[RELEASE] Smash-Selector

Discussion in '3DS - ROM Hacking, Translations and Utilities' started by Cydget, Jun 17, 2016.

?

Did this work for you?

  1. Yes

    41.4%
  2. No

    26.2%
  3. I didn't try yet

    21.4%
  4. I wont try it due to the required luma3ds

    11.0%
Jun 17, 2016

[RELEASE] Smash-Selector by Cydget at 4:17 AM (43,274 Views / 14 Likes) 512 replies

  1. andrew3934

    Newcomer andrew3934 Newbie

    Joined:
    Jan 9, 2017
    Messages:
    1
    Country:
    Austria
    How do I use the NEWSMASHSELECTOR?
     
    Last edited by andrew3934, Jan 9, 2017


  2. Slasher115

    Member Slasher115 Shizuo Heiwajima

    Joined:
    Jan 24, 2014
    Messages:
    909
    Location:
    Ikebukuro
    Country:
    Japan
    This is not working at all, I have downloaded the version from the OP, turned on the setting in luma and add file to saltysdMODS/Slot_1/ it will not load it just black screens and then im back on the home menu.
     
  3. SolMeiLei

    Newcomer SolMeiLei Advanced Member

    Joined:
    Jul 8, 2016
    Messages:
    62
    Country:
    Canada
    Great job with the newest build, it looks pretty neat and organized.
    There is just one little mistake: the Game Type option is inverted (the CIA option loads a cartridge and viceversa).
     
  4. robotic_jo

    Newcomer robotic_jo Member

    Joined:
    Jan 10, 2017
    Messages:
    35
    Country:
    Australia
    when I created the slots they don't show up on the smash selector thing? help :v
     
  5. Rman1228

    Newcomer Rman1228 Newbie

    Joined:
    Jan 11, 2017
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    It does? That might explain why it isn't loading my modpacks.
    EDIT: Nevermind, It still loads regular Smash with SaltySD on. Maybe it's trying to load from /sd/SaltySD/smash when the files are in Slot_1?
     
    Last edited by Rman1228, Jan 13, 2017
  6. LogicIsHansom

    Newcomer LogicIsHansom Member

    Joined:
    Oct 23, 2016
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    it keeps saying sd card removed im on the us version and I am using a new 3ds xl
     
  7. Clouded Sun

    Member Clouded Sun GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 13, 2016
    Messages:
    326
    Country:
    United States
    What mods are you using? Did you remember to change to Smash [Region] Cartridge or Installed Smash [Region]?
     
  8. Clouded Sun

    Member Clouded Sun GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 13, 2016
    Messages:
    326
    Country:
    United States
    Is the new Smash Selector only recommended for O3DS?
     
  9. Slasher115

    Member Slasher115 Shizuo Heiwajima

    Joined:
    Jan 24, 2014
    Messages:
    909
    Location:
    Ikebukuro
    Country:
    Japan
    I got it working now, had to download a different smash selector
     
  10. robotic_jo

    Newcomer robotic_jo Member

    Joined:
    Jan 10, 2017
    Messages:
    35
    Country:
    Australia
    how do i uninstall the current smash selector i have? cause the current one isnt reading my turbo'd folder and i need a o3ds one
     
  11. Svaethier

    Member Svaethier GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 2, 2013
    Messages:
    1,264
    Location:
    Sault Ste. Marie, Michigan
    Country:
    United States
    This doesn't seem to work with the newest corbenik build, just freezes at a black screen for a long while even after splitting the code.bin to the correct folders.
     
  12. ih8ih8sn0w

    Member ih8ih8sn0w Koreaboo

    Joined:
    Aug 22, 2015
    Messages:
    1,600
    Location:
    Hell
    Country:
    United States
    That probably isn't a corbenik issue. Are you on o3ds or n3ds and what patches do you have enabled?
     
  13. Svaethier

    Member Svaethier GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 2, 2013
    Messages:
    1,264
    Location:
    Sault Ste. Marie, Michigan
    Country:
    United States
    Just the firmware related ones and o3ds
     
  14. Winged Cupcake

    Newcomer Winged Cupcake Member

    Joined:
    Aug 4, 2016
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    It says the game card was removed when I'm playing a digital version?
     
  15. hypershadic661

    Newcomer hypershadic661 Advanced Member

    Joined:
    Feb 8, 2016
    Messages:
    63
    Country:
    United States
    I probably sound like an idiot, but where do I get the code.bin and how do I patch it?
     
  16. ih8ih8sn0w

    Member ih8ih8sn0w Koreaboo

    Joined:
    Aug 22, 2015
    Messages:
    1,600
    Location:
    Hell
    Country:
    United States
    Do you have firmlaunch hook enabled and do other extended memory games have issues?
    Try setting it to the cart option, someone mentioned that they were switched in the build.
    You don't need to patch anything, the saltysd code.bins are downloaded from the tool (if the servers aren't dead).
     
  17. Svaethier

    Member Svaethier GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 2, 2013
    Messages:
    1,264
    Location:
    Sault Ste. Marie, Michigan
    Country:
    United States
    Yes firm launch hook is enabled and smash selector just boots regular smash but not the mods I have. Luma 6.5 loads this just fine but not latest corbenik stable build.
     
  18. ih8ih8sn0w

    Member ih8ih8sn0w Koreaboo

    Joined:
    Aug 22, 2015
    Messages:
    1,600
    Location:
    Hell
    Country:
    United States
    Make sure SD:\corbenik\lib\exefs\text has [titleid of ssb4 version] there and is 10,887,168 bytes
     
  19. Svaethier

    Member Svaethier GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 2, 2013
    Messages:
    1,264
    Location:
    Sault Ste. Marie, Michigan
    Country:
    United States
    The splitter won't dump that file for some reason :/
     
  20. ih8ih8sn0w

    Member ih8ih8sn0w Koreaboo

    Joined:
    Aug 22, 2015
    Messages:
    1,600
    Location:
    Hell
    Country:
    United States
    Last edited by ih8ih8sn0w, Jan 15, 2017

Share This Page