Official Retroarch WiiU (wip.)

Discussion in 'Wii U - Homebrew' started by aliaspider, Nov 6, 2016.

  1. cruplezone

    cruplezone GBAtemp Regular

    Member
    252
    62
    Feb 3, 2014
    Canada
    ...it's a simple build flag to enable hid controllers even on the current code base like he said when he disabled it
     
  2. carnage781

    carnage781 Advanced Member

    Newcomer
    57
    1
    Aug 28, 2010
    United States
    my gamepad and wii u pro controller dont work anymore, suddenly at that

    My buttons stopped working, I cannot control the menus with my gamepad, or my wii u pro controller, I deleted the emulator and reinstalled it, and deleted my button remap and config files, then even started fresh by erasing the whole retroarch folder, then when loading any of the emulators not just snes9x, this still doesnt do anything seemingly, dpad and analog cant navigate menus, abxy buttons cant select anything, only things that work are the L and ZR buttons which just toggle a blank quick menu, even then i cant go backwards.

    my controllers work in regular games and HBL menus, but I can not scroll through menus or do anything once I load up the emulator, Ive played dozens of games on here in this emulator it just seemingly stopped working suddenly. Any idea on what I can do to be able to use emulators again? Is there a way to fully erase all settings that I had that I maybe didnt do? I'm completely lost and confused as to why my emulators no longer work.

    Also after reinstlaling my menu looked different, its all white, used to be green, can this be reversed?

    Any thoughts?

    I use regular Snes9x on homebrew launcher, any help appreciated. I downloaded through the homebrew app store both toniht and when I first started using it.
     
  3. cucholix

    cucholix Banners guy

    Member
    1,346
    732
    Jan 17, 2017
    Chile
    Have any device/controller plugged into your Wii U USB (not Wii U hdd)?
    I assume you are using the latest nightly?
     
  4. SG854

    SG854 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    915
    961
    Feb 17, 2017
    Jamaica
    So I got the problem with system memory on latest retroarch nightly.
     
  5. fatsquirrel

    fatsquirrel GBAtemp Addict

    Member
    2,066
    1,547
    Nov 11, 2013
    People suggest deleting cfg
     
  6. SG854

    SG854 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    915
    961
    Feb 17, 2017
    Jamaica
    I've done that. It happened when I went from snes to Sega cd.
     
  7. carnage781

    carnage781 Advanced Member

    Newcomer
    57
    1
    Aug 28, 2010
    United States
    I have whatever is the newest version on the app store, nothing else but hard drive in usb ports, both usb parts are plugged in, same version ive always used which makes it so confusing. no other controllers are connected either

    in yellow text it says my gamepad and wii u pro are port #0 and #1 respectively, is there a folder with settings outside the retroarch folder i maybe need to erase?
     
  8. cucholix

    cucholix Banners guy

    Member
    1,346
    732
    Jan 17, 2017
    Chile
    try closing content before changing cores
     
    wicksand420 likes this.
  9. cucholix

    cucholix Banners guy

    Member
    1,346
    732
    Jan 17, 2017
    Chile
    @rioray @QuarkTheAwesome I'm getting constant 160 memory errors in Neko Project II kai core, the only way to it boot correctly is load another core first, then load NP2kai...

    Is it because the recent changes in the code (removing hid)?

    It looks like retroarch.cfg has some problems writting the current core, it sometimes keeps the previous core and tries to load content from the selected core but without actually changing the core.
     
  10. ShadowOne333

    ShadowOne333 GBAtemp Guru

    Member
    7,581
    5,088
    Jan 17, 2013
    Mexico
    Iirc one of the issues with the retroarch.cfg was that it always saved the core you start with but not the ones it changes to, though this was a long time ago, don't know if that issue could still be there or not or if it was addressed by Quark (I believe it was).
     
  11. cucholix

    cucholix Banners guy

    Member
    1,346
    732
    Jan 17, 2017
    Chile
    The issue I have is different, it only affects NP2kai it reproduce the bug:

    Start RA -> IF last core loaded = NP2kai, then loading NP2kai content result in a 160 memory error.

    Start RA -> IF last core loaded =/= NP2kai, then loading NP2kai content works.

    Start RA -> IF last core loaded = NP2kai, then loading content other than NP2kai will change the core, if you load NP2kai content again it works.

    It only give 160 error when the core is already in the retroarch.cfg

    Edit: I'm using lists to load content.
     
    Last edited by cucholix, Dec 5, 2017
  12. the_randomizer

    the_randomizer The Temp's official fox whisperer

    Member
    23,430
    11,342
    Apr 29, 2011
    United States
    Dr. Wahwee's castle
    The HID code was what was causing instabilities in recent builds, and will be out until new HID code can be implemented.
     
  13. carnage781

    carnage781 Advanced Member

    Newcomer
    57
    1
    Aug 28, 2010
    United States
    Bump
     
  14. fatsquirrel

    fatsquirrel GBAtemp Addict

    Member
    2,066
    1,547
    Nov 11, 2013
    Im getting system memory error again after I tried running nes core after snes one yesterday :gun:

    What are the exact files that I need to delete in retroarch folder again?
    Sorry to be a pain in the ass :blush:
     
  15. wicksand420

    wicksand420 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,683
    610
    Nov 13, 2016
    United States
    Hi, thought i'd jump in and ask a question, does anybody know if the dosbox core supports usb keyboard yet?
     
  16. carnage781

    carnage781 Advanced Member

    Newcomer
    57
    1
    Aug 28, 2010
    United States
    Reworded to be clearer:

    I have no idea what happened. I can use my emulators on Homebrew Launcher and it is driving me nuts. Dpad and Analog do nothing and i cant navigate the menus. I can hit + or - buttons on the gamepad to highlight the top or bottom if the menu, and hit R to select quit retroarch which works. How can I get my controller working?

    I tried:

    1. Deleting retroarch.cfg
    2. Deleting and reinstalling emulators
    3. Restarting console
    4. Erasing and making a new retroarch root folder

    Nothing works, i tried gamepad and wii u pro controller, neither work, but work in anything else. Any ideas? This has left me completely dumbfounded, last time intouched it it worked fine, and it wasnt used and no internet connection in months and now it doesnt do anythinf
     
  17. cucholix

    cucholix Banners guy

    Member
    1,346
    732
    Jan 17, 2017
    Chile
    Try reading the op, it doesn't mention the app store anywhere.
     
  18. lordelan

    lordelan GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,817
    531
    Jan 4, 2015
    Gambia, The
    I guess it does but kinda slowly and just for specific systems.
    You should prepare your lists with playlist buddy, seriously. ;)

    I'm sorry, have you already found out a solution? I completely forgot to help you out.
     
  19. fatsquirrel

    fatsquirrel GBAtemp Addict

    Member
    2,066
    1,547
    Nov 11, 2013
    I did try but it buggs everything out so I just gave up.
    Im getting black screens with memory error again. Could you pretty please give me a heads up on which config files to delete to completely reset retroarch? :)
     
  20. carnage781

    carnage781 Advanced Member

    Newcomer
    57
    1
    Aug 28, 2010
    United States
    I deleted and installed the latest nightly build also, it appeared to have the same issue, controllers dont function in menus :/

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Where do I put the latest rpx after unzipping? Maybe I have it in the wrong area, I have it in wiiu/apps, perhaps thats why controllers dont work?

    Although my issue is they stopped working out of the blue after dozens of hours of use with no settings change or updates (controllers only fail in the emulators)