RetroGameFan Updates/Releases

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by retrogamefan, Nov 29, 2010.

Nov 29, 2010

RetroGameFan Updates/Releases by retrogamefan at 8:10 AM (1,425,849 Views / 70 Likes) 3,249 replies

  1. CrusnikCore

    Newcomer CrusnikCore Newbie

    Joined:
    Sep 2, 2013
    Messages:
    2
    Country:
    Portugal
    I have a R4V-R4i v2.2/v2.5 - www.r4-v.com and I'm using YSMenu as a primary kernel. Everything works except the soft reset, which shows a white screen with a red icon saying "MENU?". Any way to get it working?

    [​IMG]

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------

    Apparently my combination is L+R+Select+Start for soft reset.

    So now my question is, with the L+R+X+Y+B+A combo can I load YSMenu again??
    To avoid shutting down the NDS and loading it up again.
     
    Last edited by CrusnikCore, Nov 22, 2016


  2. LightShell

    Member LightShell GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 20, 2016
    Messages:
    105
    Location:
    fat1:/lightshell
    Country:
    Japan
    Where da fk is the multi cart update?
     
  3. Ryccardo

    Member Ryccardo WiiUaboo

    Joined:
    Feb 13, 2015
    Messages:
    1,722
    Location:
    Imola
    Country:
    Italy
     

    Attached Files:

  4. LightShell

    Member LightShell GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 20, 2016
    Messages:
    105
    Location:
    fat1:/lightshell
    Country:
    Japan
    upload_2016-11-26_16-30-58.png
    Its all YSMenu
     
    Last edited by LightShell, Nov 26, 2016
  5. BARNWEY

    Member BARNWEY THE MLG DINOSAUR

    Joined:
    Oct 11, 2016
    Messages:
    430
    Location:
    Imagination
    Country:
    United States
    Regarding the Pokemon Black 2/White 2 saving issues, I think I found something. After looking around, I found that people using the original DSTT kernel (the kernel YSMenu is based off of) found that they had issues with saving even after the AP patches. Apparently, saving only worked if the SD card they were running off of was a class 4 or higher (meaning it has a minimum write speed of 4 MB/s.) I was thinking, since @retrogamefan already fixed the AP issues with these games, is it possible that it is the speed of our Micro SD cards that are prohibiting us from saving? Can anyone confirm if saving works on a Class 4 or higher Micro SD?
     
  6. LightShell

    Member LightShell GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 20, 2016
    Messages:
    105
    Location:
    fat1:/lightshell
    Country:
    Japan
    Saving works on Class 10, FAT32 format
     
  7. BARNWEY

    Member BARNWEY THE MLG DINOSAUR

    Joined:
    Oct 11, 2016
    Messages:
    430
    Location:
    Imagination
    Country:
    United States
    Alright, good to know... Thank you for sharing :)
     
  8. BARNWEY

    Member BARNWEY THE MLG DINOSAUR

    Joined:
    Oct 11, 2016
    Messages:
    430
    Location:
    Imagination
    Country:
    United States
    So I just tested with a sdxc UHS 1 card (same as class 10), and saving is still broken. I'm using an unmodified rom, is there something else going on?
    P.S. The card is FAT32
     
    Last edited by BARNWEY, Nov 30, 2016
  9. LightShell

    Member LightShell GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 20, 2016
    Messages:
    105
    Location:
    fat1:/lightshell
    Country:
    Japan
    You need this sd format: download
    Special format r4 (or any ds hack card) formatter
     
  10. BARNWEY

    Member BARNWEY THE MLG DINOSAUR

    Joined:
    Oct 11, 2016
    Messages:
    430
    Location:
    Imagination
    Country:
    United States
    I'll test when I get a chance... Thank you XD
     
  11. BARNWEY

    Member BARNWEY THE MLG DINOSAUR

    Joined:
    Oct 11, 2016
    Messages:
    430
    Location:
    Imagination
    Country:
    United States
    That is actually the same formatting tool I originally used XD, but I reformatted anyways. Even though I had to reformat using fat32 formatter due to SDFormatter formatting to exFAT (which doesn't work.) I then used MiniTool Partition Wizard to use it's size adjustment feature (bigger cache.) I'll report later...
    Edit: Saved twice, then it crashed on the third time...
     
    Last edited by BARNWEY, Dec 1, 2016
  12. LightShell

    Member LightShell GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 20, 2016
    Messages:
    105
    Location:
    fat1:/lightshell
    Country:
    Japan
    dont use MiniTool Partition Wizard it not work because ysmenu not support fake expanded space, it think broken and .sav will malfunction
     
  13. BARNWEY

    Member BARNWEY THE MLG DINOSAUR

    Joined:
    Oct 11, 2016
    Messages:
    430
    Location:
    Imagination
    Country:
    United States
    I didn't know that.... I guess I should give SD formatter a second chance then.... Even though, since I'm since I'm using a SDXC micro SD, it keeps formatting in exFAT. So I'll have to use fat32formatter afterwards... Thank you for telling me about MiniTool though, I didn't make the connection XD
     
    Last edited by BARNWEY, Dec 1, 2016
  14. [lol]

    Newcomer [lol] Member

    Joined:
    Aug 4, 2013
    Messages:
    24
    Country:
    Indonesia
    could anybody help me, I am confused..

    So I have this R4 SDHC 2016 from www.r4isdhc.hk , which one YSMenu should I put to the folder
     
  15. Sleet

    Member Sleet GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    279
    Country:
    United States
    Is it the Dual-Core? People have reported it bricking when you try YSmenu.
     
  16. BARNWEY

    Member BARNWEY THE MLG DINOSAUR

    Joined:
    Oct 11, 2016
    Messages:
    430
    Location:
    Imagination
    Country:
    United States
    Dual Core + YSMenu worked fine for me.... Just you can't play Pokémon black/black 2 or white/white 2
    Even though mine is from r4isdhc.com
     
    Last edited by BARNWEY, Dec 16, 2016
  17. Sleet

    Member Sleet GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    279
    Country:
    United States
    Are you using the .hk cart though?
     
  18. BARNWEY

    Member BARNWEY THE MLG DINOSAUR

    Joined:
    Oct 11, 2016
    Messages:
    430
    Location:
    Imagination
    Country:
    United States
    No, mine's from r4isdhc.com
    I'm not really sure it would be that much of a difference though. The HK one is a clone of the r4isdhc.com card, and the r4isdhc.com card is a clone of the card from r4i-sdhc.com. Then that card is a DSTT clone... So shouldn't they all work similar?
     
  19. Sleet

    Member Sleet GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    279
    Country:
    United States
    The .hk Dual-Cores run a wood-based menu iirc, people were bricking them when they tried using YSmenu for 3DS forwarders.
     
    Vol_M likes this.
  20. BARNWEY

    Member BARNWEY THE MLG DINOSAUR

    Joined:
    Oct 11, 2016
    Messages:
    430
    Location:
    Imagination
    Country:
    United States
    Oh, I see... Well, their firmware is okay at least XD
     

Share This Page