band controllers are USB, pretty sure you don't support them.
     
  17. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,108
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    I'm talking about the wireless ones.
    http://www.gamestop.com/wii/accessories/wii-rock-band-wireless-guitar/70821

    The remote goes inside the guitar.
     
  18. tueidj

    Member tueidj I R Expert

    Joined:
    Jan 8, 2009
    Messages:
    2,569
    Country:
    No it doesn't, they use a USB dongle. Only guitar hero guitars (and their cheap knock-off copies) use the wiimote.
     
    1 person likes this.
  19. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,108
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    Well that sucks. I guess it saves you from having to buy a new Wii remote, but how are you supposed to play 4 player with 2 USB slots?

    Does any other homebrew let you control things with the RB guitar like the GH one?
     
  20. tueidj

    Member tueidj I R Expert

    Joined:
    Jan 8, 2009
    Messages:
    2,569
    Country:
    The dongle is a USB hub. The non-wireless guitars also have a USB port on them (so you can play xzibit style - with guitars plugged into your guitar).
    AFAIK no.
     
    1 person likes this.

Share This Page